כאבי גב

נעמי 451

New member
כאבי גב

שלום בנות :) אני יודעת שזה לא תחליף להתייעצות רופא וכבר נקבע לי תור אבל אני רוצה לשמוע את עצותיכן.כבר חודש שיש לי כאבי גב בגב התחתון ולא השריר וזה מאוד מקשה עליי לבצע אלמנטים , הדברים הפשוטים כמו גשר וכל נגזרותיו גורמים לי לכאבי אימים שמקשים עלי לחייך ולעשות את התרגיל בצורה חלקה כמו כן זה מונע ממני להתקדם, נמצא תור לתחילת מרץ אבל יש לי תחרות פנימית (בקבוצה העממית) ואילולא הכאבים יש לי סיכויים גדולים לנצח מה גם שככל הנראה לא צפויות עוד תחרויות ואני עובדת בשבילה מאוד קשה.
מה אתם אומרים? הכאבים נראלי בגב התחתון בעמוד השדרה זה גם קרה לי לפני שנתיים למשך תקופה של שלושה חודשים ואז היה חופש גדול, אח"כ פרשתי וחזרתי לפני חצי שנה, בבקשה תעזרו לי זה מאוד חשוב :)
תודה מראש.

חייבת להקשיב לגוף

אסור לך בשום פנים ואופן לבצע תרגילים שגורמים כאב בלתי נסבל לגב. זה יגרור פציעה חמורה ומתמשכת יותר.
אם הכאב הוא לא מאוד גדול, את יכולה להיעזר בחגורת גב- מעין תחבושת אלסטית מגומי עם סקוץ' שלוחצת ותומכת בגב. זאת רק לדקות ספורות של התרגיל בתחרות, ולא באימונים.
בהצלחה
ורפואה שלמה

אמא לה3

New member
לכי לרופא!!

יכולות להיות כמה סיבות לכאבי גב אצל ספורטאיות בגילך, הדבר הכי נכון הוא ללכת לרופא לאיבחון, המלצה שלי, תבררי מראש בקופ"ח אם יש אורטופד עם זיקה לספורט (ולא אחד שיגיד לך, תפסיקי להתעמל גם כשיש אפשרות להמשיך)...
בהצלחה ורפואה שלמה..והמון הצלחה בתחרות, ספרי קצת עליה :)

amef45

New member
את נמצאת בקבוצת סיכון לפריצת דיסק.

יש דרך להימנע מהחמרה בגב עד כדי מצבי קיצון.
כח הכובד הוא הסיבה העיקרית לכאב גב ובנוסף, כאבי גב יהיו קשורים בדרך כלל לתפקוד לא תקין בחיי היומיום שלנו. במקרים מסוימים הרמת חפצים כבדים או עבודה ממושכת במצב של גב קמור, כמו עובדי מחשב,גננות המרימות ילד, או רכיבה על אופניים ואופנוע, נהגי מוניות ורכב כבד היושבים שעות רבות, ספורטאים ורקדנים שאינם מאזנים נכון את הלחץ על עמוד השדרה, יכולים לגרום לכאב גב עליון או כאב גב תחתון ואפילו לשינויים במבנה עמוד השדרה (בלט או פריצת דיסק). לכן חשוב מאוד להקפיד על יציבה זקופה ככל האפשר ולחזק את שרירי הבטן והגב כדי לתמוך באזור זה באופן מרבי. הטוב ביותר למניעת כאבי גב , פריצת דיסק או בלט דיסק לפני כאב גב ובמיוחד אחר הופעתו , הוא מכשיר שנקרא: גב BACK שמשחרר את הלחץ בין חוליות הגב כאשר השיטה נקראת inversion table .

פרסומת

גולשת בת 14 כתבה שכואב לה הגב כשהיא מבצעת גשר.
מכאן שייכת לקבוצת סיכון לפריצת דיסק, "מצאת" את הסיבות ואפילו המלצת לה על טיפול.
זוהי שרלטנות לשמה ואני מתלבטת מה לעשות.
בודקת האם יש כאן עבירה.

נעמי 451

New member
תודה על העזרה :)

אני החלטתי לקחת השבוע הפסקה מהאימונים, כלומר אני אמשיך להתאמן בבית על גמישות והכל אבל בלי גב, אני הולכת לרופא הבעיה שאין תור לחודש אז קניתי מדבקות שטוענות שמקלות את כאבי הגב אז אני אשתמש בהם לפני התחרות ובתחרות עצמה ואני מקווה שהביצועים שלי יהיו כמה שיותר חלקים.
תודה רבה :)

אמא לה3

New member
לגבי המדבקות...

שימי לב להתייעץ עם רוקח לפחות (אם את לא יכולה עם רופא), זה יכול לעזור וזה יכול גם להזיק. מה שחשוב ומהותי זה לדעת מאיפה נובעים הכאבים ולטפל בזה בהקדם. בכל מקרה, אם עדיין כואב אולי שווה לך אפילו לוותר על התחרות ולהחלים. באמת המון הצלחה ורפואה שלמה

למעלה