כאבי דלקת- מה עושים?��

blenkey

New member
כאבי דלקת- מה עושים?��

מאז המחזור (שבכלל לא צריך להיות לי) החמירו לי הכאבים. כאבים מטרידים כמו של דלקת בכל הגוף.
בעיקר באגן ברגליים, אבל גם בזרועות ולפעמים במפרקים.
כאבים עמומים של דלקת וסופר מציקים שלא ברור לי אם זה בעצמות או בגידים.
הכאבים האלה רק מחמירים ��

מישהו חווה כאן משהו כזה כתוצאה מאנדו או שחטפתי עוד ״מתנה״ לחיים?
לאן אני אמורה ללכת עם זה? גינקולוג או ראומטולוג?

אוף! כל מה שאני עושה בשנה האחרונה זה לסבול פיסית ונפשית.
אני בקושי סוחבת את עצמי ולא רואה איך אני מתמודדת עם עוד משהו.

תגידו לי, זה נגמר מתישהו????

פז08

New member
מזדהה....

לא יודעת אם זה בגלל האנדו או קשור ישירות, במקרה שלך. יכולה רק לומר שלי יש כאבים בכל הגוף שנים רבות ולאחרונה אובחנתי עם פיברומיאלגיה ומסתבר שיש קשר בין פיברו לאנדו..... ממליצה לך להתייעץ עם מומחה לפיברו. אני פניתי לפרופ בוסקילה שמקבל בב"ש או ת"א. הוא מומחה לראומטולוגיה ויש לו שם בארץ ובעולם בהקשר של פיברו......

שמיץ1

New member
גם אני מזדהה

סובלת כבר כמה שנים טובות מכאבים בכל הגוף. אצלי נראה שזה יותר בגידים, אבל לפעמים באמת קשה להגיד אם זה המפרק, השריר או הגיד. הלכתי להרבה ראומטולוגים טובים ואף אחד לא באמת ידע להגיד לי על מה ולמה. היו כאלה שחשבו פיברומיאלגיה, אבל אחרים אמרו שאין לכך שום עדות בבדיקה (גם בגלל שזה יותר בגידים מאשר בשרירים, וגם בגלל שראו באולטרסאונד סימני דלקת שזה לא דבר אופייני לפיברו).

בכל אופן, את צריכה לראות ראומטולוג. ממליצה על פרופ' לנגביץ' בשיבא (מקבלת גם פרטי לא רחוק משם).

שמיץ1

New member
כדי לזרז עניינים

את יכולה לבקש מרופא המשפחה לעשות בנתיים בדיקות דם ואולטרסאונד אורתופדי על אחד האזורים שהכי כואבים. לפחות תדעי אם זו אכן דלקת, וגם תהיה הוכחה למקרה שהיא תפחת עד שתגיעי לראומטולוג.
לא כל דלקת תופיע באולטראסאונד, אבל זה יותר טוב מכלום...

אני גם במצב הזה שכל מה שאני עושה בחיים זה לסבול (3 שנים) ואיבדתי הכל בדרך
. ליבי איתך.

blenkey

New member
ועוד משהו קטן

אני מצטערת לשמוע שגם לכן יש כאבים כאלה, זה כל כך מקשה על החיים וההנאה מהם (לפחות עבורי).

באמת אלך לבקש אולטראסאונד לפחות לברכיים. יש לי ראומטולוג
מומחה לפיברומיאלגיה ביוני (זה הכי מוקדם שהצלחתי גם בפרטי)
ועד אז המון המון בדיקות וביורוקרטיה לבירור התופעות המוזרות הנוספות שנפלו עליי.

השאלה איך מתמודדים עם זה נפשית? מה גם שהמצב הנפשי מחמיר לי את הכאבים...

אגב, גם לכן הכאבים מופיעים ונעלמים במהלך היום ונודדים במקומות שונים בגוף מדי פעם?
והאם מישהי גם סובלת מבעיות קוגניטיביות?

מרגישה שאני חייבת להתעשת לפני שאאבד את מה שנשאר (וכבר לא נשאר הרבה)..

שמיץ1

New member
יותר קשה

להתרכז במשהו או לזכור משהו בהשוואה לתקופה שלפני המחלה.
הכאבים שלי לא נעלמים לגמרי בשום שלב, אבל הם כן משתפרים במקום אחד ומחמירים במקום אחר - סוג של נדידה. לרוב ההחמרה ספונטנית ומהירה והשיפור איטי בהרבה

איך מתמודדים עם זה נפשית זו שאלה טובה, ואם תמצאי תשובה - תעדכני אותי... ברצינות. ניסיתי כמעט כל דבר ברפואה האלטרנטיבית, עברתי גם בין הרבה מטפלים פסיכולוגים ופסיכיאטריים בנסיון לקבל כלים להתמודדות. להגיד שמשהו מזה עזר? לא יכולה. האמת שהפסיכולוגים והפסיכיאטרים רק הזיקו לי ספציפית, אז זה אינדיווידואלי.
אם לא ניסית אף פעם, אז אולי כדאי לך. תתנסי ותחליטי אם זה בשבילך או לא.

