כאבי בטן

Bemli

New member
כאבי בטן

כבר יותר משנה אני סובלת מכאבי בטן ושלשולים כמעט בכל פעם שאני צריכה לצאת לאירועים או לנסיעות ממושכות באוטו .אני מתחילה לחשב משך הנסיעה וממש לבחון בדרך היכן אפשר לעצור. אין לי חששות מנהיגה עצמה אלא מהשאלה אם אולי אצטרך ללכת לשירותים, החרדה הופכת לכאב בטן וזהו מעגל מתסכל. אין לי בעיות חברתיות או קשיים לבד הבעיה הרצינית הזאת שפוגעת באיכות החיים שלי. אודה לכל מי שיש לו רעיון איך להעלים המחשבות המטרידות ולהפסיק לגרום לעצמי לכאבי בטן תודה.

דולידול

New member
תכניסי לתוך התיק כדור שנקרא

שסטופ אית STOPEIT זה כדור שלא עושה עצירות אבל מפסיק שלשולים וגורם להקלה בכאבי בטן מה שחשוב שהוא לא גורם ליציקה בבטן. ועוד משהו קוקה קולה תמיד שהיה איתך באוטו או בתיק זה פשוט מרפא את כאבי הבטן ומונע שלשולים. וכל זאת בהתייעצות רופא משפחה כמובן.

בוזיקית

New member
../images/Emo18.gif מקוקה קולה בנסיעה!!!

אני דווקא מזהירה אותך מקוקה קולה, לפחות זו שמכילה קופאין, כי זה מה זה משתן... (גורם לפיפי סליחה על הביטוי)... אני לא אשכח טיול שעשיתי בחו"ל ואת הטעות הגורלית שעשיתי כשקניתי לעצמי בקבוק של קולה דיאט, ואחר כך קיללתי את עצמי כל הדרך, כשהייתי כבר לגמרי ירוקה עד האוזניים... קולה אחרת, שאינה מכילה קופאין, היא אחל'ה, אבל מצד שני לא עושה את העבודה שדולי התכוונה אליה. יש לך רכב? אם כן לא צריכה להיות לך בעיה, מקסימום תעצרי בתחנת דלק ותלכי לשירותים. אם את נוסעת באוטובוסים פשוט תתרוקני לפני היציאה מהבית (זה מה שאני עושה) והכי גרוע אם המצב בלתי נסבל תרדי כמה תחנות קודם, תמצאי שירותים איפשהוא ותחזרי לנסיעה מאוחר יותר. מה שלא שאלתי זה אם יש לך בעיה רפואית כלשהיא בנושא? או שזה סתם פחד שאת לא יודעת מהיכן הוא נובע? עברת איזושהיא חוויה לא נעימה בתחום? את מוזמנת לשתף...

ShukyD

New member
זה נובע מחוסר בטחון

אני מכיר את זה הרבה פעמים כשאני בנסיעות יש לי כאבי בטן אין לי רישיון, אבל עם אמא או עם אחותי זה קורה המון בעיקר בנסיעות ארוכות לחיפה או ירושלים וכו' לפעמים זה ממש משגע אותי...

sh kk

New member
תסמונת המעי הרגיז

ייתכן ואת סובלת מתסמונת המעי הרגיז (קיבה עצבנית) האם נבדקת אצל רופא יש כדורים שמטפלים בזה וזה ממש עוזר

כמו בכל התמודדות אחרת ../images/Emo118.gif

הכוון הוא לנסות לעשות מה שאפשר כדי להקטין למינימום את הבעיה באופן מציאותי, כמו למשל, לנסות ללכת לשרותים לפני הנסיעה, לבחור לסוע ברכבת ולא באוטובוס אם זה אפשרי ולא מסבך את התוכניות, לא לאכול מאכלים מסויימים, קולה, כדורים (בהתיעצות עם רופא בלבד), אולי שיטת פאולה שעובדת על שרירים טבעתיים יכולה לעזור ואחר כך- להחליט שעשית מה שאפשר לעשות ועכשיו, את לא תתני לבעיה הזו להכתיב לך את חייך ובאמץ רב, לעשות מה שאת רוצה למרות הבעיה. את יכולה אפילו להחליט שאת לובשת תחתונים-חיתולים כאלה של שקמה שנועדו לספוג אם משהו בורח לך, העיקר- לא לתת לזה להכתיב לך את החיים.

Bemli

New member
תודה חבר'ה...

אני חושבת שהבעיה נובעת מחרדה משום שהכאבי בטן שיש לי מופיעים רק כשאני מחוץ לבית או מתכננת לצאת לנסיעה(אני נוהגת ועצמאית). הגעתי למצב שהכדורים לאא ממש עוזרים לי. מהי שיטת פאולה? האם יש ספר בנושא? האם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור? אין לי בעיה רפואית. שוב תודה

../images/Emo15.gif

איני בקיאה בשיטת פאולה אך היא עוסקת בשרירים הטבעתיים ואולי תוכל למצוא חומר על כך באינטרנט. לגבי טפול פסיכולוגי- הוא יכול לעזור דרך ברור מדוע את כל כך חרדה ואיך להתמודד עם הסמפטום שנוצר.

sh kk

New member
איזה כדורים

לא עוזרים לך? תסמונת המעי הרגיז תוקפת במצבי לחץ הקיבה הופכת להיות עצבנית, במיוחד לפני פעולות שמכניסות אותנו לחרדה או יציאה מהבית או נסיעות או בחינות, אני למדתי לחיות עם זה ולהתעלם יש תקופות שזה תוקף ויש תקופות שזה נעלם האם אצליך זה כל הזמן או גם תקופות?

Bemli

New member
תסמונת מעי רגיז וכדורים

בעבר השתמשתי בכדורים כמו סטופ איט אימודיום וכדומה. באיזה כדורים אחרים מדובר? כן זה קורה לי בתקופות מסוימות עכשיו זה ממש מטריד וכן זה קשור למצבי לחץ כי בבית זה לא ממש מורגש.

sh kk

New member
כדורים

אני לא ממש זוכרת את השם שלהם, רשמו לי אותם לפני הרבה שנים אבל רופא המשפחה בטוח יידע על מה מדובר. אני מודה שזה ממש עזר לי לתקופה כי אחר כך הגוף שלי פיתח סבילות וזה לא ממש עזר אבל תקופה ארוכה כן וגם זה משהו אמודיום הוא כדור עוצר ולכן זה לא פיתרון אלא רק שממש את מרגישה שאת משתגעת זה לא ממש בריא לקחת אותו הכדור שעליו אני מדברת נועד ממש לזה אני אנסה לברר לך את השם מחר ואיידע אותך

בוזיקית

New member
עוד קישורים לשיטת פאולה

האמת שאני לא מבינה כלום בשיטת פאולה, וגם לא כל כך יודעת לתת קישורים, אז אני מקווה שזה יצליח לי... יש פה קישור אחד לשיטת פאולה ועוד אחד, מקווה שיעבוד. אגב, מצאתי אותם בגוגל. בהצלחה!

Bemli

New member
ת ו ד ה../images/Emo39.gif

אבדוק את המידע ואנסה לעבוד על עצמי!

למעלה