כאבי בטן

yankale

New member
כאבי בטן

שלום לכם, בני בן 7 החל להתלונן לפני כ 10 ימים על כאבי בטן חזקים באותו לילה הוא הקיא ובבוקר לאחר מכן התלונן שמרגיש חלש מאוד וקשה לו. כמובן גם כאבי הבטן לא הוסיפו. מלבד זאת התלונן על כאבי בטן בחלק העליון שלה. מעל הפופיק. בבדיקה שערכנו אצל גסטרולוג (פנינו לגסטרולוג כי זו לא פעם ראשונה שהילד מתלונן על כאביבטן והרופא פוטר אותנו בתופעת בטן עצבנית או בנתינת תרופה כל שהיא נגד זיהומים שונים בבטן- דבר שעזר עד כה אך התופעה חוזרת כל פעם), הגסטרולוג לא ידע היכן ממוקמת הבעיה ואמר שיש לבצע בדיקת גסטרו המחייבת כניסה על ידי צינורית עם מצלמה (לא זוכר איך נקראת כרגע), אולי מדובר בשבר או מדובר באולכוס , או מדובר בדלקת בכבד או בחיידק כל שהוא בכבד, עד הבדיקה נתן לנו פלאג'יל שהיא תרופה לטיפול בזיהומים . אחרי 3 מנות של בפלאג'יל לילד היו תופעות של "טיקים" כלומר פעולות לא רצוניות של הצוור הראש הזרועות. הפסקנו את הטיפול וכעת ממתינים למה שיקרה. עדיין יש את הטיקים. היש ביניכם מי שהוא המכיר את התופעה של הטיקים? מה כוללת התרופה פלאג'יל שעלולה לגרום לתופעה כזו? או אולי אין כל קשר לתרופה והטיקים באים ממקור אחר? אודה לתשובה.

ממש בזהירות

יענק'לה, אני עונה ממש בזהירות כי מה שאתה מתאר נראה רע ואכן כדאי לבצע בירור. יכול להיות שיש שם משהו אקוטי שדורש טיפול בטווח הקצר. הפלאג'יל הוא אטיביוטיקה שנועדה לטיפול במחלות מעיים דלקתיות. הוא גם מטפל בחלק מבעיות השמרים/טפילים וכד'. ניחוש אחד שלי הוא שאולי היה לילד קנדידה ושות' בכמות גבוהה והפלאג'יל חיסל הרבה מהם וגרם בין השאר ל- die off שהוא אפקט שנובע מכמות רעלנים גבוהה שמשתחררת מהשמרים המתים ובד"כ נראה כמו הגברה של תופעות אוטיסטיות. יש לעתים גם תגובות אחרות, אצל ילדים שסובלים מדלקות אחרות. זה אמור לחזור למצב הקודם ואף להשתפר, לפי דיווחים. שים לב שהבדיקה היא בהרדמה. יתרונה הוא שהיא תפטור אותכם מחלק גדול מהניחושים, ואם הילד סובל כ"כ זה יכול להיות משמעותי.

