כאבי בטן, מוצץ וסימני רעב

איליצון

New member
כאבי בטן, מוצץ וסימני רעב

שלום :) (פרסמתי את אותה הודעה בפורום הנקה אבל אולי פה זה יותר מתאים).
אם טריה לילדה בת חודש וקצת, הנקה מלאה, עולה טוב מאוד במשקל (כמעט 1.2 קילו בחודש)
עד לאחרונה זרמי החלב היו מאוד חזקים, הייתי ממש מטפטפת והתינוקת הייתה מוצפת.
היום ואתמול אני מרגישה שהשדיים יותר רכים. יש חלב אבל פחות משפריץ כמו שהיה עד עכשיו... יכול להיות שזה בגלל שהנקתי משד אחד בכל פעם? (התינוקת בת חודש).
בגלל שהתינוקת סובלת גם מכאבי בטן קשה לי לדעת האם היא רעבה או לא...ביומיים האחרונים התחלתי לתת לה מוצץ כי כאבי הבטן היו יותר קשים (אני יודעת שאלו כאבים כי הבטן מתקשה והיא מתפתלת) ואני חוששת שגם בגלל זה אני מפספסת מתי היא רעבה..היום היה יום מאוד לא מסודר. ינקה פעם בשעתיים בבוקר, עד 12:30 ,ואז ב-16:45 (בסיום ההנקה הזו התחילו התקפי כאבי בטן שנמשכו זמן רב ושבסופם היא נפלה לשינה של שעתיים עם המוצץ וגם אני נרדמתי) אחר כך ב-19:15 וב-20:15 הצעתי לה כי ליקקה שפתיים אבל היא לקחה כל פעם כמויות קטנות מכל שד עד שהתחילו כאבי בטן שוב וראיתי שהיא גם רוצה מאוד לישון והיא יכלה לישון רק עם המוצץ...

שאלה נוספת- הקקי בחיתול (ובפשפוש) לא גבינתי אלא יותר נוזלי (בחיתול זה פשוט מרוח על כל החיתול). האם זה תקין?

מאוד אשמח לעזרתכם, קצת מתחילה לחשוש שאני מאבדת את הפוקוס והסדר של הדברים בגלל כאבי הבטן האלו...
תודה רבה,
ענבל

רעב / כאב בטן? בהנקה

הי,
בהחלט הגעת למקום הנכון
.
בערך סביב 4-6 שבועות כאשר ההנקה מתחילה להתבסס וכמויות החלב כבר מגיעות לשיא התפוקה, השד חוזר להרגיש כפי שהיה לפני תקופת ההנקה וזה כפי שאת מתארת "שד רך", מצב תקין לחלוטין. ככל שתינוק הופך מיומן בהנקה, משך ההנקה הולך ומתקצר יש תינקות שמספיק להם 10/20/30 דקות להנקה. תינוק רעב ייתחבר לשד יינק את כמות החלב לה הוא זקוק ויתנתק מעצמו, אין צורך לנסות ולהחזיר לשד אלא אם התינוק מראה סימנים שהוא עדיין לא סיים את הארוחה מעיין תנועות חיפוש עם הפה , הוצאת לשון, פה פתוח. לא תמיד הכנסת יידים היא סימן לרעב, הכנסת יידים היא שלב התפתחותי חשוב בתינוקות שמתחילים להרגיש ולגלות את העולם דרך היידים. תנסי לזהות את דפוס ההתהנגות שלה בזמנים בהם היא רעבה, זה יעזור לך לדעת מתי להציע לה את השד. בכל מקרה אם את לא בטוחה שמדובר ברעב תמיד יש באפשרותך לקחת את התינוקת ליידים לנסות להעזר בתנועה, במגע, בעיסוי לבטן במידה ואת מתרשמת כי מדובר בגזים. תינוק רעב שזקוק להנקה לא משנה איזה פעולה תעשי ידרוש את ההנקה שלו. בכי בתינוקות הוא לאו דווקא סימן לרעב זו שפה שבעזרתה הוא מודיע לאם שמשהו מציק והוא זקוק לעזרה זה יכול להיות כאב בטן, גזים, צורך במגע וגם רעב. תנסי לזהות את השפה...
לגבי היציאות המרקם הוא נוזלי עם גושים, ככה שאני מניחה שמדובר במצב תקין.
כן הייתי רוצה שתשימי לב האם במהלך ההנקה, התינוקת רגועה,
נינוחה, מתחברת בקלות ולאורך זמן לשד, יודעת להרפות על השד במהלך ההנקה.
וכמובן לעקוב אחרי שתן וצואה בגיל חודש אנחנו עדיין מצפים ל 6 חיתולים של שתן ו-3 צואה.
אם תצטרכי עוד הבהרות אשמח לענות.
גמר חתימה טובה

ליאת ארנון

למעלה