כאבי בטן תחתונה

ליאת1978

New member
כאבי בטן תחתונה

הי לכן, אני בהריון בשבוע 14 וסובלת מתחילת ההריון מכאבי בטן עזים ביותר, עד כדי כך שאין לי אפשרות לשכב. השינה שלי היא בישיבה. בשבועיים האחרונים גם לשבת אני בקושי יכולה והכאבים לא מפסיקים. הכאבים מופיעים לאורך כל היום, כשיש ימים שיש לי הפסקה של כמה שעות, ועיקר הכאבים, איך לא, בלילה. בימים האחרונים אני אפילו לא יכולה להירדם וכדורים לשיכוך כאבים לא עוזרים לי. הכאבים הם בבטן התחתונה, ממש למטה. זה לא התכווצויות אלא פשוט כאבים חזקים. הלכתי לבדיקות המון פעמים ואף אחד מהרופאים לא יודע לומר לי מהיכן הכאבים. בנוסף, העובר נראה תקין. אשמח לדעת אם מישהי עוברת/עברה הריון כזה, ממה זה נובע ומה עושים???????

תסלחי לי על השאלה הבוטה... ../images/Emo9.gif

אבל יש לך במקרה עצירות? תחשבי על זה רגע לפני שאת אומרת לא... מאוד נפוץ בהריון שלפתע יש קושי בעניין הזה, ובנות מתייסרות מכאבי בטן תופתיים ובטוחות שמשהו לא בסדר עם ההריון, חלילה, כשבעצם מדובר בבעיה טריוויאלית עם פתרונות טריוויאליים. אם זה רלבנטי לך, אני אתן לך טיפ לתרופה עממית שממש הקלה עליי. עתליה

ליאת1978

New member
לא בוטה בכלל...

תאמיני לי, אני אגיד הכל ואעשה הכל רק שזה יעבור לי! יש לי קצת עצירות והרבה גזים, אם רלוונטי, אך העצירות היא לא קשה ואני מניחה שזה מכדורי הברזל שאני לוקחת. לא הגיוני לי שעצירות תעשה כאלו כאבים ועוד בבטן התחתונה, אלא אם יש משהו שאני לא יודעת עליו... וכשאני אומרת בטן תחתונה, אז זה ממש מעל ל"משולש". מה את אומרת?

ליאת1978

New member
שכחתי לציין משהו...

שההריון שלי הוא לאחר IVF, שבתחילתו היה לי גירוי יתר שחלתי. בנוסף, נצפו 2 שקי הריון. באחד עובר ובשני תאומים זהים, שבבדיקת השקיפות נתגלה כי התאומים לא שרדו וכעת עליהם להיספג.

לדעתי זה עשוי להיות זה

ובכל מקרה, גם אם זו לא הבעיה העיקרית (ואני מאוד מקווה שכן), הרי שאלימינציה שלה תעזור לדייק יותר באבחנה ובטיפול. בכל אופן, הטיפ שלי הוא כזה: לפני השינה את מרתיחה מים ושופכת אותם על שזיפים מיובשים, ומשהה אותם כל הלילה. בבוקר את שותה את הנוזלים, וזה עושה יופי של עבודה. וריאציה נוספת היא לאכול יוגורט עם שזיפים מיובשים (היום אפילו יש יוגורטים כאלה מוכנים, של דנונה אאל"ט). אפשר גם לשתות מים רתוחים פושרים עם מיץ לימון. אני מאוד מקווה שזה יעזור. גם לי היו כאבי תופת כאלה עם התאומים, והייתי בטוחה שנחרץ גורלו של ההריון, עד שהרופאה שלי האירה את עיניי... תרגישי טוב, דווחי אם יש שיפור, עתליה

עכשיו ראיתי את התוספת

ולדעתי תיאוריית העצירות בכל זאת עשויה להיות רלבנטית. אני לא בטוחה שהעוברים שהפסיקו להתפתח יכולים לגרום לכאבים האלה, אלא אם כן יש איזשהו זיהום או דלקת, אבל זה דבר שהרופאים שבדקו אותך מן הסתם היו עולים עליו מייד. עתליה

anisa04

New member
גם לי יש כאבים...

אני בהריון שני, שבוע 18. בהריון ראשון היו לי בעיקר בשליש ראשון כאבים חזקים עד כדי בכי. בהריון נוכחי כאבים כמו שאת מתארת , אך בעוצמה פחותה מעט, מופיעים בעיקר בלילה. כפי שהבנתי הדבר נובע מהתרחבות האגן, יציאת הרחם מהאגן , מתיחת הרחם עצמו ובכלל כל השינוי שהאיזור עובר. בכל מקרה זה זה, אז אין בכך סכנה, רק לשפיות שלנו תחזיקי מעמד! בסוף ההריון הכאבים עוברים למפשעות ולצלעות ותוכלי קצת לגוון
בהצלחה

למעלה