כאבי גב וברכיים

אביק6

New member
כאבי גב וברכיים

שלום בעקבות כאבים בגב התחתון התחלתי להתאמן בתליות הפוכות, כלומר אני נתלה על מתח עם הרגליים (באמצעות מכשירים שמתחברים לחלק התחתון של השוקיים) ומניע את הגוף בעדינות לצדדים וקדימה ואחורה. ולשאלות האם זה תירגול טוב לגב (התחושה שלי -שכן)? בזמן התליה אני מרגיש כאבים בברכיים באיזור חיבור ה-4 ראשי הפנימי לברך (בצמוד לפיקה) . הכאבים עוברים לאחר סיום התרגיל -האם יכול להיות שאני גורם נזק לברכיים ? תודה מראש.

עטלף??

אין לי ניסיון עם טיפול בתליה כפי שתיארת. הכאב בברכיים יכול לנבוע עקב מתיחה של הרצועות בברך. תשתדל לא להכאיב לעצמך יותר מדי. מה דעתכם? זה עוזר? האם יש מחקר בנושא?

span26king

New member
ממש לא

קצת ידע באנטומיה פונקציונלית היה עוזר לך. האם מחקר יכול להחליף את החשיבה העצמאית שלך? בהנחה שיש לו בעיות דיסקוגניות הפיתרון שלכאורה מספקת התליה ההפוכה היא שהיה במצב של דחיסות compression) מזערית. בזמן התליה הגיוני שלא יחוש כאבים אולם טיפול זה לא רק שלא יועיל לטווח ארוך שכן הוא לא יגביר את היציבות או ישפר את תבניות התנועה של החולה, לטווח ארוך יגרום נזקים עקב דפורמציה של הרצועות וקמות סטטיות אחרות בעמוד השידרה(האינטרספיניוס והאנטריור בעיקר) ראי mcgill - low back disorders - human kinetics 2002 ואחרים.

האם מחקר יכול להחליף את החשיבה העצמ

האם מחקר יכול להחליף את החשיבה העצמאית שלך? לא. אבל מאיפה הביטחון שהחשיבה העצמאית שלך והידע המקיף שלך באנטומיה פונקציונלית יוביל למסקנות נכונות ? כמה שנים טיפלנו בכל מיני שיטות שהתבססו על ידע וחשיבה עצמאית ואז כשהם נחקרו ברמה סבירה הסתבר שטעינו לחלוטין ? גם השיטה המפורסמת שבנויה על שיפור יציבות ותנועה - כמה מהשערות הבסיס התבררו כמוטעות ? תראה את המחקרים של מקגיל עצמו שמפריכים חלק ממה שהיה מוסכם על פי השיטה הנ"ל. בודקים, מחקרית ואז יודעים. לפני כן במקרה הטוב משערים. ובאשר לתליה הפוכה - טיפול זה לא רק שלא יועיל ... לטווח ארוך יגרום נזקים ... אני בספק רב אם העומס שנגרם בתליה כזאת יגרום לדפורמציה של רצועות . המחקר (ויש כזה ניתן למצוא ב- Arch Phys Med Rehabil , J Orthop Sports Phys Ther , Spine. , Acta Orthop Scand, Arch Orthop Trauma Surg )לא תומך בכך. מעבר לכך, כדי לשפר את כאבי הגב אתה צריך לבצע גם תרגילים לא בתליה שהוכחו כיעילים הן כטיפול והן למניעה.

span26king

New member
מן הסתם כל מה שאני כותב הוא השערה

אבל בד"כ אני משתמש בראש. (ולא כדי לפתוח קופסאות)

span26king

New member
חוץ מזה

שהתשובה שלך לא תהיה מובנת לו (היא בקושי היתה קוהורנטית לי) חומר למחשבה להמשך.

תודה על העצה

אני אשתדל להסביר טוב יותר. אז לשואל המקורי : כשיש כאב גב שרירי הגב והבטן משנים פעילותם (יכול להיות ששינוי פעילות השרירים, מכל מיני סיבות, גרם לכאב מלכתחילה). על ידי תוכנית תרגילים שמותאמת לך אישית ניתן לשפר את זה ועל ידי כך גם להפחית את הכאב וגם למנוע השנות הבעייה. לכן, מעבר לטיפול בכאב גב על ידי תליה, תרופות או מה שלא יהיה מומלץ ללכת לפיזיותרפיסט שיתאים לך תוכנית תרגילים לשיפור השליטה השרירית של שרירי הגב והבטן בעיקר. בהצלחה.

liorsh12

New member
תשובה לענין

נירית שלום מה שלומך? התשובה שנתת לכותב הנ"ל היתה לענין הן בתכנה והן בלשונה. ברגע שאותו כותב רשם שמות כמו מקגיל ושמות של רצועות בעמו"ש והפגין "ידע" ב"אנטומיה פונקציונאלית" ... ענית ביחס ישר למה שחשבת רמתו של הכותב ,ואף לקורא שאינו מן השורה ואינו ידען גדול בפיזיותרפיה מילותייך היו נהירות. ליאור ש. סטודנט לפיזיותרפיה

pelpal

New member
אפרופו דברים לא מובנים

מה זה בעיות דיסקוגניות וקמות סטטיות עמוד השדרה אינטרספיניוס והאנטריור ?

liorsh12

New member
תשובה לשואל

בעיות דיסקוגניות- בעיות שמקורן מהדיסק הבין חולייתי שנמצא בין חוליות עמוד השדרה. קמות סטטיות= עקמות סטטיות- הכותב הקודם התכוון כנראה לעקמת שמקורה ממקור גרמי( עצם,חוליות) אשר אינה משתנה, בניגוד ( שזה לא כ"כ נכון לומר) עקמת דינאמית שמקורה ממקור שרירי למשל.( כיווץ חזק של שריר לאורך זמן יכול אולי לגרום לעקמת )- שוב, אלו הגדרות הכותב הקודם , אינני מסכים להגדרות הללו. ניתן יותר ( מקובל לומר) עקמות ממקור גרמי או שרירי למשל... אינטרספינוס ואנטריור= אלו רצועות ( ליגמנטים) הנמצאות בחוליות עמוד השדרה ותפקידן להיות כתומך (מייצב)פאסיבי לחוליות שלנו בעמו"ש. נ.ב. אני מקווה שעניתי לך כי שאלת ברצינות ולא כדי "להכניס קונטרה" לכותב ההוא על תשובתו לנירית על "דברים לא מובנים".... ליאור סטודנט לפיזיותרפיה

pelpal

New member
לשואל המקורי, ולפיסיותרפיסטים..

אני מתרגל יוגה (אמנם לא זמן רב) אך יש תנוחת תלייה הפוכה, שאת שמה לא אנסה לבטא כאן, שנראה לי שלא מזיקה לבירכיים. אני אוהב אותה מאוד, במה לדעתכם היא מועילה? מצורפת תמונה מאתר www.iyengar-yoga.co.il, מה שלא ניתן לראות הוא בתמונה הוא שהידיים משולבות בקו ישר עם הכתפיים והאזניים, מעל לראש.

למעלה