כאבי ברכים

כאבי ברכים

שלום לכולם אני מתרגל האטה יוגה וזה גורם לי הרבה פעמים לכאבי ברכים אני ממש לא רוצה להפסיק יש עצה? תודה אבישי

יוגי בר

New member
תהייה ספציפי

היי אבישי דבר תכל'ס מתי ואיך ובדיוק באיזו אסנה נגרמים לך כאבי ברכיים. כי, לדעתי, משהו פה לא מתורגל או נלמד כראוי. אסור שזה יקרה לך. נקודה. בקיצור- ספר ונשתדל שיהיה סוף לסיפור. בברכה ואהבה יוגי בר

ליוגי

שלום יוגי אני מתרגל יוגה כבר כמה שנים.אבל בהפסקות כי תמיד אני מגיע לרף מסוים של כאבים ואז אני צריך להפסיק הפעם הזו של התרגול נמשכת כבר קרוב לחצי שנה בהתחלה למדתי יוגה מתוך ספר,לאחר מכן למדתי יוגה אשטנגה עם מורה ,בערך 15 שיעורים ,אבל אני מתרגל שיוננדה יוגה אני לא יכול להגיד על תרגילים ספציפים שדווקא הם מזיקים.כול תרגיל שנעזר במפרק הברך באופן עיקרי, בעייתי מה לא יכול להיות שיש אנשים עם ברכים חלשות לכן תרגילי מתיכות לא מומלץ להם ביותר? האם זה חייב להיות שהתרגילים לא נעשים נכון?כי דווקא כשתרגלתי בקבוצה כאב לי יותר ואילו כשאני מתרגל לבד יוצא לי להיות יותר מרוכז בתנוחה ויותר לשים לב לא למתוח את הגוף יתר על המידה תודה על ההתיחסות כול טוב אבישי

יוגי בר

New member
ברכיים חלשות

היי אבישי אז ככה: 1. כאב ביוגה- אתה חייב להתייחס לכמה פרמטרים יסודיים בתרגול היוגה שלך. הראשון- היכולת הפסיכומוטורית שלך השני- הביומכניקה של הגוף השלישי- הקינסיולוגיה- מערך היחסים בין שלד שרירים ועצבים. בלי התייחסות לפרמטרים אלו אתה מפספס- לדעתי- את העניין עכשיו, תוך התייחסות שהולכת ונבנית (זה לא קורה ברגע אחד) לפרמטרים אלו אסור לך לזנוח במקביל עקרון בסיסי אחד: מתחיל כאב- אתה לא ממשיך להכנס לתוכו- ז"א לבדוק את יכולת העמידה שלך בכאב- אלא יוצא מהתנוחה. נקודה. ובשלב הזה אל תחשוב פעמיים כלל!. כי אתה יכול להזיק לגוף ולנפש כפל כפליים ! והנה שלבי הטכניקות הרצויות לדעתי: בשלב הראשון- תניח. ותר לגמרי על התנוחות שבהם אתה חש ומרגיש שהן פועלות באופן ממוקד על הברך שלך. בשלב השני- צא ,מהתנוחה. חזור לעמדת הפתיחה התרכז מאוד בתהליך הנשימה.תהייה מפוקס לגמרי עליה ולאט לאט- באיטיות של צב- תתחיל בשלבים- להכנס מחדש לתנוחה. מתחיל מתח? עצור בנקודת המתח- חזור מעט לאחור- הרפה דרך הנשימה. וחזור שנית. וכך הלאה ועוד הלאה. זכור! יוגה לא עוסקת במתיחות- מתיחות באות מכיוון של מתח ויוצרת מתח. יוגה עוסקת בהארכת השריר. הארכת השריר בונה אותו ולא הורסת אותו כמו שמתיחה עושה. וזה סיפור של התייחסות אחרת לגמרי לגוף. השלב שלישי. הוא יותר ספציפי והוא איך משפצצים את הברכיים? אתה צריך לבצע אסנות מתקנות לפעילות תקינה של הברכיים. זה מחייב הסתכלות אישית ופרטנית למקרה הספציפי שלך. ולאחר מכן קביעת רצף תרגול מיוחד אישי מתאים. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שאלה

שלום יוגי נהנתי לקרוא את התשובה שלך למעשה ,אני ביוזמתי מבצע את כל השלבים שהכתבת,מלבד האחרון שהוא,לבריך: "הסתכלות אישית ופרטנית למקרה הספציפי שלך. ולאחר מכן קביעת רצף תרגול מיוחד אישי מתאים." . איך אפשר לקבוע רצף תרגול פרטני בשבילי? האם עושים את זה לבד או אם משהו? בהוקרה אבישי

8Shanty8

New member
המורה הכי טוב שלך הוא אתה...

