כאבי בטן -התייעצות

uri199

New member
כאבי בטן -התייעצות

שלום לכם, רק כאן אני יכול לשתף אתכם בבעייה שלי מבלי להיות מובך. כבר כמה שנים, כאשר אני בלחץ מתחיל לי כאב בטן שישר מוביל ל..שירותים. הדבר נוראי, כי לא בכל מקום יש שירותים ונראה שזה נובע שבעבר כנראה לא הספקתי...הדבר קורה לי גם אחרי שאני אוכל. האם יש דרך להפטר מהצרה הזאת? מבחינה בריאותית אנ יבסדר גמור. עורי

היי ../images/Emo142.gif

קודם כל, הייתי מתייעצת עם רופא המשפחה. יכול להיות שאתה סובל מקיבה עצבנית, כלומר מנטיה להגיב בשלשולים כל אימת שאתה בלחץ ואולי יש לזה טפול תרופתי שיכול להקל. מעבר לזה, אני מנחשת שהבעיה הזו מקשה עליך להתמודד בנסיבות בהן אתה צריך להיות פרק זמן ארוך רחוק משרותים (כמו למשל נסיעה ארוכה). כדאי להתכונן מראש לנסיבות כאלו דרך הרפייה עמוקה(ראה מאמר) ודמיון מודרך בו אתה מדמיין בפרוטרוט את הדבר המלחיץ שאתה צריך להתמודד אתו ואיך אתה מתמודד עם זה בהצלחה, בלי ללכת לשרותים. כמו כן, כדאי לנסות לתכנן את זמן האוכל כך שתוכל להספיק ללכת לשרותים לפני הארוע המלחיץ וכך להקטין את החרדה שתסבול מכאב בטן בארוע עצמו. אולי אימון בשיטת פאולה (כווץ השרירים הטבעתיים) יכול לעזור ולתת לך תחושת שליטה טובה יותר על הסוגרים. מעבר לכל זה, אני יודעת שזה לא נעים אבל זה יכול להפחית חרדה ולאפשר לך לתפקד, יש בבתי המרקחת תחתונים חד פעמיים של "שקמה" המיועדת לאנשים הסובלים מקושי לשלוט על צרכיהם. ייתכן שלבישת תחתון כזה לפני ארוע מלחיץ, על כל מקרה שלא יבוא, יפחית את החרדה ואת הסכוי שאכן תצטרך להשתמש בזה. השורה התחתונה היא- לנסות לפתור את הבעיה (רופא משפחה, שיטת פאולה, לתכנן את זמן הארוחות) ובד בבד, להשתדל לא להמנע מדברים בגלל הבעיה ולא לתת לה להכתיב ולהשתלט על חייך. מקווה שעזרתי.

uri199

New member
תודה רבה

גילה שלום זאת הפעם הראשונה שאני מוציא את הנושא החוצה והתשובה שנתת עוזרת לי המון. הרבה תודה

למעלה