razgalili

New member
הי יענקלה

קודם כל אני מצטער מאד לשמוע על הילד. נשמע כואב. שנית - מעבר לכל דבר אחר אני ממליץ שתעביר כל הצעה שלנו דרך מסננת של רופא. המצב של הילד יכול להיות תוצאה של איזה בעיה שולית שניתן לפתור אותה כמו אלרגית מזון מצד אחד, או מצב חמור בהרבה. אנחנו לא ראינו מספיק ולא למדנו מספיק. תקשיב למה שהרופא שלך אומר לפני שתקבל החלטות על טיפול.אם הדבר באפשרותך אולי כדאי שתתיעץ טלפונית עם אחד מהרופאים מחו"ל שיש לנו איתם נסיון טוב - ד"ר ברדסטריט וד"ר ברגר. הסיבות לתגובות כמו שאתה מתאר - כאבי בטן, הקאות וכו' - יכולות להיות אלרגיה, הרעלה, זיהום, כיבים, גידולים וכו'. הרשימה שאני מכיר היא ארוכה ומה שאני לא מכיר בטח יכול למלא ספרים.דבר ראשון - האם אתם יכולים לשלול אלרגיה? ילדים עם תגובה חזקה לחלב או לחיטה יכולים להקיא בסילונים. האם הילד נבדק לצליאק ולרגישות לחלב? האם הוא הראה בעבר תגובות שליליות (אפילו אם קלות בהרבה) למזון? פלאג'יל יהרוג חידקים אבל לא שמרים ופטריות. אם הילד מקבל אנטיביוטיקה אוכלסית השמרים גדלה. זה יכול להיות מקור של הטיקים. תגובה אפשרית אחרת היא ה die off שהזכיר המחפש. כנגד DIE OFF שמעתי שאפשר לתת לילד כדורי פחם, זה גם עוזר קצת עם הפטריות - זה לא הורג אותן אבל זה סופח קצת מהרעלנים שלהן בדרך החוצה. למיטב ידיעתי כדורי פחם הם בטוחים לשימוש, תבדוק עם רופא לפני שאתם מקבלים החלטה. כמו כן שמעתי המלצות חמות על שימוש באלקה זלצר גולד. הוספתי קישור לתיאור של המוצר כדי שתוכל למצוא מוצר מקביל בישראל. אנזימים יכולים לעזור לילד נגד פטריות, רגישויות למזון, חידקים ואלרגיות. האם שקלתם להשתמש באנזימים?ועוד דבר או שניים - ויטמין סי אם אתם לא נותנים עדיין, הילד שלכם צריך והרבה. תשיגו גירסה עדינה (buffered) ותתחילו לתת בהתחלה קצת ותעלו לאט לאט. ניתן לתת עד חצי גרם בשעה (מעבר לזה הגוף לא יכול לקלוט)ויטמין A (בצורה של שמן כבד דגים) חיוני לגוף כדי להלחם בזיהומים. זהירות לא לעבור את המנה המומלצת על הבקבוק.

yankale

New member
היי רז ומחפש בנרות

ראשית תודה על התשובות . הילד אכן נבדק ממזמן לבדיקת רגישות לצליאק והתשובה היתה שלילית . הוא מוכן לאכול כמו כל ילד PDD NOS מספר מצומצם של מזון : פסטה על כל סוגיו, תירס, שקדי מרק, לחמניות עם סומסום, מלפפונים, שוקולד, חלה מתוקה, ממש מבחר מאוד מצומצם. לא אוכל חלב, בשר, וכל דבר אחר שלא מכיר , לא מוכן לנסות אפילו. אנו שוקלים להשתמש באנזימים, אגב ויטמינים נותנים לו על ידי ממתק ממותק "ויטמנציק" מקווה שזה עוזר לו. בדיקות הדם הקודמות לפני הבלאגן בבטן מראות שהכל קשורה. כך גם רבת הברזל בגוף ובדיקות הדם הסטנדרטיות. לא ציינתי ההקאה היתה רק חד פעמית ביום הראשון. מאז אין הקאות. שוב תודה על המידע הרב.

razgalili

New member
למה אתה מתכוון

כשאתה אומר שרמת הברזל היתה בסדר? דבר במספרים - מה היתה הבדיקה, מה היתה הרמה בבדיקה ומה היה התחום הנורמלי לגילו בגליון הבדיקה? הדיאטה שאתה מתאר של הילד מורכבת אך ורק מסוכר, עם יוצא דופן של מלפפונים. זו דיאטה אידאלית אם אתה שמרים, אבל קצת פחות אידאלית אם אתה בן אדם. אם לילד יש בעיות של שמרים ופטריות בבטן (ו10 לאחד שיש לו) אז הדיאטה הזו תטפח את השמרים באהבה גדולה. האם לילד נבדקו רמות של אבץ ונחושת? מינרלים אחרים?