לדעתי, קביעת רצף תרגול, צריכה להיעשות מתוך מודעות פנימית למה שאתה מרגיש ברגע שאתה מתרגל. אם אתה מרגיש כאב באסאנה-תיישם את מה שיוגי מציע לך. כל אסאנה צריכה לבוא ממקום של פתיחה, לא כיווץ או מתח. תסתכל פנימה-תראה פתרון. בברכת אור שלווה, ודרך צלחה, שאנטי

ובכול זאת שאלה

האם יש תרגילים שמומלצים יותר לחיזוק הברכים מאשר תרגילים אחרים? תודה אבישי

daphne4

New member
כאבי ברכיים

סליחה על ההתפרצות לשיחה, מקווה שזה בסדר. לפעמים החולשה היא לא בברך עצמה אלא בשרירים שמייצבים את מפרק הברך, שרירי הירך מאוד חשובים למשל. תרגילי עמידה כמו וירבדראסנה 2, 1, פרשווקונאסנה, מחזקים ירכיים ומועילים לבריאות הברכיים. לעיתים הבעיה היא שהברכיים גמישות והן מפצות בתנועתיות יתר על תקיעות במפרקים אחרים כמו האגן או הגב, ואז בכל מיני תנוחות צריך להגביל את התנועתיות בברך ולעבוד מהמקום הנכון לכל תנוחה. בקיצור ברכיים זה עסק מסובך, אבל ככל שתרחיב את ההבנה לגבי דרך התרגול שלך תוכל לפתור את הרגישות, ולמעשה הכאב כאן הוא כלי מצוין שמפנה את תשומת ליבך למה שצריך להשתנות. לדעתי חשובה התבוננות חיצונית של מורה טוב, כי מה לעשות, לפעמים אנחנו תקועים וקשה לנו לראות את זה מהצד. מאחר ומדובר כאן בנזק לגוף, הייתי מחפשת עוד קצת עזרה מבחוץ, במקביל לחקירה האישית.

8Shanty8

New member
ועוד משהו קטן...

שתי עצות לכאבי ברכיים שקיבלתי מהמורה שלי... 1. תמיד לשמור על ברכיים רכות, לא נעולות. 2.בשכיבה על הגב, נסה להרים רגל כפופה ולסובב את השוק בסיבובים רחבים, תרגול זה מניע את השרירים והרצועות שסביב הברך.

יוגי בר

New member
עוד תשובה

היי אבישי אז ככה: 1. הסתכלות תסתכל על זה כך. לפעמים- וזה קורה גם לי- לא רואים דברים שנמצאים על קצה האף שלך. ככה זה. לכן- וזה תקף תמיד- טוב שמורה מנוסה יסתכל עליך ויביע דעה. 2. אופן התרגול זה לא שאתה לומד איזה תרגילים טובים לברכיים. אלא מתוכנן לך על ידי מורה רצף תרגילים מיוחד וספציפי. לרצף הזה מה שקובע זה לא רק איך אתה מתרגל אלא איך משגיח עליך המורה שתכנן עבורך את התרגול. 3. התנוחות ברור שיש תנוחות שפועלות על אזור הברכיים( ברכיים- פיקה רצועות וכו') יותר מאחרות. אבל זנח את צורת ההסתכלות הזאת. משני טעמים חשובים. האחד- זה שכואב לך למשל- בברך זה לא אומר בהכרח שהבעייה היא בברך. הברך היא אזור נקודתי מגיב- לצורך העניין. השני- נקודת ההסתכלות והטיפול היוגי היא תמיד הוליסטית. ולעולם לא נקודתית. 3. יוגהתרפיה יוגה היא מדע- מדע החיים- וככזו היא כוללת בתוכה באופן ברור את אלמנט הריפוי. אופן תרגול ביוגהתרפייה מאפשר לך להגיע למצב שבו אתה נכנס לתנוחה למשל- באמצעות מורה ו/או מטפל או עזר טיפולי ושילוב של שניהם, ויכול לפיכך להשאר בתנוחה למשך פרק זמן כפי שידרש. וכאמור וזה משנה את אופן ואימפקט התרגול לגמרי. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

gaiegos1

New member
תנוחה מתקנת

מניסיוני עם תלמידים שסבלו מכאבי ברכיים התנוחה המומלצת ביותר להפגת מתחים וכאבי ברכיים היא ישיבה מזרחית(ישיבת מדיטציה). בדוק אם אתה מסוגל לשבת מזרחית וחפש את התנוחה(יש כמה תנוחות כאלה מפשוטות ועד מורכבות ונתן למצא פירוט בספר יוגה השלם וגם בספר של איינגר) הנוחה ביותר לישיבה מזרחית בשבילך. תרגל בהתחלה כמה דקות ולאט העלה את המינון. נסה זאת למשך שבוע וספר לנו על התוצאות.

