כאבי צוואר

noa_a

New member
כאבי צוואר ../images/Emo53.gif ../images/Emo92.gif

מזה זמן רב אני סובל מכאבים באיזור הצוואר והשכמות כאבים שמקורם הובחן עקב סטיה ולחץ בין חוליות הצוואר כאשר במצבי הטיפול היחידי שניתן הינו טיפולי פיזוטרפיה שלצערי מקלים רק במעט על הכאבים הבילתי נסבלים בסכך הכל זה דיי מתסכל כאשר מצד אחד ישנם כאבי תופת רוב הזמן !!! ומצד שני מוסבר לי על ידי האורטופד שמדובר בסטיות מינימליות שמעבר לטיפולי הפיזיוטרפיה אין מה לעשות כמו כן נשללה בעיה נוירולוגית כל שהיא מעוניין לקבל עצה, עזרה או כל קישור למיידע חיוני בנושא תודה
אבא של נועה

../images/Emo39.gif|כאבי צואר

לאבא של נועה, כירופרקטורים/יות מטפלים בכאבי צואר שמקורם בבעיות בחוליות. תוכל למצא מטפל מוסמך באתר של הכירופרקטורים הישראלים. חבל על הסבל.. אמא של מאיה ואיילת

noa_a

New member
יחסי גומלין

תודה על ההפניה. עם זאת לאחר עיון באתר הייתי מעונין אם ניתן להרחיב ביחסי הגומלין הקיימים בין הכירופרקטיקה לביין האורטופדייה שכן למרות מספר לא מבוטל של ביקורים גם גם עם נוירולוג וגם עם אורטופד לא הוזכרה כלל האפשרות לראות כירופרקטור האם אין חפיפה או פאן דומה בין טיפוליי הפיזוטרפיה לטיפול הכירופרקטי א.ש.נועה

שאלה טובה ../images/Emo42.gif

ובכן.... תשובתי היא אישית וסביר שתקבלי תשובה שונה מנשאל אחד למשנהו. אז לדעתי: אורטופדים ונוירולוגים לא מפנים לכירופרקטיקה בשל סיבות שונות ומגוונות החל מחוסר ידע ועד בעיות אגו. בואו לא נשכח שכלי העבודה של האורטופד הוא הסכין והסמים לשכוך כאבים. בעולם מתוקן היו האורטופדים מפנים לשיטות טיפול קונסרבטיביות ומשתמשים בסכין רק כמוצא אחרון. אבל אנחנו חיים בעולם שבו לצערי עדיין אין שתוף פעולה שמטרתו טובת המטופל ושקולים פוליטיים וכלכלים תופסים עדיפות. מה שכן נכון זה שהמטופלים כיום חשופים למידע רחב ומצביעים ברגליים ובכך גורמים לשינויי חשיבה גם אצל הממשל הרפואי המסויד. הרופא איבד מכתרו הכל יכול ואנשים בוחרים את שיטות הטיפול העדיפות עליהם. כיום אנו רואים יותר ויותר רופאים קונבנציונליים שמפנים לכירופרקטורים ולמרפאים טבעיים. גם בעבודתי בקופת חולים אני מטפלת בחולים שהופנו על ידי הרופאים ואין לי כל ספק שנראה יותר ויותר מקרים בעתיד. הכירופרקטורים בהכשרתם הם מה שנקרה :portal of entry המטופל מגיע ישירות לכירופרקטור שמתמחה באבחון ואם אין ביכולתו לעזור הוא זה שמפנה לאורטופד או לכל רופא אחר. לדעתי, הכירופרקטיקה והפיזיותרפיה יכולות להשלים זו את זו כאשר הכירופרקטורים עוברים הכשרה מעמיקה של שנים במניפולציות של עמוד השדרה והפרקים והפיזיותרפיסטים משתלמים בשיטות שיקום שיכולות לעזור רבות להצלחת הטיפול. אני מקווה שלא אזכה להתנפלות מצד הפזיו. אם לא הגדרתי את המצב לטעמכם-עמכם הסליחה. בתור מרפאה הוליסטית קשה לי לראות פציינטים שנופלים בין הכיסאות ואינם מקבלים טיפול מקיף שיכול לעזור להם. מסיבה זו קמות בשנים האחרונות מרפאות שבהן מספר מגוון של מטפלים המאפשרות למטופל ליהנות משיטת הטיפול שמתאימה לו. אין לי כל ספק שבעתיד יוחזר למעמדו הרופא הכללי ההוליסטי שבוחן את מצבו של המטופל ומטפל בו כישות שלימה אחת ולא כחלקים שאין בינהם כל קשר. אז, לבריאות דקלה

noa_a

New member
זה דיי משלים את התמונה

כפי שציינתי מקודם לא נראה לי שהתשובה שקיבלתי מהאורטופד ש:' זה המצב אין מה לעשות תמשיך עם הפיזוטרפיה '......ולא ממש אכפת לי שזה לא ממש עוזר...את זה כמובן הוא לא אמר אבל זה מה שהרגשתי) המון תודות אני מתחיל לקבל כיוון א.ש.נועה = אבא של נועה

באג4

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif../images/Emo46.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gifסמים?!?!?

