כאבי בטן

כאבי בטן

מאז שהתחלתי לקחת גלולות ברצף (לפני כחמישה חודשים) התחילו לי כאבי בטן כרוניים שתוקפים לעיתים קרובות, אמנם אין לי מחזור שהיה כמובן בלתי נסבל, אבל כאבי הבטן הבלתי פוסקים האלה כבר ממש נהיו מיטרד... בלי קשר תמיד כאבי בטן היו בשגרה שלי, אבל אני מרגישה החמרה רצינית. האם יכול להיות קשר לגלולות ולעובדה שאין לי מחזור? לעוד מישהי פה זה קרה?

שמיץ1

New member
שינויים הורמונליים

בין אם טבעיים או בעקבות טיפול הורמונלי, יכולים להשפיע על העיכול.
ייתכן שזה עניין של הסתגלות (אם כי 5 חודשים נראה לי זמן ארוך דיו), וייתכן שכדאי לנסות סוג אחר של גלולות.

לואי84

New member
לא ידעתי

שגלולות יכולות להשפיע על העיכול. האם את יודעת באיזה אופן?

שמיץ1

New member
זה משתנה

מגלולה לגלולה ומאישה לאישה.
אני לא מכירה את כל התופעות האפשריות. ממה שידוע לי, פרוגסטרון מרפה שרירים חלקים. זה כולל לא רק את הרחם, אלא גם את המעי. כתוצאה, המעבר של מזון במעי הוא איטי יותר ואז יש נטייה לנפיחות, גזים, כאבי בטן, בחילה, עצירות.
לגבי אסטרוגן לא חקרתי, אבל בטוחה שיש לו גם כן השפעה על המעי (מסתם חיפוש בויקיפדיה, רשום שגם אסטרוגן מפחית את תנועתיות המעי).

בדיוק מה שתיארת

בעיקר הרבה גזים ותחושה של עצירות מעיקה אם כי לרוב הצואה היא רכה, ובחודשים הראשונים שהתחלתי לקחת היה לי באמת בחילה כרונית..
אז ממה שידוע לך זו באמת תופעת לוואי של הגלולה? והאם החלפת גלולה עוזרת או שאפשר להקל\למנוע ע"י תזונה מתאימה?
מה שמוזר ונראה לי קשור זה שהיתה לי תקופה לפני כמה שנים שלא קיבלתי מחזור במשך 7 חודשים (באופן טבעי, לא הייתי על גלולות באותו זמן וגם לא הפסקתי בדיוק) ובאותה התקופה פיתחתי כאבים ותחושות מאוד דומות למה שאני חווה עכשיו...

שמיץ1

New member
עד כמה שידוע לי

אלה תופעת לוואי אפשריות של כל גלולה. גם אני סובלת מעצירות ובחילות, אבל אצלי זה החל עוד לפני נטילת הגלולות ולכן אני לא רואה טעם להחליף אותן. אם למיטב זכרונך לא חווית תופעות אלו לפני התחלת הטיפול, והתופעות מאוד מעיקות, אז כדאי להתייעץ עם מומחה האנדו' לגבי הפסקה נסיונית או החלפת סוג גלולה. גלולות שונות מכילות מינונים שונים של הורמונים שמובילים לתופעות לוואי המשתנות מאישה לאישה.

לגבי תזונה... לא מזיק לנסות. מכל הדברים שניסיתי, היחידים שהייתה להם השפעה הם עלי תרד טריים (הכי אפקטיביים), סלק ושזיפים מיובשים מושרים. את יכולה לנסות, אבל בלי להגזים, כי בכמות גדולה סביר שזה יגרום לבעיה ההפוכה.
כמובן שממליצים בדר"כ להעלות את תכולת הסיבים בתזונה (בעיקר ירקות ופירות), כדי לשפר את ההתרוקנות, אבל שימי לב שאת צריכה לשתות הרבה מים יחד איתם. הסיבים לא מתעכלים, הם מעלים את נפח הצואה, ואם לא שותים מספיק - הם יכולים גם להוביל לעצירות.
אם אין לך אפשרות להפסיק/להחליף גלולות ושינוי בתזונה לא עוזר, אז את יכולה לנסות תכשיר בשם "נורמלקס". הוא לא נחשב ממכר, והוא גם לא נחשב חומר משלשל בכמות המומלצת, כלומר מותר להשתמש בו לתקופות ארוכות. הוא פשוט מושך באוסמוזה מים לתוך המעי. למרות שהוא נמכר ללא מרשם, התייעצי קודם עם הרופא לאחר שמיצית את האופציות האחרות.

