כאבי ברכיים - מה עושים עכשיו??

כאבי ברכיים - מה עושים עכשיו??

העניין התחיל לפני כשנה,הייתי בקורס בן כמה חודשים, שבמהלכם כמעט ולא ביצעתי פעילות ספורטיבית, ואני מדבר על כ-14 שעות ביום שביליתי בישיבה. פעם אחת בזמן שהתיישבתי היה קנאק ממש חזק בברך ימין שלאחריו,לא היה כל כאב אך לא יכלתי לישר את הברך במשך כ-4 ימים. לא חשבתי שזה משהו רציני ולכן לא הלכתי לאורטופד, לאחר 4 ימים המצב החל להשתפר באיטיות, ויכלתי לישר את הרגל עד הסוף אולם הברך נשארה נפוחה ולכן לאחר כשבועיים החלטתי ללכת לאורטופד. עשיתי רנטגן, ונמצא שהכל תקין. הרופא המליץ לי לעשות פיזיוטרפיה, אך מכיוון שהדבר ארע כחודש לפני הגיוס, הוא אמר לי לעשות את זה כבר במסגרת הצבא. עברתי 12 טיפולי פיזיוטרפיה בתל השומר, שלאחריהם הדריכו אותי להמשך פעילות עצמאית אותה אני צריך לבצע כל יום, במשך 40 דקות, במשך שנה-שנה וחצי. נאמר לי כי שרירי האגן וה-4 ראשים אינם חזקים מספיק ולכן העומס נופל על הברכיים, ןמכאן הכאבים בגיד הברך (עם הזמן זה התחיל גם בברך שמאל). המצב החל להחמיר במאמצים שנדרשתי לעשות במהלך הצבא, אם זה לעמוד או ללכת לפרקי זמן ממושכים או לשאת עליי משקל, אפוד וכו', המצב הגיע לכדי כך שאיני יכול לעמוד או ללכת היום מעל חצי שעה ללא כאבים, שלא לדבר על נשיאת משקל. בנוסף לפיזיוטרפיה ולרנטגן (שנמצא תקין) עשיתי גם מיפוי עצמות, שגם הוא נמצא תקין - על כן החליט הרופא שאני לא רשאי להקלות משמעותיות. כאמור, אני עושה פיזיוטרפיה מדי יום, עצמאית כ-3 חודשים אך לא מרגיש כל שיפור. הלכתי לאורטופד נוסף, ופתאום הוא אומר לי כי הבעיה איננה אורטופדית בכלל ושלח אותי לבדיקות דם כלליות. לאחר הסיפור הארוך, השאלה: אני סובל כשנה מכאבים ועדיין איני בטוח מה הגורם לכך, והאם הפיזיוטרפיה שאני עושה היא באמת הפתרון לכאביי. העניין הוא שכל אורטופד שאני מגיע אליו ששומע כי הצילום+המיפוי תקינים ישר חושד וחושב כי אני מתחזה שהגיע לסחוט פטורים. האם באמת ייתכן כי הבעיה אינה אורטופדית, (ביקרתי אצל 5 אורטופדים שונים במהלך תקופה זו ואף אחד לא הזכיר משהו כזה)??? כיצד יתכן שאני סובל מכאבים במאמץ, שהברכיים מתנפחות והופכות אדומות אולם ברנטגן ובמיפוי לא נמצא דבר?! איך בדיקות הדם קשורות לבעיה? האם יש בדיקה נוספת שאני יכול לעשות על מנת למצוא את בעיה? מודה מקרב לב!

פבפ

New member
מצטרף

גם אני סובל מכאבי בירכיים וגם אני בצבא רק שאצלי הכאבים התחילו לאחר השירות הצבאי סביר להניח שבגלל המאמץ של הברכיים כשלוחצים על בלם בטנק. היום הגעתי למצב בו כאשר הרגל נשאר במצב סטטי (בין אם ישרה או מכופפת) מתחילות לכאוב לי הברכיים כשאני מזיז אותה וכן גם במצב של הליכה/ריצה. אין בכוונתי להפסיק את הפעילות שלי (קרבי - כבוד !) אבל מצד שני אני לא בדיוק רוצה להרוס את הברכיים שלי. יש עיצות?

תשובות

בעיה לא אורטופדית - יכול להיות שהרופא רוצא לשלול בעיה של דלקת פרקים מסוג זה או אחר. עדיין יש סבירות גבוהה שהבעיה אורטופדית. חכה לתשובות מבדיקת הדם. פיזיותרפיה - שווה ללכת שוב לטיפול. יש גישות שונות, מטפלים שונים, אמצעים שונים. כדאי לנסות שוב. מיפוי וצילום - בהחלט יכול להיות שלא נראה כלום בצילום. מטפלים בבן אדם לא בצילום. לא להרים ידיים. בעיות בירכיים יכולות להיות עקשניות אבל בד"כ ניתן להשפיע לטובה.

למעלה