כאבי בטן מה עושים נגדם?

shelycat

New member
כאבי בטן מה עושים נגדם?

למישהי יש עצה טובה? חוץ מזה מנצלת את המצב הלא משהו שלי לפתוח שרשור חדש בנושא עצות ותרופות "סבתא" לכל מיני חוליים למינהם? יאללה לשפוך את מה שאתן יודעות ואם צריך להתחיל להרים טלפונים ולברר:איך נפתרים מכאבי בטן? כאבי ראש? כאבי גרון? מה עושים נגד שלשול (אורז?)? נגד עצירות? נגד שרירים תפוסים? גב תפוס? חום? צמרמורות קור? שפעת? צינון? וכל מה שאתן יכולות לחשוב עליו. ומישהי אולי זוכרת נגד מה שותים חלב חם+דבש?

gmgy

New member
תרופות סבתא

כאבי בטן: תלוי איזה כאב אבל כעקרון יש כמה פתרונות; קולה הנפוץ מכולם. אחריו הנוזל הורוד האהוב עליי פפטו ביסמול Pepto Bismol.
כאבי ראש: לוקחים מטפחת/מגבת ושמים אותה במים חמים עם חומץ, סוחטים קצת ושמים על הראש (works like a charm אבל מסריח
)
כאבי גרון: חוץ מסטרפסילס, כמובן שתה, אבל הכי טוב בכלל גלידה.
שלשול: טוסט עם ריבה.
עצירות: תמרים
שרירים תפוסים: אולי מישהו יכול לעזור לי??? תפוסים לי השרירים!!
גב תפוס: טוב, הגב לא תפוס, אבל לפני שנתיים נפלתי כשרצתי לסאבווי, נקעתי את הרגל ולא שמתי לב בכלל לגב, אבל מאז הוא מה זה כואב לי... וכבר הבנתי שזה ילווה אותי כל החיים... איזה דכאון
חום: אקמול נחשב סבתא? שליקאט: חלב חם + דבש לכאבי גרון, עדיף לפני השינה

shelycat

New member
דיאט קולה תופס?

דיאט קולה תופס גם נגד כאבי בטן? דרך אגב כל ריבה על הטוסט תופסת? הרי שזיפים/מיץ שזיפים עוזרים נגד שלשול, אז ריבת שזיפים לא "תנגוד" את אפקט ה"אנטי שלשול"? ועוד שאלה נגד מה תופס "גוגל-מוגל"?

ג טלי

New member
גוגל מוגל לא בריא.

יש שם ביצה שלמה לא מבושלת וזה קצת מסוכן. סלמונלה, יו נו.... ריבה כשכואבת הבטן לא כדאי, המתיקות תעשה לא טוב. טוסט עם מעט (!!) מרגרינה והמון שתיה. ואגב, ממה כואבת לך הבטן? כאבי מחזור או משהו מקולקל שאכלת? או אולי זה כאב בריא?
הבטן לא צריכה לכאוב סתם.בעצם, כל דבר בגוף לא אמור לכאוב סתם...

gmgy

New member
מה פתאום מרגרינה?

השומן עושה כאבי בטן... למרות שגם שמעתי כבר על גבינה צהובה... קצת ריבה מזיקה פחות משומן!

ג טלי

New member
כנראה שהסבתות שלנו לא מגיעות

מאותו מקום... בכל מקרה,זה עניין של הרגשה אישית, מי שריבה עושה לו טוב, מה טוב. כנ"ל לגבי מרגרינה. וחוצמזה ששכבה דקה בשביל להרטיב את הטוסט לא תשפיע. אבל לא משנה..

danonit

New member
לא לא לא!!!!

שזיפים (שחורים) ומיץ שזיפים זה ממש נגד לשלשול... ל-ה-פ-ך! הם ממש בעד - משלשלים... עוד משלשל זה תאנים (לפי חמותי) ומהבית שלי: - שקית תה על העין נגד דלקת בעין/שעורה. - טוסט בלי כלום נגד שלשול. - גוגל מוגל לכאב גרון אם אני לא טועה.

