כאבי מפרק היד

vivi49

New member
כאבי מפרק היד

שלום רב ד'ר אלקיים בהיותי חולת לופוס,-sle-וכן פיברו' לוקחת פלקווניל 200מ'ג ובגלל היתלקחות קשה (לפני חודשיים)בכפות הידיים ובזרועות, היתחלתי לקחת את פרדינזון כבר בירידה.כרגע אני על 5מ'ג. ושוב חזרה ההיתלקחות ביד אחת אומנם, אך כאבי התופת כאבים בלתי ניסבלים מאד. ושאלה הלא שיגרתית היא ,,,האם אוכל לקחת כדור של 20.מ\ג רק להרגעה להצלה ,להיום (שישי- שבת) ואחר לחזור ל-5 מיג.עד להפסקה? אודה לך מאד ויוי.

כאבי מפרקים

באופן כללי , אני לא ממליצה "לשחק" עם מינון הפרדניזון - אולי רצוי שתקחי כדור אחר כגון VIOXX אם אין מניעה לכך - השאלה היא האם לא רצוי לעשות שינוי בסיסי כגון להעלות את מינון הPLAQUENIL ל 400 מג או להוסיף תכשיר אחר כגון METHOTREXATE בניסיון לאזן אותך יותר טוב תתייעצי עם הראומטולוג שלך תרגישי טוב

vivi49

New member
חן חן ותודה ד'ר אלקיים

לא מצאתי את שם התרופה באינדקס התרופות,, האם יש לה שם מסחרי אחר? בקשר לויווקס ,האם לא היתה מניעת השימוש בתרופה זו כי היו בה מרכיבים שגרמו נזק .? יש לי לתור לרופא בעוד שבוע ,ושוב תודה על תשובתך. שמתי מישחה חזקה(משהו כמו סינית אך היא הודית) וכעבור זמן מה התחיל המקום להזיע ולנטוף מים. הנחתי את הזרוע כשעתיים על כרית מבלי לזוז וזה כניראה הרגיע. כך עברתי את השישי שבת. בברכה ויוי.

METHOTREXATE

השם המסחרי הוא METHOTREXATE - שם נוסף הנו EMTHEXATE - ה VIOXX בהחלט בשימוש - יש לתרופה זו פרופיל בטיחותי די טוב והיא בשימוש נרחב

למעלה