כאבי בטן ....

namaskar

New member
כאבי בטן ....

אני סובל מכאבי בטן כל יום וכל היום, בחודשים האחרונים זה ממש מעייף. כבר ניסית להחליף את התזונה, בשר אני כבר לא אוכל (רק עוף ודגים), אבל אני דווקא מייחס את זה לתקופה מאוד לחוצה שאני נמצא בא והחרדות/לחצים מופיעים אצלי בבטן - זאת הדיאגנוזה שלי .... רציתי לשאול איזה סט תנוחות טוב להרגעת מתחים שמצטברים בבטן? עמידה/כפיפות לפנים/לאחור/תנוחות הפוכות ?? תודה...

סטיוויה

New member
הי

נשמע לא נעים,מה שאתה חווה.אני מאמינה שהדיאגנוזה שאדם נותן לעצמו היא הכי נכונה ובכל זאת,האם התייעצת למשל עם נטורופת/ית? האם אתה מתרגל באופן קבוע עם מורה?אם כן אז כדאי להפנות את השאלות הללו אליו/ה ולקבל הצעות והנחיות ברורות ומדוייקות.כי.... קשה לתת עיצות ככה על רגל אחת בלי לראות אותך ובלי לברר לעומק את הסיבה לכאבים המתמשכים.וגם חשוב לדעת את רמת התרגול שלך. רפואה שלמה וכל טוב.

יוגי בר

New member
הורדת מפלס המתח

היי נמסקר אז ככה: כדי להתחיל בשפצוץ מיידי להורדת מפלס הלחץ האישי. ( שזה באמת האמ אמא של הסמטוכה בחיים) צריך לנקוט בסדרה של פעולה לפי רצף מסויים. נשימה נכונה
מובילה להרפיה נכונה
וממנה לשהיה ולתנוחה נכונה. טוב, הנה הם באים כל השלבים לעניין: א. אסנה +נשימה האסנה (התנוחה) הטובה ביותר וגם הקשה ביותר לדעתי ביוגה היא שאווה אסנה. תנוחת המת. תרגל אסנה זו יום יום רצוף במשך 10-15 דקות. היא משרה ונוסכת רוגע ושלווה בגוף ובנפש. למעשה, בתרגלך אסנה זו אתה פשוט מרים את השלטר של תחנת הכוח האנרגטית שלך למצב פלוס. משקיט את המערכת העצבית ומתחיל להטעין בפול גז את המצברים שלך. פגז של אנרגיה. איך מתרגלים? תרגול בטני נשימתי ראשוני שכב פרקדן על מצע(שמיכה) רגליים פרושות ברוחב הכתפיים ידיים לצידי הגוף כפות הידיים הפתוחות מופנות כלפי מעלה. מקד את תשומת הלב שלך בנחיריים. נשום- שאף ונשוף לאט לאט דרך הנחיריים. דמיין לעצמך כי כל האנרגיה שביקום זורמת פנימה לתוך הגוף דרך הנחיריים שבאף. ובעדינות נבנה לו לאיטו גל קטן מתוך אזור הטבור בבטן התחתונה. כדי להרגיש זאת שים את ידיך כשקצות האצבעות נוגעות אחת בשניה על הבטן התחתונה והרגש כך: כשאתה שואף אויר פנימה הידיים נפרדות אחת מהשניה וכשאתה נושף הן שבות ומתחברות. אינך זקוק כרגע ליותר מזה. עשה זאת למשך 10 דקות פעמיים ביום. יום יום. אל תוותר. התוצאה: גוף רפוי ממתח אך רענן נינוח ומלא אנרגית חיים. ( אל תופתע באם התרגול הסדיר של השאווה אסנה יעלים לך את כאבי הבטן.) ב. פסצ'ימותן אסנה- ראש אל הברכיים בישיבה ועכשיו...כשהגוף מוכן זה הזמן להתחיל בשלב הבא שב על הרצפה(עדיף שתשב על כרית שתגביה את מרכז הגוף) רגליים פשוטות קדימה לא מתוחות(הברכיים לא נעולות). זקוף את החלק הקדמי של הגוף לזווית של 90 מעלות(במדה ואתה סובל מכאבי גב תחתון קפל רגליים ותן לברכיים להיות מורמות מהקרקע) שלב ידיים הפוך את השילוב שאף באיטיות והנף את ידיך כלפי מעלה. תן לאויר למלא את כל החזה. הורד ידיים בנשיפה איטית חזרה לאיזור האגן. שאף שוב. נשוף והחל לפשוט להוריד את פלג הגוף העליון כלפי מטה.(התנועה מתחילה מהמותן) הצלחת להגיע לרגליים? סחתן. אחוז בבהונות ותתחיל להתפנן. השאיפה והנשיפה אטיות וארוכות בתנוחה זו. אל תמתח את הגוף השאר רפוי אל תיצור מתח והשתדל להרפות את שאר הגוף. כואב? מתוח? שחרר מעט את האחיזה והרם את הגוף מעט כלפי מעלה עד שמצב האי נוחות יחלוף. ואז נסה לרדת שוב למטה. הישאר למשך דקה. עלה כלפי מעלה בשאיפה איטית .נשום כמה נשימות עמוקות ולאחר מכן בצע את התנוחה הנגדית גשר משופע. ליישור הגב וחילוץ האגן. לא מסתדר לך משום מה בישיבה על הרצפה תוכל לעשות זאת גם בישיבה על כיסא. 3. המלצה כל ההוראות וההנחיות מרחוק הם בסדר אבל הן לעולם לא תחליף ללמוד מסודר של יוגה אצל מורה מיומן. אתה במוד הנכון. לך ללמוד וללמוד יוגה ברצינות. ותתחיל לרפא את הגוף כמו שצריך. ומעל לכל.. זכור! יוגה היא תרופה אבל לא תרופת פלא. הייה סבלן והתמד. התוצאות הטובות יגיעו. זהו לעכשיו. ויאללה ליוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

yalihod

New member
כאבי בטן

הדיאגנוזה שלך נכונה.פחדים מופיעים בבטן.יש משהו שאתה מפחד ממנו מאד ואתה לא עושה אותו מרוב פחד.שמא מה יגידו.מה שאני מציע לך זה לעשות את הדבר שאתה מפחד לעשות אותו כרגע.זה יפתור לך את הכאבים בבטן.את היוגה אתה יכול לעשות בלי שום קשר למה שכתבתי.רק שים לב שאתה עושה את התנוחות ( ולא חשוב איזה) בצורה איטית מאד.תעשה לאט.ותעצור בין תנוחה לתנוחה.תן זמן בין התנוחות.בהצלחה...

למעלה