כאבי גב

WebTraveler

New member
כאבי גב

האם כאבי גב הן חלק בלתי נפרד מחווית הרכיבה על אופני כביש ? התחלתי לרכב לפני כ - 3 שנים ומאז בכל רכיבה אחרי 35-40 דקות מתחיל כאב גב בגב התחתון שפשוט הורס לי את החוויה. אני עוצר, בקושי מזדקף, נח קצת, הכאב מרפה במעט, ממשיך לרכב והכול חוזר. ברכיבה של 3:30 שעות זה סבל אמיתי. נכון שאני סובל מפריצות דיסק בגב תחתון, אבל אני מכיר רוכבים אחרים - עם פריצת דיסק - שלא סובלים כמוני. מעבר לעובדה שאני מטפל בנושא ע"י כירופרקט (כל שבוע - די יקר) האם יש פתרון לבעיה זו ומה יכולה להיות הסיבה ?

yoramiko

New member
כאבי גב....

מעבר לבדיקה הבסיסית ,בה עלייך לוודא את את הקשור לתיאום שבין..האוכף ,גובה האוכף,סתם....לגביי מנח היציבה בעת רכיבה,עלייך לדאוג שהגב יהיה קעור ולא קמור,כלומר לקער את הגב פנימה,,,יש לתרגל זאת על פניי מספר רכיבות,ולהכניס למודעות. פעילות מונעת לפניי רכיבה ממושכת,תבקש מהכירופרקטור שלך,מספר תרגילי מתיחה בסיסיים,אותם תבצע לפניי הרכיבה. כמו כן,נסה לפדל על הילוכים גבוהים,כלומר קדנס עם התנגדות נמוכה. המאמץ בפידול עשויי להשפיע לאחר רכיבה ארוכה על הגב התחתון ואגן הירכיים. יורם

יכולה להיות יותר מסיבה אחת

אבל שתיים הכי נפוצות. תנוחת רכיבה לא נכונה - אפשר לפתור על ידי מי שיודע לכוון תנוחת רכיבה. מחסור קבוע בנוזלים - משמעות הדבר שהכאבים בכליות ופשוט תצטרך להקפיד ולשתות כראוי. קודם תבדוק את תנוחת הרכיבה.

דני כ

New member
כאבי גב

אני התחלתי לרכב כדי לפתור בעיה של כאבי גב, והשיפור עצום. אני בטיפול אצל כירופרקט שהיה בעצמו מתחרה באופנים, והוא בעל אורינטציה מאד חיובית לעיסוק בספורט אירובי כטיפול בבעיות עמוד שדרה. אם תרצה להתיעץ אתו, תודיע לי במסרים ואעביר לך את הטלפון שלו.

WebTraveler

New member
תודה לכולם, אבל מי יכול לייעץ על

תנוחת רכיבה נכונה ? האם כל מוכר בחנות או מכונופן הוא בעל ידע מתאים ? לא נראה לי. האם יש מישהו בארץ שבאמת יודע לעשות התאמה כזו ?

yoramiko

New member
תנוחת רכיבה.....נתתי לך המלצה .....

לתנוחת רכיבה.אני בעיסוקי מטפל בבעיות גב למניהם,ורוכב אופניי כביש ושטח. נסה את התנוחה שהמלצתי לך.....גב קעור,ולא קמור.ותתיחס לנקודות הנוספות שציינתי יורם

miko1810

New member
ובהמשך לראיון עם גרג למונד

שווה לבדוק את תנוחת הרכיבה שלו! בזמנו אמרו עליו שתנוחת הרכיבה שלו היא הטובה והמומלצת ביותר, ואכן הוא רוכב עם גב ממש אבל ממש ישר, שווה לראות תמונות שלו בצדודית.

אין רוכב, בכל ההיסטוריה של הענף

שתרם כמו גרג למונד לשינוי הטכני. ענף האופניים לפני ואחרי למונד היה כאילו הוא קפץ שנות דור. הרשימה של השינויים שהוא הכניס כל כך ארוכה שאפילו קשה לבחור מהיכן להתחיל.

Yarnin

New member
באחד הראיונות עם גרג למונד

הוא אמר, שתמיד הוא היה מגיע עם איזה חידוש ושאר הפלוטון היה סמתכל עליו כעל ילד אמריקאי מפונק - אבל שנה אחיכך או אפילו במהלך אותה שנה כולם כבר השתמשו באותו חידוש. לדעתי שני החידושים המוכרים ביותר הם - הפדלים עם הקליטים (LOOK) והאירובר - לאחר הניצחין על פיניון ב89 וכפי שאיר אמר החידושים היו רבים אבל לדעתי אלו השניים שישר קופצים.

miko1810

New member
חשבתי תמיד שהפדלים עם הקליטים

של לוק הם חידוש של ברנרד הינו. האם מישהו יכול להאיר את עיניי.

משהו כזה

הינו היה יועץ של לוק (עדיין?) והוא רכב עם למונד אז. אני לא בטוח במי שהביא את הרעיון לחברה אבל אני בטוח שלמונד המציא את השימוש בסקוצ'ים בנעלי רכיבה. לפני זה היו רק שרוכים. גם משקפי הרכיבה הובאו על ידי למונד לדבוקה אבל כמו הארובר הוא לא המציא את זה אלא הביא את זה מהטריאתלון. הוא הביא לדבוקה כמה חומרים מהם עשו חולצות קלות ואוריריות יותר ואת הרוכסן לכל אורך החולצה. הוא הביא את השלדות של קרייג קאלפי שעד היום הן שלדות הקרבון הטובות ביותר (לטעמי). נו...לא זוכר כרגע עוד

דני כ

New member
פדלים עם קליטים ב- 1978

טילתי אז באנגליה, וולס ואירלנד וראיתי לא מעט רוכבי טורינג עם קליטים. אני לא יודע מאיזה סוג ושל איזו חברה, אבל כבר אז היו נעלי רכיבה קשיחות וקליטים. הרוב אמנם רכבו עם רצועות עור וקליפסים.

liran81

New member
אורך הסטם כנראה ארוך מידי

לי הייתה בעיה דומה מאוד למה שאתה מתאר, ברגע שקיצרתי את הסטאם..הפסיקו הכאבים לגמרי, שב על האופניים ובדוק שאכן אורך הסטאם מתאים לך.

gimel3

New member
כאבי גב

אצלי זה נפתר עם סתם מתכוונן וקצת משחקים. היום תופר מרחקים בלי להרגיש דיגדוגים בגב.

למעלה