כאבי בטן לילדה בת 10

baham

New member
כאבי בטן לילדה בת 10

ביתי בת 10 וסובלת זה לעיתים קרובות מכאבי בטן לעיתים מלווים בכאבי ראש לפעמים מיד אחר האוכל ולפעמים בלילה. רופא הילדים אבחן: "כאבים ברום הבטן מזה זמן התקפיים ללא צרבות ללא הקאות” ושלח אותה לביצוע בדיקת: 1. אולטרסאונד של הבטן 2. בדיקת הליקובקטר בתבחין נשימה 3. צילום רנטגן וקת אותם תעבור בשבועות הבאים. ביתי אובחנה בעבר כ טלסמנה מיינור, בילדותה סבלה מאסטמה קלה ואסטמה של העור היא נוהגת ללטף ולנשק חתולה שבביתנו. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא. בתודה

תתחיל עם ההמלצות של רופא הילדים

גם אני הייתי עושה תבחין נשיפה להליקובקטר אני פחות משוכנע לגי צילום הבריום לפני שראית מומחה גסטרואנטרולוג לילדים כאבי הבטן אחרי ארוחות מעלים אצלי חשד כי אולי מדובר בעצירות- אם הצואה קשה ולא ממש כל יום הייתי מטפל בעצירות לאחר אולטרהסאונד ותבחין נשיפה אני ממליץ לראות גסטרואנטרולוג כל טוב

baham

New member
תוצאות הבדיקות -

ד"ר דרור וסרמן שלום בדיקת אולטרסאונד של הבטן, בדיקת רנטגן וקת והליקובטר העלו שהכל תקין. רופא המשפחה המליץ לפנות לרופא גסטרו ילדים במידה והכאבים חוזרים. ואכן אתמול בערב הכאבים חזרו. אנו מנסים לבדוק מה אכלה בתנו לפני שהכאבים הופיע ואתמול אכלה היא עוגיות מזרחיות טבולות במיי סוכר (בקלוואה) , ובפעם הקודמת היא אכלה מלווח. - אולי יש קשר ??? כאבי הבטן הן לא תופעה חדשה , כבר בילדותה התלוננה הרבה פעמים על כאבי בטן אבל לא כמו בתקופה האחרונה ולא באותה עוצמה . הילדה אינה סובלת מעצירויות אשמח לשמוע רעיונות נוספים. בתודה, גילה

למעלה