את כותבת : "שכלי העבודה של האורטופד הוא הסכין והסמים לשכוך כאבים". תרופות לא סמים.סכין וסמים? ולאיזה כנופיה הוא משתייך? לממשל המסוייד. "לצערי עדיין אין שתוף פעולה שמטרתו טובת המטופל ושקולים פוליטיים וכלכלים תופסים עדיפות". נכון. לאורטופד לא אכפת מהחולים אלא רק מחשבון הבנק. להבדיל מהכירופרקט ! חשבת שהאורטופד לא שולח לכירופרקט מטעמים ענייניים ומקצועיים? כי עניינית הוא חושב שחבל על הכסף והזמן ואולי הבריאות של המטופל כי כירופרקטיקה לא מצליחה להוכיח יעילות? "הממשל הרפואי המסויד". נו באמת. וגם המושחת והרשע? ואחרי מכתב מסית ומשמיץ כזה את מתיימרת לסמל את העתיד המתוקםן הטוב והוורוד? את מתלוננת על חוסר שיתוף פעולה? את מרמזת על התנהגות של אחרים " אני מקווה שלא אזכה להתנפלות מצד הפזיו". וזאת אחרי שהגדרת כל כך יפה את כלי עבודתו של האורטופד (סכין וסמים), הפיזיותרפיסטים (שיטות שיקום שיכולות לעזור),את שיקולי הרופאים (כלכלים ופוליטים) ומצבם הכללי (מסויידים), את רוצה להיות portal of entry ? כמרפאה הוליסטית אני מתרשם שאת חשה בוז לכל מי שלא חושב כמוך את לא בוחלת בהשמצות גורפות של אנשים טובים, ישרים הגונים ומסורים לחולים לא פחות ממך. וכל זאת בשם מה ? בשם הדאגה לחולים? מסופקני.

האם הטיפול שעשית

היה פסיבי בלבד - כלומר שכבת/ישבת ועשו לך טכניקה כזאת או אחרת- או שגם לימדו אותך לבצע תרגילים לצוואר?

noa_a

New member
טיפול פיזיוטרפי

רוב הטיפול התמקד בעיקר בחימום מתיחות ואלקטרודות חשמל (משכך כאבים) מעט מאוד תרגילים אם בכלל

באופן כללי

ובמיוחד בכאב כרוני תרגול חייב, לדעתי, להיות חלק מהטיפול. ההיגיון : תנועה ,נכונה ומתאימה, מפחיתה כאב. כשיש כאב ו/או מגבלה פעילות השרירים משתנה. לא מדובר בחולשה בהכרח אלא בתיזמון לקוי וכדומה. גם אם השרירים לא היו המקור לכאב מלכתחילה , עכשיו יש בעיה. כדי להשיג הקלה משמעותית צריך לשפר את השליטה השרירית. צריך פיזיותרפיסט שילמד את התרגילים המתאימים . גם בצוואר וגם בכתף מקובל היום לעשות תרגילים שמכונים "תרגילי פרופריוספציה" ותרגילים לשיפור עבודת השרירים המייצבים. חשוב לא פחות - לא צריך אף אחד כדי לבצע תרגילים.אפשר להיות פעילים בטיפול ובמניעה. כלומר חלק מהאחריות עליך אבל התרגילים הם כלי שבעזרתו אתה יכול לעזור לעצמך בלי להזדקק לטיפול אינטנסיבי של מטפל. חימום, אלקטרודות, טיפול מנואלי לא מספיקים (הוכח מחקרית ) צריך גם הפעלה אקטיבית. אז כדאי לנסות שוב אצל מטפל אחר.

noa_a

New member
תודה אבל

הטיפול הפיזוטרפי נמשך כבר למלעה משנה ככלל אני דיי מיואש שכן לא הצלחתי להגיע למצב של רגיעה בכאבים ישנן עליות ושוב ירידות אבל בשום מקרה רגיעה או החלמה

על הסף

טיפול שנמשך למעלה משנה זה כשלון. אחרי מספר פעמים שלא עוזר צריך לנסות משהו אחר.אני נתקלת כל יום באנשים שהיה להם ניסיון לא מוצלח בטיפול רפואי זה או אחר . הם אומרים לי שהם עברו את זה וזה לא טוב. בכל המקצועות הרפואיים יש גישות שונות, אנשי מקצוע ברמות שונות, התמחויות ועוד. אם קנית מכונית שלא התאימה לך ועשתה בעיות זה לא גורם לך להפסיק לקנות מכוניות. מחפשים משהו יותר טוב שכן מתאים לצרכים שלך. אל תתיאש. יש פתרונות.

למעלה