את מוזמנת לדבר איתי בפרטי - צרת רבים חצי נחמה, לא?

liats80

New member

בהחלט לא פשוט להתמודד כשכואב כל הזמן.
כמו שפז כתבה נראה שיש קשר בין אנדומטריוזיס ופיברומיאלגיה אז זה בהחלט כיוון לבדוק.
ספורט אגב, למיטב ידיעתי מאוד חשוב ומקל על הסימפטומים של פיברומיאלגיה.
אז למרות שזה ודאי נשמע קצת הפוך, את יכולה לנסות להגביר את הפעילות הגופנית ולראות אם יש שיפור (בדר"כ לפיברומיאלגיה ממליצים על הרבה אירובי).
איך מתמודדים נפשית? - כל אחת מתמודדת אחרת. לדעתי רצוי שההתמודדות לא תהיה לבד. לי מאוד עוזר לדבר ולשתף. לדבר עם חברה טובה, או עם אחות לצרה ולהוציא את התסכול החוצה.
אה וגם אני מרגישה שהזכרון שלי נחלש - לא שהוא היה להיט קודם...
חיבוק גדול.
ליאת.

שמיץ1

New member

מבחינת פעילות - לי המליצו בעיקר על שחייה או אפילו סתם הליכה בתוך מים. אני ומים לא מסתדרים כל כך לאחרונה, אז אני עושה רק הליכה. לא פעילות אינטנסיבית כמובן, כי זה עלול להחמיר את הבעיה.

פז08

New member
אני כל כך מתחברת שאין לך מושג

אם את רוצה דברי אתי במסר...... אספר לך קצת יותר. אין ברירה. שואבים כוחות.....

שמיץ1

New member
יש קשר בין אנדו' ומחלות ראומטיות/אוטואימוניות

עד כמה שידוע לי, קיימת תיאוריה שטרם הוכחה, שלפיה אנדו' היא מחלה אוטואימונית, ומכאן השכיחות של מחלות אוטואימוניות בקרב נשים שסובלות מאנדו'. בתכלס, טיב הקשר עדיין לא ברור, אבל יודעים שיש שכיחות גבוהה יותר של מחלות ראומטיות (כמו למשל פיברומיאלגיה או דלקות מפרקים שגרוניות) בקרב נשים עם אנדו'.
יש גם שכיחויות גבוהה יותר למחלות דלקתיות של המעי (כמו קרוהן, קוליטיס, וכו'), תת פעילות בלוטת התריס, תסמונת העייפות הכרונית, אלרגיות ואסתמה.

blenkey

New member
עידכון והצעה

אז כפי שציינתי בימים האחרונים החמירו לי הכאבים. ואתמול הפלא ופלא הגיע גם המחזור. כל זה למרות שאני נוטלת גלולות ברצף (שלא מצליחות למנוע מחזור כבר 5 חודשים) ולמרות שהיה לי מחזור רק לפני שבועיים. האמת, מרגיש כאילו הגורל האכזר החליט להישתשע עוד קצת. אז גורל, רק שתדע זה לא מצחיק-- זה כואב!!!
יש מה לעשות, לדעתכן, פרט לטקס הקבוע של חמישה ימי הפסקה?

לגבי ההיתמודדות, מסכימה מאוד עם מה שנכתב. גם לדעתי אחת הדרכים הטובות להתמודד זה לשתף אנשים שיבינו לליבך, שיוכלו לתמוך ולהתמך כשיצטרכו .לצערי, בה חוויתי קושי נפשי ופיסי התרחקתי מחברים. כעת הם מדברים על הילדים שלהם, ההתקדמות בחיים ובעבודה. ואני הצנועה, שרק רוצה לקום בבוקר ללא כאבים, לא ממש משתלבת בתמונה :(

אני הייתי מאוד שמחה, אם הייתה קבוצה לתמיכה, בליווי איש מקצוע לאנשים שחווים קושי נפשי דומה. לי זה בטח היה עוזר (אגב, חיפשתי ולא מצאתי).
מישהו מכיר או מעוניין באחת?

באמת, המון תודה!

לואי84

New member
אם הגלולות האלה

לא עושות את העבודה, אולי כדאי לנסות סוג אחר. לדעתי את צריכה ללכת לרופא האנדו' שלך שיחליף לך. או לחילופין להתייעץ איתו לגבי סוג אחר של דיכוי (זריקה למשל).
תרגישי טוב

שמיץ1

New member
בהחלט

אם הגלולה לא מונעת ביוצים, אז אין בה תועלת ממשית עבורך. דברי עם רופא האנדו' לגבי דיכוי אחר (בין אם גלולה אחרת, אולי ללא אסטרוגן, התקן או זריקה). לי היו דימומים עם גלולות רגילות וכשהתחלתי לקחת ויזאבל הם נעלמו כלא היו וכבר שנה וחצי לא חזרו. תסמינים עוד נשארו לי למרות שאין מחזור, אבל זה עדיף על כלום.

לגבי תמיכה נפשית מקצועית - הייתה במרפאת האנדו' בשיבא פסיכיאטרית בשם ד"ר ריידמן שרצתה לפתוח קבוצה. אין לי מושג אם זה התממש. את יכולה לנסות לברר עם קרן, המזכירה של המרפאה.

למעלה