כאבי בטן ילד בן 6

kanarit

New member
כאבי בטן ילד בן 6

שלום ד"ר איילה ירון,

התייעצנו איתך בעבר אבל לא נמצא פתרון ואנחנו עכשיו אחרי סיבוב נוסף אצל גסטרואנטרולוגית משניידר וגם נפרולוג. יש לי ילד בן 6 שסובל מכאבי בטן כמעט כל היום, מתקשרים אליי כמעט כל יום מביה"ס "אמא, הילד שלך בוכה שכואבת לו הבטן" בלילות הוא מתעורר שכואבת לו הבטן. הבדיקות שלו תקינות, עשו לו בדיקה לצליאק ויצא שלילי, בביקור אתמול בשניידר היות והכל תקין מבחינתם הם עשו לו בדיקה נוספת לצליאק ואמרו לחזור בעוד שלושה חודשים. אני אובדת עצות, אני חסרת אונים מול הסבל של הבן שלי ואני לא יודעת מה לעשות. אם יש לך איזשהוא רעיון? איך אני יכולה לבדוק למשל רגישות למזון אצלו? אולי הוא אלרגי למשהו.

כאבי בטן

לא יודעת איזה בירור עבר אך אם עבר בירור מלא ואין ממצאים ויציאות תקינות ואינו מקיא וגדל טוב מבחינת משקל וגובה אז יתכן שהכאבים נגרמים מסיבה רגשית. שימי לב האם יש כאבים גם בשבת או בחופשות או האם הכאבים רק בימי ביה"ס? תנסי גם בכיוון הרגשי (פסיכולוג ילדים למשל). כמובן הענין הרגשי תקף במידה ושללו כל סיבה אורגנית.

kanarit

New member
בירור מלא, אנו ממתינים לתוצאות לצליאק

כבר נשלל צליאק בעבר אבל בשניידר מרוב שלא יודעים ממה נובעים הכאבים הציעו לעשות סוג בדיקה נוסף לצליאק.
אני לא חושבת שזה רגשי כי זה מלווה אותנו כל הזמן כמה פעמים בשבוע ופעם בשלושה-ארבעה חודשים יש כאבים יותר חזקים שמשבשים לו את החיים, בוכה בביה"ס וקם באמצע הלילה. זה קורה גם בסופ"ש, גם אחה"צ.
חשבתי אולי זה תולעים או טפיל מעיים, מה דעתך? אף פעם לא מצאו לו בבדיקות צואה. אפשר לתת לו וורמוקס ולנסות?
רגישות למזון- איך אני מבצעת בדיקה של רגישות למזון, לפני שנה הייתה לו תגובה אלרגית של גירודים במשך חמישה ימים ועד היום אנחנו לא יודעים למה הוא נחשף שהוא הגיב ככה. היינו במיון בדנה וקבלנו פניסטיל זה עזר.
בקע- היות והוא מתלונן באיזור הטבור, האם יש לדעתך אפשרות שמדובר בבקע?

אודה לך על כל מידע. הילד שלי סובל.

למעלה