תודה על התגובה

התופעות הנ"ל לא חדשות לי, תמיד סבלתי מכל מיני תופעות לא נעימות בכל מה שקשור למערכת הזו, אבל עכשיו פשוט חלה החמרה ומה שמתסכל אותי זה שחשבתי שהגלולות יפתרו לי את הבעיה של הכאבי מחזור הנוראיים, אבל קיבלתי במקום זה משהו לא פחות מעיק..
בכל אופן תודה על התגובה המפורטת, אני אנסה זאת :)

לואי84

New member
איזה סוג כאבים?

אצלי, מאז שאני על גלולות יש לפעמים כאבים באיזור הרחם כאילו אני צריכה לקבל מחזור ואז הם עוברים אחרי התרוקנות בשירותים
תופעה מוזרה שלא זוכרת שהייתה לי בעבר שלא בזמן מחזור.

שמיץ1

New member
זה קורה גם לי

חשבתי שזה מהאדנומיוזיס או מבעיות המעי, אבל שמתי לב שלפעמים כמה דק' אחרי התרוקנות של השלפוחית הכאב עובר. דווקא במקרים הללו אני לא מרגישה דחף ללכת לשירותים בכלל. לאחרונה, כשהכאב מופיע אני אוטומטית הולכת לשירותים, אבל זה לא תמיד עוזר.

לואי84

New member
אז זהו

שלא רק מהשלפוחית... אני ממש צריכה להתרוקן טוטאלית אחרת הכאב ממשיך בדר"כ. גם בלי דחף מיוחד. העניין הוא שזה מרגיש כמו כאבי בטן של מחזור ולא של עיכול. אני כבר הרבה זמן תוהה על התופעה הזו. מעניין אם זה באמת קשור להורמונים מהגלולות.
ו

שמיץ1

New member
מה את מרגישה מלבד הכאב?

נפיחות? נטייה לעצירות? תחושה של חוסר התרוקנות?

לואי84

New member
אין לי תופעה של נפיחות

לפעמים כשיש לי את הכאב הזה אז אולי לוקח לי קצת זמן להתרוקן אבל לא הייתי קוראת לזה עצירות. לפעמים אני צריכה ללכת עוד פעם פעמיים.
ושוב אני מדגישה שהכאבי בטן עצמם לא מזכירים כאבים של עיכול. אז אני לא יודעת מה משפיע על מה. כאבים "הורמונלים" שמשפיעים לי על העיכול או שאולי להיפך כשאני מתמלאת זה לוחץ לי על הרחם לפעמים. לא יודעת...

מורנקה28

New member
זו בדיוק ההרגשה שיש לי

כאבים שלא מזכירים בהכרח כאבי עיכול, יותר כאבים באזור הרחם.
ועד שאני לא מתרוקנת זה לא עובר..
ובדיוק כמו שתיארת לפעמים אני צריכה ללכת לשירותים עוד מספר פעמים עש ההרגשה עוברת.

אך אצלי זה מתחלק לעוד סוג, בדיוק הכאבים שתיארת, רק שאחרי התרוקנות אני חווה כאבי מאוד חזקים בבטן+רחם,
עד כדי אי יכולת לישר את הגב.

לואי84

New member
לפעמים הכאב מקרין קצת לגב

אבל זה קורה לפני ההתרוקנות... משגע אותי שאני לא יודעת ממה זה נובע.

מורנקה28

New member
אני עדיין על גלולות

מרוב כאבים, חוששת להפסיק ולגלות איזה כאבים יהיו ללא דיכוי!

וכן הכאבים אצלי גם כן מוקרנים לגב...
וגם קצת לישבן ולצידי האגן

משהו בסגנון

לפעמים זה תחושה כמו של כאב מחזור ולפעמים זה תחושה של עצירות, אבל הבעיה היא שאני בד"כ לא מצליחה להתרוקן אז זה לא עובר...

שני2703

New member
כל התיאורים שלכן נשמע

בדיוק כמו מה שעובר עליי - ממצא אנדומטריוזיס רקטווגינלי ...
כדאי להיבדק לכן שוב אצל רופא מומחה ולהגיד להן לגבי התלונות הנ"ל .

למעלה