כאבי מפרקים

כאבי מפרקים

אגב מה ההבדל בין פרקים למפרקים? אני אף פעם לא יודעת מה נכון להגיד.
אבא שלי לא צעיר כבר והוא סובל מכאבים בברכיים, בגב ובכתפיים. עכשיו עם הקור בחוץ יש לו כאבים יותר חזקים בברכיים והברכים "ננעלות" וקשה לו ללכת. למרות זאת הוא מתעקש לצאת להליכה בבוקר ולא מקשיב ואז כואב לו יותר. האם הליכות בקור בבקרים באמת נחוצה? איך אפשר להקל עליו?

ub8

New member
נכון יותר לומר מפרקים

פעילות גופנית חשובה בכל גיל ולכן לדעתי אביך צודק שהוא מתעקש לצאת להליכה.
אם כואב לו יותר לאחר ההליכה, כדאי אולי לקצר את הזמן שבו הוא הולך. לבחור מסלול קצר יותר.
יתכן ואפשר להקל עליו בעזרת טיפולי פיזיותרפיה עדינים או באמצעות טיפולי עיסוי ומגע.

0 אור 0

New member
חשוב מאד לנוע ולהזרים כדי להפטר מהנוקשות

לכן אבא צודק מאד שהוא רוצה לנוע,
כדאי חוץ מההליכה להוסיף קצת עבודה מודעת על התנועתיות - צ'י קנג או יוגה מודעת כלשהי
אפשר לסייע בטיפולי מגע - עיסוי או שיאצו - ובשמנים אנטי-דלקתיים ומחממים (יש המון תערובות מוכנות ואפשר גם לפנות למטפל בשמנים שיתאים. לכל אחד יש את התערובת המעולה שלו)
&nbsp

אבא ישמח לדעת שהוא צודק

אז אני רשמתי את השמנים שהצעתם והטיפולים העדינים. הוא קצת מתבייש ללכת ליוגה, יש משהו שהוא יכול ללמוד לעשות לבד בבית? ועוד משהו- מעבר לצמחים והשמנים- מה מבחינת תזונה יכול להזיק או להפך להועיל?

0 אור 0

New member
יש הרבה דברים שאפשר לעשות לבד בבית אבל

כאן מדובר בללמוד איך לנוע נכון כדי לשטפל בבעיה, ואת התרגילים הוא צריך ללמוד ממישהו שרואה אותו ומנחה אותו
אני מניחה שאין טעם שאגיד לו שלא צריך להתבייש להגיע ליוגה, מה גם שלא כל "חוג יוגה" במתנס בא עם הגישה האישית שאני מדברת עליה - ההמלצה שלי היא שילך באופן אישי למטפל בעיסוי רפואי שיקומי שגם יתן לו טיפולים וגם ינחה אותו בתנועה ו/או למורה יוגה תרפיה למפגשים אישיים ו/או למטפל ברפואה סינית שינחה אותו באופן אישי בצ'י קונג ותנועות , גם מטפל פלדנקרייז טוב זו אופציה
יש המון אפשרויות , שימצא מי שיש לו טוב בסביבה
אם תציין פה מאיפה אתה, אולי אפשר להמליץ לך בפרטי
&nbsp

שמנים לטיפול בדלקת מפרקים

שלום רב.

אחד הפתרונות המומלצים לחולי דלקת מפרקים הוא טיפול בארומתרפיה (שמנים אתריים)
ישנם סוגים שונים של שמנים הנוגדים דלקות - ציפורן, אורגנו, תימוב אדום, קפסיקום (זהירות מירבית אתו),
ושמנים נוספים לתמיכה כגון גרניום, אקליפטוס לבנדר ואחרים.

ממליץ לפנות למטפל/ת מוסמכ/ת בשמנים , באזור מגורייך ליצירת תערובת אופטימלית עבורו. לא כדאי להכין
לבד תערובת עקב העובדה שהשמנים לטיפול בדלקות תקיפים למדי וצריך נוסחא ומינון מדוייקים.

לפני הטיפול, ממליץ לחמם את המפרקים , בעיקר על ידי אמבטיה חמה, לספיגה מיטבית של השמנים באזור המפרקים.
בהצלחה ובריאות שלמה

סביון

ub8

New member
הבעיה היחידה בתשובה שלך סביון זה עניין ה"מוסמך"

יש מוסמך שעשה קורס של חודשיים שלושה במקרה הטוב ואולי גם קרא ספר ובסוף קיבל תעודה.
ויש מוסמך שחקר ולמד את התחום לעומקו והוא ראוי להיקרא ארומתרפיסט.
שני המוסמכים הללו זה לא אותה רמה מקצועית. נכון יותר לומר שאחד חובבן ואחד מקצוען.

למי שאינו מתמצא, לרוב אין את הידע ואת היכולת להבחין בין השניים.

צודק. בעיה, אבל אי אפשר לתקן את העולם בהמלצה

צריך לספק את המידע הרלוונטי מבלי להכנס לפרסום עצמי...

למעלה