כאבי בטן בבטן תחתונה (ציסטות ?!)

צ ו צ ק ה

New member
כאבי בטן בבטן תחתונה (ציסטות ?!)

הי בנות .. קצת רקע: אני בשבוע 26 עם האטה בצמיחה התוך רחמית. כבר חודש בשמירה. ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן שמזכירים קצת את הכאבים שהיו לי אחרי השאיבה וכאבים שהיו לי כתוצאה מציסטות שהתפתחו אחרי ההורמונים ... מה זה יכול להיות? האם למישהי יש מושג ?

סאלי33

New member
אולי התמתחות של הרחם...

אבל אם זה ממשיך כדאי ללכת לבדוק!

כאבים כמו אחרי שאיבה?.... ../images/Emo4.gif

לפי התיאורים שלך נשמע לי כאילו שבאמת מוקד הכאב הוא בשחלות, אבל קשה לי להבין מה פתאום שהן יכאבו לך באמצע ההריון (במיוחד לאור העובדה שהריון הוא מצב שמשעה את המערכת ההורמונלית ולכן בולם תהליכים כמו הווצרות ציסטות ואנדומטריומות). מצד שני, יכול גם להיות שאת תופסת את הכאבים כממוקמים בשחלות כי זה מה שאת מכירה, אבל למעשה יתכן שמקור הכאב הוא אחר. אני חושבת שאת חייבת לעשות א"ס בדחיפות ולראות מה קורה שם. אגב, עשו לך בירור לIUGR? היית מאושפזת? עתליה

צ ו צ ק ה

New member
עתליה - עשיתי א"ס הבוקר וגם מוניטור

במוניטור ראו 2 מוקדים קטנים של פעילות רחמית... בא"ס נראה צוואר רחם ארוך וסגור. הרופא הנחה אותי להמשיך לנוח בבית. באמת אובחן אצלי IUGR בשבוע 22 (הפרש של 10 ימים) שהולך ונשמר. האם יכול להיות קשר בין ה- IUGR לכאבים שאני חשה כעת? הכאבים פחתו היום והם מורגשים יותר כשאני עובדרת ממצב של שכיבה לישיבה ולהיפך... האם יש לך השערה מה זה יכול להיות?

לא ממש יודעת מה להגיד לגבי הכאבים

אינסטינקטיבית לא נראה לי שזה קשור לIUGR, אלא אולי יותר בכיוון של לחץ של הרחם על האיברים השכנים. בכל אופן, אני שמחה לשמוע שכרגע הצוואר ארוך וסגור, גם אם הייתה איזושהי פעילות רחמית מינורית. בכל מקרה אין לי ספק שמנוחה היא ההמלצה הנכונה עבורך. עתליה

למעלה