yankale

New member
אין לי כרגע את נתוני הבדיקות

במיספרים רז, אבל לפני ביצוע הבדיקות לילד יבוצעו בבית החולים בדיקות מקיפות כולל לקיחת דם , וביצוע בדיקות המבוצעות רק בתחום הגסטרו ואז נוכל לדעת ביתר פירוט מצב להיום. אני מוכן לקנות את ההבחנה שיש טפילים , יותר טוב משבר בסרעפת או אולקוס. אני רוצה לדעת אם יש צורך לדבר עם הרופא המרדים לגבי החומר שינתן לילד על מנת שירדם, האם יש לילדים בספקטרום בעיה עם חומרי ההרדמה שניתנים להם. מתוך הסבר שקילתי מהרופא ההרדמה תבוצע ראשית על ידי מסכה (באוירה ידידותית) ורק לאחר מכן תיתווסף לה זריקה.

אור לנו

New member
הבן שלי עבר לפני כחודש הרדמה בעזרת

מסיכה ללא זריקה לצורך סיטי גולגולת ואני לא יודעת אם יש קשר אבל כשעתיים אח"כ הוא החל להיות מנוזל - בערב ובלילה לא הפסיק להשתעל ולמחרת בבוקר האבחנה היתה דלקת ריאות + ברונכיט. אני לא יודעת אם יש קשר אבל אני יודעת שלפני ההרדמה אפילו נזלת לא היתה לו, כל שכן שיעול.

guybz

New member
צליאק סמוי

שלום ינקלה. מנסיון- לבת שלי היו כאבי בטן כרוניים איומים במשך שנים. היא נבדקה בכל בדיקה אפשרית על ידי כל מומחה, כולל בדיקה לנוגדני צליאק שנמצאה שלילית. אחרי מחקר יסודי בספרות ניסינו בכל זאת להוריד אותה לחלוטין מגלוטן והפלא ופלא כאבי הבטן חלפו. מאז כל פעם שהיא נוגעת בלחם או לחמניה אחרי שעה היא מקבלת התקפה. זו תופעה של צליאק סמוי שלא מתגלה בבדיקת נוגדני צליאק רגילה. יש כאלו שסוברים ש 20-30% מהאוכלוסיה סובלים מרגישות ברמה כזו או אחרת לגלוטן ושכל תופעה של כאבי בטן כרוניים יש לחפש קודם כל בגלוטן. מכיוון שהילד שלך מכור לעמילן וגלוטן, כלומר ללחם, אז קשה מאד למנוע זאת ממנו. אך אם תנסה ללכת על פי עקרונות תזונת אומגה- הרבה שומן וחלבון והפסקה מוחלטת של דגנים וכל מה שמכיל גלוטן תראה שתוכל לגמול אותו. ראיתי ילדים רבים, כולל ילדי PDD שנגמלו מטרוף הסוכר והלחם שלהם. גיא

yankale

New member
היום עברנו את הבדיקות לילד

בבית החולים , הבדיקה היתה בהרדמה מלאה, עברה בשלום. בבדיקה עצמה לא נתגלה דבר מה חריג, אין בקע כל שהוא . לקחו ביופסיה מהתריסריון על מנת לבדוק רגישות לצליאק, וכן בודקים אם יש חיידק כל שהוא המפריע לקיבה. יש השערה שהילד בולע אויר תוך כדי אכילה מהירה ולכן כל הבלגן אבל בודקים זאת. בינתיים עד לתשובות סופיות לציליאק ובדיקות לחיידקים שיגיעו תוך שלושה שבועות, נתנו לנו תרופה בשם LOSEC, פעילותה - מעכב הפרשת חומצה במערכת העיכול, וטיפול בכיב קיבה ותריסריון. רציתי לדעת אם ידוע לכם על מרכיבי התרופה (OMEPRAZOLE), והאם יש לה תופעות לוואי המפריעות לילדינו בספקטרום.

yankale

New member
מקפיץ לתגובה

מקפיץ לתגובה לא מגיעה ההודעה למעלה ?

למעלה