כאבי פרקים

maverick88

New member
כאבי פרקים

שלום, אני עושה כושר גופני בצורה עצמאית כמעט מאז ומתמיד, תלוי בתקופות, יום-2-3 בשבוע בד"כ. בחודשיים האחרונים הגברתי את הקצב והתחלתי לעבוד כמעט רק על כוח (מתח, מקבילים, קרקע) וכמעט בלי ריצה (רק לחימום איזה 500 מטר + ספרינט) וכמעט כל יום. ממש בשבוע האחרון התחלתי להרגיש כאבים בפרקים, בהתחלה זה היה מין "לא נעים" כשסחבתי את השקיות מהסופר, דיי התעלמתי מזה כי באימון עצמו בכלל לא הרגשתי שום דבר, עד ששלשום כמעט הפסקתי את האימון באמצע (הייתי צריך להפסיק) בגלל כאבים בפרקי יד - מרגיש את זה בעיקר כשמסובב את היד, והרבה חולשה כשעולה על המתח למשל. הפסקתי את האימון נכון לעכשיו, חשבתי את שני המפרקים ודווקא עכשיו אני מרגיש אותם באמצע היום. אני מניח שרובכם יגידו ללכת לרופא אבל לפני שאני עושה את זה הייתי מעדיף לשאול אם מישהו מכם מכיר את התופעה ויכול לכוון. תודה מראש.

Xx ofek xX

New member
היה לי משהו די דומה לזה

וזה עבר לבד אחרי חודש-חודשיים, אבל, מה שאתה מתאר נשמע יותר רציני ממה שהיה לי אז כן הייתי הולכת לבדוק. בכל מקרה להתאמן עם תחבושת אלסטית על הפרק שכואב לך יכול לעזור קצת (לא בלפתור את הבעיה, רק בלא להרגיש אותה)

אמא לה3

New member
שלום לך,

קודם כל רפואה שלמה. דבר ראשון לך לרופא ועדיף כזה שמבין ויש לו זיקה לספורט ולא אחד שיגיד לך, כואב? אל תתאמן. מניסיוני האישי, לאחר תקופה ארוכה בה סבלתי מכאבים במפרקי שורש כף היד, פניתי לאורטופד (שוב, שמבין קצת בספורט), האבחנה המיידית שלו היתה דלקת במרפקים שמקרינה על שורש כף היד. בעזרת חבישה ייחודית (מעין רצועה ששמים מעט מתחת למרפק) יכולתי להמשיך בפעילות, אך הכאבים עברו כאשר הייתי ב"סוג של" מנוחה. אמנם ייעוץ יחשב לדבר מאוד לא אחראי לעשות כרגע (אינני רופאה ולא מתיימרת להיות כזו) אך תנסה לקחת תחבושת אלסטית ולחבוש את האזור שמתחת למרפק ותראה אם יש לך איזו הקלה, כמו כן שימוש במשחה כדוגמת "בן גיי" או "וולטרן" עשוי לתת הקלה לאזור (בתנאי שאינך רגיש לחומרים). ושוב, תרגיש טוב.

maverick88

New member
תודה לשניכם

חודש - חודשיים נשמע לי דיי הרבה. למען הבהרה - אני לא חייב להתמיד באימוני כוח, אוכל להפסיק לכמה ימים אולי שבועות בשביל לראות אם יש הקלה (האמת היא שאני לא מתאמן כבר יום שני ומרגיש הרבה יותר טוב, קצת קנאקים אבל אין כאב). יש את הדבר הזה שטניסאים שמים על פרק היד, חשבתי אולי כדאי לי להשיג כאלה, זה אמור להיות טוב לאימונים כוח כמו התעמלות קרקע? (נשמע כאילו שומר על חום הפרק יד).

חשוב לדעת מה אתה עושה באימון?

מה בדיוק אתה עושה על המתח, המקבילים והקרקע? האם אתה עובד על עמידות ידיים, פליק-פלקים, סלטות ועוד? אם כן, יכול להיות שאתה עובד לא נכון ולכן הכאבים. תפרט מה ואיך אתה בדיוק עושה ונוכל לעזור. אם אתה יותר עובד על "שכיבות סמיכה", כפיפות מרפקים במקבילים ועליות מתח, מומלץ לך לשאול בפורום אחר, כגון מאמנים אישיים, חדרי כושר, או אירובי ועיצוב הגוף. רק בריאות

maverick88

New member
אמממ

במתח אני עושה מתח (קדמי,רחב לרוב) בערך 5 סטים של 11. מקבילים - dips, 5 סטים של 25 (סטים של בטן, לא ממש מעניין) שכיבות שמיכה פה ושם בקרקע אני דיי מתפרע האמת, הרבה עמידות ידיים (בנתיים לא ברמה של פליק פלק) ונסיונות להרים את גופי למצב של עמידות ידיים משפגט ודברים בסגנון. אבל 90% עמידות ידיים.

ולכן כפי שנכתב יש פורומים יותר מתאימים בשבילך

על פניו נשמע לי כמו אימון אינטואיטיבי ולא מקצועי. אבל מי אני שאשפוט, אני שופטת התעמלות מכשירים בנות דרגות לאומיות- לא מעבר...

maverick88

New member
בגלל מה?

בגלל שרשמתי "פה ושם" או בגלל נתון כלשהו? כמובן, האימון הוא לא מקצועי אבל אשמח לקבל טיפים.

אמא לה3

New member
התרגילים שתארת

הם תרגילי כושר ולא בהכרח תרגילי התעמלות מכשירים כמו שאני מדברות עליהם כאן, לכן נועה רשמה שהשאלות שלך מתאימות לפורומים כמו "חדרי כושר" וכד'. האם יש לך מאמן שצמוד אליך ומדריך אותך?

maverick88

New member
אין מאמן

אני מתאמן באופן עצמאי במגרש מתקנים שכזה (אותו עקרון כמו אצטדיון). אני משער שצריך להקדיש יותר זמן לחימום, ולהקפיד על לשים כפפות - הבנתי זה אמור לעזור עם הלחץ על המפרק עצמו ולהעביר את המאמץ על שרירי היד.

אמא לה3

New member
שוב אני אומרת

אם יש לך כאבים לך לרופא, אתה עלול לעשות לעצמך נזקים...לשים על דלקת כלשהי תחבושת זה כמו פלסטר על שבר...צריך לטפל (אם זאת דלקת כמובן). חימום חשוב מאוד למניעת פציעות ולשיפור התיפקודים. השאלה היא גם מה המטרה שלך, אם המטרה היא שיפור הכושר הגופני יש מאמנים שעוסקים בזה, אם המטרה היא התעמלות הרי שאין כמו אימון מסודר באולם, שוב, עם מאמן.

Xx ofek xX

New member
יכול להיות

שכשאתה עושה את העמידות ידיים אתה מפעיל את עיקר הלחץ על המפרקים וזה בעצם מה שעושה לך את הכאב. תנסה להפעיל את עיקר הלחץ על האצבעות כשאתה עושה עמידות ידיים (פשוט תכופף אותן ככה שאמצע כף היד לא נוגע ברצפה)

למעלה