כאבי גב

שפיריתת

New member
כאבי גב

אני התחלתי לעשות יוגה לפני כחודש, תנוחות די בסיסיות . ויש לי כאבי גב תחתון מזה כשבוע האם יש קשר? חשוב לי לציין שאני לא עושה תרגילים שמאמצים את הגב האם יש תרגילים להרפייה לגב?

יוגי בר

New member
הסברים

היי שפיריתת הסבירי ושיהיה ברור, מה זאת אומרת התחלת לעשות יוגה לפני כחודש תרגלת לבד? תרגלת במרכז יוגה עם מורה? מהם התנוחות שתרגלת? מה מצבך הגופני? בקיצור, הרבה מאוד שאלות לפני התשובות. וכן יש הרבה תרגילים להרפייה והתרגיל הכי חשוב הוא מנוחה. תעשי הפסקה ותני לגוף לנוח. בברכה ואהבה יוגי בר

שפיריתת

New member
כאבי גב

תחלתי לעשות יוגה במרכז יוגה , תנוחות כמו פני פרה , ותנוחות פיתול , תנוחת החייט . ויש לי מאז כאבי גב תחתון ובצד האם יש קשר?

יוגי בר

New member
מה לא לעשות ומה כן לעשות

היי שפיריתת אז ככה: 1. העקרון השלב הראשון בתרגול זה לבדוק כל הזמן את עצמך את גבול המאמץ והכאב. ולא להיכנס לכאב כלל. עשית תנוחות אלו והתחילו לך כאבי גב תחתון. מן הסתם יש קשר. תפסיקי. נקודה. לא מתרגלים תנוחות שכואבות. והמורה שלך חייב/ת להיות בבקרה מתמדת עליך. כשזה לא קורה- אז מצידו זה לא לעניין. 2. התיקון בואי וננסה להקל לשחרר את הלחץ מהגב התחתון. והנה מה שאת עושה נכנסת למצב של תנוחת שש(שולחן) מלפנים מונח לך כיסא (עדיף ללא משענת גב) שאיפה ואת שולחת רגל אחת לאחור בזהירות. ומשעינה את הראש מונח על הידיים על מושב הכיסא. מרפה את הגב בנשיפה. ונושמת רגיל. לאחר מכן החליפי בזהירות רגליים. זאת ואריאיציה של תנוחת היונה(קפוטה אסנה) עשי אותה לאט והיא עשויה לחלץ לך את הגב. (מניסיון) זמן תרגול: לפחות 10 דקות בכל רגל ( את יכולה לראות טלויזיה בינתיים) יאללה לעבודה. ובהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה