כאבי ראש ממש נוראיים

כאבי ראש ממש נוראיים

היי, כבר שנים אני סובלת מכאבי ראש - יום יום.
למען האמת, הם כבר נהיו "רגילים" עבורי - כי כשהייתי קטנה הייתי אצל נוירולוגית והיא אמרה שאין לי מגרנות ואיכשהו "למדתי להסתדר איתם".
לפני שנה וכמה חודשים התחילו לי כאבי ראש חזקים יותר, בתדירות גבוהה יותר, והם לוו בהקאות.

בחרתי ללכת לבדוק את העניין לאחר שבעבודה החדשה שלי זה התחיל לקרות הרבה יותר וחזק יותר, וקיבלתי אלטרולט לכאבים הכרוניים, וריזלט להתקפי מגרנות.
לא יצא לי עדיין להשתמש בכדורי המגרנה עדיין כי הם, בחוסר אחריות, עדיין בבית ולא עלי, אבל הייתה לי תקווה, וגם הרגשה מסויימת לאורך תקופה, שהכדורים לכאבים הכרוניים מקטינים את התופעה של המגרנות.

בשבוע האחרון זה כבר נהיה בלתי נסבל. מעבר לעבודה שזה ממש מביך כל פעם לבקש לצאת מוקדם מהעבודה או לא להגיע, זה משהו שאני מרגישה שאני לא יכולה לשאת יותר.

אמורה להיות לי ביקורת אצל הנוירולוגית שלי לאחר הפסח, אבל מבחינתי זה כבר לא סובל דיחוי.
מה כדאי לי לעשות? ללכת לרופאת המשפחה בתור דחוף? ללכת למיון אולי?

אני לא מסוגלת לסבול את זה יותר

שרון ל 1

New member
אם יש רופא משפחה שיכול לקבל אותך לכי אליו

הרבה מרפאות לא עובדות בחג, זה מן קטע שכזה. הם כנראה אומרים לעצמם שמי שהצליח לשרוד את ארוחת החג ישרוד גם את הכאב ראש עוד יומיים

אבל אם יש לך רופא משפחה בהישג יד, לכי אליו בהחלט. אני מאמינה שמעבר להמשך בירור, הוא יכול לתת מענה ראשוני SOS לכאבים. כמובן בתקווה שזה יעזור...
אל תשכחי שמציאת משכך כאבים יעיל זו משימה לא פשוטה, ולעתים לוקחת ניסיונות לא מוצלחים רבים, ואיתם הרבה סבל.

למיון הייתי הולכת רק במקרה שזה באמת מקשה כבר ממש על הנשימה, או עם הקאות. המיון זה לא המקום הכי סימפטי שיש בזמן החג... (או בכלל)
ולצערי, לא באמת יקבלו אותך בשמחה אם תתחילי את הסיפור ב "לפני שבועיים היה לי..." הם מעקמים את הפרצוף ולא מבינים למה את אצלם עכשיו...

אגב, יש גם את האופציה של ביקורופא, שר"פ וכו'. אבל מנסיון אישי, הרופאים שם לא להיט... אז בהחלט עדיף רופא משפחה.

תרגישי טוב!!!
מאחלת לך שיעבור במהרה! וחג שמח :)
שרון

kikona126

New member
לא נעים בכלל...

בקשר לריזלט, מהכרות (הכמעט יום יומית שלי עם התרופה) מומלץ לקחת אותה כשהכאב מתחיל ולא בשלב שהוא כבר חזק, כי אז היא לא משפיעה.
אם מדובר במגרנות, מדוע לא נשקל טיפול מונע? (דרלין או פרולול)
האם עשית CT?
האם את לוקחת גלולות או כל הורמונים באופן כל שהו?

בקשר לדרכים להרגעת הכאב, נסי לשים קצת משחה כמו "טייגר" או "בן גיי" על המצח באזור הכואב (תזהרי על העיינים) זה אמור לגרות את העצבים למקום אחר וזה קצת מרגיע את כאב הראש (יכול גם להעביר אותו לגמרי)
בקשר לריזלט, אני לא יודעת איך הניורולוגית שלך עובדת, אבל שלי מוציאה לי מרשם להרבה כדורים ככה שתמיד תהיה לי חבילה אחת בתיק, אחת בעבודה ושתיים בבית... (ותמיד יש לי על זה מריבה עם הרופאת משפחה שלא מבינה למה אני מקבלת כל כך הרבה כדורים...)

אני אכן לוקחת גלולות אסטל 35

כיוון שיש לי טסטוסטרון גבוה, אבל את הגלולות אני לוקחת כבר 3 שנים.

לגבי CT - לא עשיתי CT ראש מעולם, רק EEG לפני 3 שנים או יותר (ללא ממצאים מיוחדים).

kikona126

New member
תבדקי את עניין הגלולות

ניורולוגים בדרך כלל לא ממליצים.
והמגרנות עם גלולות חזקות יותר...
יש כאלו שמנסים למנוע את זה על ידי לקיחה של הגלולות רצוף, ואז ברגע שאין מחזור לא אמורה להיות מגרנה (עלי זה לא עבד...) ויש כאלו שפשוט מבקשים להפסיק במידי. (לי הפסיקו 5 סוגים שונים של גלולות...)

היי

מצטרפת לשרון. בהחלט כדאי ההיה ללכת לרופאת המשפחה. אינ מקוהו שעברת את השישבת בצורה נוחה ולא לגמרי כואבת.
אני חושבת שאת צריכה לשאול את עצמך גם שאלה על מדוע זה החמיר מאז שאת בעבודה החדשה. האם זו עבודה מלחיצה יותר?
האם יש משהו בסביבה שמגרה יותר את המגרנה?
אני מאמניה שיש גם דברם סביבתיים שגורמים למיגרנות, ולעתים לגלות אותם - זה חלק מהפתרון.

ספרי לנו איך עבר עלייך הסופ"ש?

לצערי רופאת המשפחה שלי לא הייתה זמינה

באותו סוף השבוע, וכמובן שגם לא בחג.
זו אכן עבודה שמלחיצה אותי מאוד -האם שווה לשקול לפרוש ממנה, לטובת מצבי?

עשיתי שינויים מסויימים בתזונה - אבל רק לטובה (יותר ירקות, אני לוקחת גם ברזל לאנמיה, ארוחות מסודרות).
הסופ"ש עבר גם הוא בכאבים, ולמזלי הכאבים היו בעוצמה נמוכה יותר, אבל גם ברגע זה ממש מאוד מאוד כואב לי הראש

מקווה שתראי את התשובה למרות שההודעה כבר ישנה.

למעלה