yogagirl

New member
היי אבישי אז ככה ../images/Emo91.gif

בירכיים זה אחד האזורים היותר בעייתים בתרגול יוגה - אני מכירה כל כך הרבה מקרים של אנשים שדיי הרסו את הבירכיים שלהם בתרגול לא נכון לטווח ארוך וזה יכול להיות נזק נזק ! קודם כל - יפה שהתחלת לתרגל עם מורה - אבל גם לבחור מורה טוב זה דבר מאוד חשוב ! ואם אתה שיעור אחרי שיעור יוצא עם כאביי ברכיים - והמורה שלך יודע מזה ושום דבר לא משתנה - אז אולי כדאי שתשקול לנסות מורה אחר - בירכיים זה אכן דבר מסובך כי לפעמים זה לא רק הברכיים -זה יכול להיות מפרק ירך שלא מספיק גמיש ואז הברכיים כאילו עובדות כפליים כי אין מספיק טווח תנועה ...-מכפרות על איזור אחר שלא מספיק גמיש -ביוגה באופן כללי עובדים הרבה על גמישות והארכה של השרירים - כל התורה דוגלת במיצוי הפוטנציאל של הגוף שלנו והנפש כוון שעם השנים הגוף הולך ומתנוון וטווח התנועה קטן - היוגה - בעזרת האסנות מאפשרת לנו למצא את הפוטנציאל הפיזי שלנו כדי שנוכל לנוע בחופשיות ולקיים את התנועות הכי אלמנטריות בחיי היום יום שלנו במוביליות וחופשיות - אך אם עובדים לא נכון אפשר גם להגיע למה שנקרא : "עודף מוביליות" יתר גמישות כשהשרירים שעוטפים את המפרקים לא מספיק חזקים כדי להגן על המפרק ואז המפרק כואב במקרה שלך זה מפרק הברך ... בכל מקרה כמה כללים שצריך לבצע כדי לשמור על הברכיים : בתנוחות העמידה תוודה שכשהברך מכופפת היא לא עוברת את קו הקרסול תוודה שהברך המכופפת לא סוטה פנימה והיא אכן ממשיכה בקו ישר ממפרק הירך ותנסה לדמיין תנועה של "רוטציה חיצונית " עם הברך ... תנסה לבצע "פלקס" (הארכת השרירים האחוריים של הרגל)עם כפות הרגליים כי זה אוטומטית מפעיל את שריריי הרגליים ובכך שומר על הברך"עוטף" אותה ... ולנסות להפעיל שרירים מכוח המודעות ולא לתת לתנוחה להיות רפוייה וחסרת חיים - הפעלת השרירים והדינמיות של התנוחות ישמרו לך על הברך והכי חשוב להיות קשוב לגוף ולברכיים -כי לכל תנוחה יש רמות ושלבים של הכנסות לתנוחה ואם נתקלת בכאב תוך כדיי - אז ללכת צעד קטן אחורה - להוריד הילוך - לתת לגוף להתרגל לתנוחה ולמנח שאתה מכוון אותו להיות בו . בכל אופן זה דיי מורכב וצריך לבחור מורה ומדריך טוב - שידריך אותך לעבוד נכון עם הגוף הספציפי שלך -הפיזי והמנטלי - תוך כדי הקשבתך האישית לגופך ולצרכים שלו ! בהצלחה - "דרישת שלום לבירכיים שלך ..." יום טוב רוית טל

תודה רבה

שלום לכולם תודה רבה על העצות. את האמת אני פחות מעדיף לרגל עם מורה בקבוצה כי אני פחות נהנה.ביום יום ,אני מתרגל בחוף הים בבקרים ואז אני נהנה הרבה יותר. אבל,לאור כול הידע שנשפך פה ,אני חושב שלמרות העדפותי,יש לי הרבה מה ללמוד וגמלה בליבי החלטה להתחיל לתרגל עם מורה,לפחות פעם בשבוע. אני הרבה בתל אביב אז אני יכול לתרגל במרכז של שיוננדה בתל אביב,אבל יהיה לי יותר קל אם אני ימצא מרכז באיזור שוהם\אור יהודה\לוד\רמלה\קרית אונו אם למשהו יש המלצות על מרכזים באיזור הזה שעובדים עם שיוננדה,אני מאוד ישמח לשמוע תוד לכולם אבישי

יוגי בר

New member
שני דברים

היי אבישי אז ככה: 1. עקרון הברך זכור עקרון/כלל אחד פשוט: הברך בניגוד למפרקים אחרים בגוף הינה מפרק ציר- ז"א מפרק שמאפשר תנועה פנימה והחוצה בלבד. אל תנסה להנחיל למפרק זה יכולות אחרות. 2. מקום באם אתה בראש של שיווננדה- אתה מוזמן לנסות את המרכז ליוגה בשיטת שיוונדה בפ"ת. פתוח כל השבוע. טלפן 03-9243841 ותגיע. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה