כאבי ראש כרוניים
שלום רב, ראשית - שאפו על הפורום
אני בת 35 וסובלת מכאבי ראש כרוניים מגיל 12 בערך... זה התחיל בכאבי ראש שאחרי שהייתי לוקחת כדור אקמול, הייתי מקיאה והכאב היה עובר כלא היה, שנים שככה בליתי את חיי, אחת לכמה ימים נתקפת בכאב מטורף, לוקחת אקומול, מקיאה וזה עובר... במשך השנים לאט לאט, הכאב הפך ליומיומי כמעט וקצב רכישת הכדורים הלך וגבר, הגעתי למצב שקופסא של 50 אקומול היתה נגמרת לי בשבוע. לפני 5 שנים פניתי לכמה נוירולוגים שאיבחנו אותי כמגרנוטית התחלתי טיפול בטופמקס שלא צלח, לאחר מכן בטופטימטרים שזה בעצם טופמקס רק מחברה ישראלית, גם הוא לא צלח, עליתי למשכחי כאבים חזקים יותר המיועדים למיגרנות שלא כל כך עזרו בעת התקף ומהר מאוד חזרתי לאקומול המוכר והטוב... ממה שקראתי הבנתי גם שאקומול לא מעביר מיגרנה, מה גם שכאבי הראש שלי לא מאפיינים התקפי מיגרנות... לילות שלמים אני מוצאת את עצמי לפעמים מסתובבת בבית מדליקה אורות, טלויזיה, מחפשת הסחת דעת... אני לא מסוגלת לשכב על המיטה ולא לשבת, רק לעמוד, בשכיבה הכאב מתגבר, אני לא מסוגלת להיות בחושך ומשתדלת לא להזיז את הראש כלל, כי כל תזוזה מחריפה את הכאב... עברתי את כל הבדיקות שאני יכולה להעלות על הדעת, בדיקות דם תקינות, בדיקת סיטי נקייה, בדיקות עיניים, לחץ תוך עיני, לחץ תוך גולגולתי... הכל תקין. בגלל הכמות האדירה של משכחי הכאבים שאני לוקחת, אני עוברת גם בדיקות תפקודי כבד וכליות אחת לשנה - הכל תקין לבינתיים ב"ה. בשלב מסויים התחלתי לחשוב עם עצמי שאולי, הגוף שלי מכור לאקומול ומייצר כאב ראש רק בשביל לקבל אקומול... ניסיתי לשרוד לתקופה מסויימת ללא אקומול, אבל הכאבים רק הלכו וגברו ולא עמדתי בזה, תכיפות כאבי הראש שלי היא כמעט יומיומית, תכיפות ההתקפים החזקים של ממש, אילו שמשאירים אותי ערה כמו זומבי בלילות להסתובב בין החדרים... הם אחת לכמה שבועות. בממוצע אני לוקחת בין 5 ל 10 כדורי אקומול ביום שזה נראה לי מטורף אבל אין לי ברירה, אם אני לא לוקחת הכאב לא עובר. בנוסף אני סובלת גם מרגל ימין, אבל אני לא יודעת אם יש קשר, רגל ימין שלי פגועה כתוצאה מניתוח שעברתי בינקותי, מהצילום האחרון, מפרק הירך, שחוק לחלוטין, אני הולכת רגיל כמעט, אבל כואבת... האם יש דרך לאמן את עצמי לצלוח את כאבי הראש ללא האקומול?
שלום רב, ראשית - שאפו על הפורום
![](http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo13.gif)