תרופת פלא לכאבי שיניים!!!

טוחנים ציפורן (לא מהרגל - התבלין) ושמים על המקום שכואב בפה... נכון שיש הרגשה פתאומית שאתן הופכות לעוגת דבש (כי זה תבלין ששמים בעוגת דבש) אבל אני מבטיחה שהמקום הכואב פשוט ירדם לכן ויפסיק לכאוב! אחלא עזרה ראשונה עד שמגיעים לרופא שיניים! מניסיון!

תה קמומיל

יש לו תכונות אנטי ספטיות (יענו- חיתוי). הוא טוב לדלקות בעיניים. והוא מאד מרגיעה בטן עצבנית - אבל הוא ממש לא טעים. הוא גם מצוין בתור מיי- פנים! באמת. אבל למי יש כוח להכין כל ערב כוס תה, לחכות שזה יתקרר ואז לנקות פנים?
לגבי עצירויות - יש קוביות טיבעיות שקונים בפארמים. הן מכילות רק מרכיבים טיבעיים (דבלים, שזיפים וכו´) לוקחים במקרה של עצירות קשה. לוקח לזה כמה שעות להשפיע (כי זה צריך להגיע למעיים). אבל אז כדי להשאר קרוב לשירותים לכמה שעות...וגם לאוורר את הבית
הייתי משתמש בזה בסדיר, כשהייתי הולכת לשרותים רק בבית (הייתי בבסיס סגור).

Ronnie*

New member
דווקא די טעים לדעתי...

התחלתי לשתות את זה הרבה לאחרונה, וזה באמת טוב לבטן.

גם תה ירוק!

פעם הייתי מכינה לי כל יום לעבודה טרמוס גדול עם תה ירוק עם לימונית ושיבה... נורא בריא! ואומרים שזה טוב להמון דברים, בין השאר לחילוף חומרים מהיר וטוב יותר.

הילית*

New member
תמיד טוב מרק חם

בעיקר מרק צח שאני מוסיפה לו קניידלך. תה חוץ מזה תרופות סבתא: לעיניים אדמומיות- צמר גפן טבול במים פושרים (מים רתוחים שהצטננו קצת) או תה קמומיל נגד עצירות- פירות יבשים. שימו לב- בדנונה ביו פרו עם תוספות יש את כל הפירות שעוזרים לבעיות עיכול כאלו- למשל דגנים, שזיף מיובש, משמש מיובש וכד´ שלשולים- שתית תה ואכילת פירה דלקות בדרכי השתן- מיץ קרנברי (חמוציות) בעלולי נותן לי לפני שאני מפתחת משהו ויטמין C וזה יותר טוב מכל תרופה ושנהיה בריאים !!!!

נופר30

New member
קניידלך ולא בפסח ?

תגידי ממש בא לך להורס לי את הילדות ? מי אוכל קניידלך ולא בפסח ?

הילית*

New member
אנחנו משוגעים על זה

כשעוד לא גרנו ביחד פעם בעלולי היה חולה והבאתי לו סיר מלא מרק עם קניידלך....אז אצלנו זה תמיד הולך גם כשחולים וגם כשלא...

shelycat

New member
גם אני אוהבת

אבל עמית לא ממש קליינט למרקים בכלל (אלא עם הם נזידיים יחסית) והוא גם לא ממש בעיניין של קניידלך, כך שאני אוכלת כאלה רק בפסח. חוץ מזה אני היחידה שאוהבת "לוקשן" (איטריות) במרק?

סליחה שאני שואלת...

אבל למה כמעט כל הנושאים בפורום הזה לא קשורים בנישואים טריים,שזהו נושא הפורום?

kisses

New member
לפעמים אנחנו כן עוסקות בחיי

הנישואים לפעמים אנחנו משתובבות, לפעמים תומכות אחת בשניה וכן הלאה ..............

למעלה