כאבי גב

ayalon_gd

New member
כאבי גב

אני מתרגל יוגה יום יום מזה שבועיים והתחילו לי כאבי גב. האם זה נורמאלי ?

יוגי בר

New member
כאבי גב

היי איילון אז ככה: התשובה: לא. ההמלצה: תעשה הפסקה. תן לגב לנוח. לא יקרה שום דבר אם לא תתרגל כמה ימים. הגב רק יתאושש. זכור! תרגול לא נכון יכול להסב נזקים. ועכשיו השאלות: היכן אתה מתרגל? יש לך מורה? האם אתה מתרגל לבד? פרט את אופי התרגול שאתה מבצע יום יום? תנוחות ספציפיות. ונראה כיצד נוכל לסייע לך. בברכה ואהבה יוגי בר

ayalon_gd

New member
כאבי גב

אני מתרגל במרכז שיבננדה בת"א שאלתי את המורה והוא אמר לי לעשות את התרגול ברכות (הוא לא המליץ להפסיק) וכמו כן לנוח עם רגליים על הקיר (90 מעלות) התנוחות - נשימות,הרמות רגליים, ברכת השמש, עמידת כתפיים, דג, ראש בירכיים, קוברה, חצי פיתול, משולש. בין לבין , הרפיות. התרגול אורך 50 דקות עד שעה. השאלה שלי כוונה למתחילים (ובעיקר כאלה שהיו פעם מתחילים). בדומה להתחלת תרגול גופני שעלול לגרום מתיחת שרירים בהתחלה. האם גם אתם הרגשתם מתח בגב, ואם כן מהן השיטות הטובות להפגתו. יש לציין שעשיתי הפסקה של יום אשר לא הפיגה את המתח/כאב

יוגי בר

New member
בטן גב

היי איילון תשאיר לי הודעה עם טל בתיבת המסרים ואחזור אליך אישית בברכה ואהבה יוגי בר

יוגה וכאבי גב

היי איילון. גם אני מתרגלת במרכז שיבננדה ואני זוכרת שכשהתחלתי גם אני סבלתי מכאבי גב כתוצאה מתרגול לא נכון. אני חושבת שזה דבר מאוד שכיח אצל מתחילים. עם הזמן והתירגול לומדים לתרגל נכון מתוך הקשבה לגוף (ואם אתה מתרגל בשיבננדה בטח כבר הספקת כמה פעמים לשמוע את הכלל: לא לעבור את גבול הכאב והמאמץ). מה שכן, אני מצטרפת למה שיוגי בר אמר שאם יש כאבים רצוי לתת לגוף לנוח איזה יום-יומיים (אני לא יודעת באיזה תדירות אתה מתרגל) ולא להעמיס על הגוף יותר מדי. בהצלחה!

למעלה