כאבי גב תחתון

• פותח הנושא DGHM
  • פורסם בתאריך

DGHM

New member
כאבי גב תחתון

לא מצליח למצוא תשובה פשוטה לשאלה פשוטה, מקווה שתוכל לעזור לי.
אני מתאמן בקרוספיט ויש לי כאבי כאבי גב תחתון כבר שלושה וחצי חודשים. אני עושה הפסקה של חודש עד שהכאבים עוברים, חוזר להתאמן ומיד הכאבים חוזרים. בפעם האחרונה שחזרתי להתאמן, לאחר 3 טיפולי פיזיותרפיה הכאבים חזרו עוד בחימום, קפיצה בדלגית. המאמן קרוספיט שלי אמר שאם מדובר בכאבים כבר בתנועה (קפיצה בדלגית) עוד לפני המשקולות אולי יש סיכוי שיש משהו שקשור לחוליה, ולא לשריר (כמו שהפיזיותרפיסט אומר) ואולי כדאי לשקול להיבדק.
לצערי, אין לי שום ידע בנושא ובאמת אני מחפש תשובה פשוטה, אשמח אם תוכל לעזור:
השאלה היא האם פיזיותרפסיט יכול לדעת שמדובר בבעיה בשריר? הוא לא יכול לפספס שמדובר בבעיה בחוליה שמצריכה טיפול רציני יותר/הפסקה מאימונים וכד'?
אני רוצה לדעת כי במידה וישנה אפשרות כזו אז לא אחזור להתאמן, כמו שהפיזיותרפיסט הורה לי, ואלך לאורטופד להמשך בדיקות (אני מעריך שלאורטופד יש יותר כלים לאבחן את הבעיה, כגון צילומים וכד'). חשוב לי לא לעשות נזק רציני מעבר למה שנגרם.

Go Morla Go

New member
למה זה סותר?

זה לא כל כך קשה לקבוע תור לאורתופד. כמו שאמרת, אין לך ידע בנושא ולא נראה לי הגיוני שאפשר לאבחן אותך דרך האינטרנט. זה לא בהכרח קשור לשאלה האם הפיזיו יכול לפספס או לא, אלא העובדה שאתה סובל מכאבים ובינתיים הדרך שבה הלכת לא עוזרת לך. אז כדאי לנסות דרך אחרת, אצל איש מקצוע אחר ובכלים אחרים. כשאתה כבר אצל הרופא אולי תשאל אותו אם אתה יכול להשתמש בתוסף תזונה שנקרא סיאטיקה. מאוד עוזר לכאבי גב ובלי תופעות הלוואי של משככי הכאבים והנוגדי דלקות שנותנים בד"כ.

כאבי גב תחתון

הי
עמוד השדרה שלנו בנוי מחוליות, דיסק, מפרקים בין החוליות, רצועות, שרירים וגידים. כל אחד מהמבנים האלו יכול לגרום לכאב הגב.
לעיתים קשה להצביע באופן חד משמעי על המבנה שגורם לכאב. הפיזיותרפיסט אמור לבצע אבחון על פי סיפור המקרה שלך ועל פי בדיקה פיזיקלית קפדנית ולתכנן תוכנית טיפול מתאימה. באופן כללי הטיפול צריך לכלול גם חיזוק שרירי הליבה (השרירים המרכזיים בגוף) והקפדה על יציבה נכונה. רצוי להתייעץ איתו לגבי תרגילים ספסציפיים שמחמירים לך את הכאב ולראות האם אפשר לשנות את אופי ביצוע התרגיל, להוריד משקל או להימנע בשלב זה מתרגילים מסוימים שמחמירים לך את הכאב. במידה ואין שינוי בכאב וביכולת התרגול תחת טיפול הפיזיותרפיה יש מקום לשקול לגשת לבדיקה אצל אורטופד בכדי לשלול סיבות אחרות לכאב.
רפואה שלמה

DGHM

New member
הבנתי, תודה לשניכם על התשובה

קיבלתי תרגילים, סקוואט ללא משקל שני רגלים ורגל אחת מול מראה כשהדגש הוא על טכניקה, כך מספר פעמים ביום וכן חזרה לאימונים במשך חודש ללא משקל (רק עם מוט, וגם זה עדין מעורר את הכאב).
בקיצור נראה לי שאעשה עוד אימון אחד שניים, ובעוד שבוע-שבועיים, במידה ולא יהיה שינוי ברמת הכאב אקבע עם אורטופד.
תודה.

dgmeir

New member
לצד תרגילים אתה יכול גם לקחת פורומולה

שקוראים לה סיאטיקה. אשתי אחרי הלידה סבלה מכאבים ויצא שקניתי לה את זה אחרי שהיא ביקשה כשהרופא גב המליץ לה , בנוסף לטיפולי פיזיו' שהומלצו פה.. זה מגיע בכדורים כאלה ועזר לה... תרגיש טוב

למעלה