כאבי בטן

אמאעדי33

New member
כאבי בטן

שלום ד''ר, כתבתי כאן בעבר הרחוק. אני אמא ל-2 צליאקים. בתי הבכורה כבר 6 שנים בדיאטה ובני האמצעי כבר שנתיים. לפני שנתיים לבתי היו כאבי בטן יום יומיים שהיו מלווים בשלשולים ולעיתים בהקאות. אחרי המון בדיקות וסבל רב שנמשך כמעט שנה לקחתי אותה לטיפולים של רפואה אלטרנטיבית ואחרי חצי שנה של טיפולי שיאצו בתי חזרה לחייך כי הסימטומים האלה כמעט ולא קיימים. בחודשים האחרונים יש מדי פעם שוב כאבי בטן ולמרות שיש לי את האפשרות לחזור לטיפולי שיאצו אני שואלת את עצמי מה יש לילדה שלי ? האם החולי צליאק יותר רגישים מהאחרים ? אולי יש לה מחלה שלא הצליחו לאבחן ? אני בכל זאת דואגת. בתקופה האחרונה גם הבן שלי מתלונן על כאבי בטן והבדיקות דם מראות שהוא לא אוכל גלוטן... כשיש בתדירות גבוהה כאבי בטן איכות החיים יורדת בצורה ניכרת ואני מאוד דואגת לשניהם ומרגישה חסרת אונים מול הכאבים שאין עליהם הסבר. אני ממש זקוקה לעזרה !

כאב בטן

ראשית יש לברר האם הכאבים קשורים לצליאק . אם הבדיקות הסרולוגיות תקינות , קרוב לודאי שלא .לכן צריך להתיחס אליהם כמו ילד ללא צליאק שבא עם סיפור של כאב בטן- אי סבילות ללקטוז( דברי חלב ) ,מעי רגיז ,יש לבצע תרביות צואה סונר בטן אם צריך. אם הכאבים ממשיכים יש לפנות לגסטרו ילדים.

אמאעדי33

New member
תודה על תגובתך

עם הבת שלי את כל הבדיקות האלה כבר עברנו. מה עוד יכול להיות ? כי עד כה הרופאים לא מצאו מי מה היא סובלת...

למעלה