כאבי גב חזקים

namaskar

New member
כאבי גב חזקים

שלום לכולם, אני מתרגל יוגה בצורה עצמאית לפי סדר השבועות המופעים בספר של איינגר (אור על היוגה) במשך כשנה בערך בשילוב תרגילי פראנאימה אני סובל מכאבי גב חזקים ( גב תחתון) מאוד לאחר תרגול של מספר תנוחות מסוימות שממש גורמות לי לתחושה של שיתוק בימים שלאחרי התרגול גם תרגילי הנשימה גורמים ללחץ על אזור הגב.. התנוחות הבעיתיות הן עמידת כתפיים ותנוחות כיפוף לפנים באופן כללי איך ניתן לדעת האם מדובר בשרירים או במפרקים, עמוד שדרה ? עוד שאלה, האם עמידת כתפיים מפעילה את הגב התחתון או שזה רק אצלי?? תודה...

M a y a T

New member
גם לי שאלה ... בנושא דומה

אני אומנם מתרגלת יוגה עם מדריכה ולא לבד באימון אתמול עשינו תנוחות נר למיניהם(בשבילי תנוחות די חדשות , בהיותי ילדה השתעשתי בעמידה זו ....) , במהלך התרגול הרגשתי נוח אך היום מרגישה מעט עומס בחוליות העורף (אין כאבים בתנועתיות הצוואר) האם זה טבעי או יתכן ובצעתי את התרגיל לא נכון ? חג שמח ושבת שלום

גאלה4

New member
המלצה מתוך ניסיון כואב

אני סבלתי שנים מבעיות גב וכאבים של מפרקים. נסיתי שיטות שונות של הרפואה הלא קונבנציונלית וזה לא ממש עזר. למזלי הופניתי למורה שמתמחה ביוגה רפואית בתל אביב (אני עצמי ירושלמית) והיום, 8 חודשים אחרי שהתחלתי ללמוד, אני במקום אחר מבחינת היחס שלי לגוף ולכאב וכמובן שמצבי מאד השתפר. אני מאד ממליצה לך למצוא מורה כזה שזאת ההתמחות שלו ואני סבורה שעדיף לך ללכת למורה ולא לנסות להתאמן לבד (מנסיוני האישי זה לא קידם אותי). בהצלחה

0 אור 0

New member
הכלל הראשון ביוגה

הוא להקשיב לגוף. הכאב הוא הדרך של הגוף לאותת לנו שאנו עושים משהו לא נכון - אולי אף מזיק. לכן, כאשר מתחיל כאב צריך להפסיק !! נכון, שלאחר תקופה מסויימת של תרגול לומדים איך להבחין בין כאב "טוב" שבו אנו מרחיבים טיפה את גבולות יכולתנו, לבין כאב שמסמל אור אדום, אך בכל מקרה תמיד עובדים לפני סף הכאב ולא בתוכו. מה גם שעל פי מה שאתה כותב, אין לך עדיין את האבחנה הזו. תנוחות היוגה, כאשר הן נעשות נכון, יכולות לרפא. אבל לפי התיאור שלך נראה שאתה עושה אותן לא נכון וממשיך להזיק לעצמך בכך שאתה ממשיך למרות הכאב: - תרגילי נשימה נעשים בישיבה נוחה, שבה אין כל מאמץ על הגוף. יתכן שהגב אינו ישר? - עמידת כתפיים מפעילה אמנם את כל השרירים בגוף, אבל בהחלט אין כל דגש באיזור הגב התחתון - תנוחות כיפוף לפנים משחררות את הגב בכלל, וחלקו התחתון בפרט - אתה אמור לחוש הרפיה ולא כאב. יוגה איינגר היא שיטת יוגה מאד מדוייקת - המייחד שלה הוא הלימוד המאד מדוקדק, שימוש בעזרים והקפדה על כל פרט כדי להגיע לתנוחה המדוייקת ולקבל את השפעתה המיטבית על הגוף. אני מציעה שתפסיק לזמן מה את התרגול העצמי. תמצא מורה טוב למתחילים שילמד אותך איך לתרגל את התנוחות בצורה הנכונה, ואיך להפעיל נכון את הגוף. אם ישנה בעיה מהותית יותר בעמוד השדרה, המורה ינחה אותך לגבי וריאציות שיסייעו לתקן את הבעיות ו/או טיפול מסייע כגון טוינא.

רגע רגע רגע

הספר של איינגר ממש לא מומלץ לתרגול אישי, אלא אם כן אתה עובד במקביל עם מורה מוסמך, ולמה? כי איינגר הוא מתאגל מדהים ומנוסה, ומדגים את התנוחות בצורה כזו שכל אדם לא מיומן שינסה לעשות אותן יקבל כאבי גב. מורה מיומן יכול להתאים את התנוחות למצבך הנוכחי וללמד אותך לעשות אותן בצורה נכונה שתחזק את הגוף ותשפר את תפקודו ולא תגרום לכאבים.

M a y a T

New member
תירגול בעזרת דיסק / טלויזיה

שבת שלום ומבורך
בערוצי הלוין ישנם תירגולי יוגה ע"י מדריך , האם דעתכם על תירגול בצורה זו (שהינה עצמאית אך שלא כמו מול ספר, ניתן לראות כיצד לבצע ) היא מומלצת
אם כן , ישנם תירגולים מוקלטים שניתן לרכוש ע"מ לתרגל באופן מלא (בשידורי הלוין , ישנם שידורים של חצי שעה בלבד)
סופ"ש נעים רגוע ומהנה

יוגי בר

New member
ההבדל הקטן

היי מאיה אז ככה: מה לעשות והמדריך שדמותו ניבטת אליך מהצג בשידור לא מסוגל לדעת מה מצבך- מכל הבחינות ולצאת מן הצג וללמד אותך ולהשגיח עליך אישית. ובכלל, וזה חשוב להבין: יוגה נבדלת לחלוטין מכל סוג אחר של תרגול והיא מחייבת מורה צמוד (למעשה לאורך כל החיים) ובוודאי ללימוד העקרונות הבסיסים של התרגול. בקיצור: זה כל הסיפור. בברכה ואהבה יוגי בר

מסכימה עם יוגי

התרגול בטלויזיה טוב לדעתי למתרגלים שלומדים גם עם מורה, כתוספת והעשרה, אבל לא במקום לימוד מסודר.

למעלה