כאבי ראש

כאבי ראש

שלום ומזל טוב לפורום החדש! רציתי לדעת מה מומלץ לטיפול בכאבי ראש ומיגרנות. פעם המליצו לי על חרצית (או משהו כזה, לא זוכרת את השם...) וזה עזר מאוד... מישהו יודע את השם המדויק? יש הצעות נוספות? תודה רבה!

bflygirl

New member
על כאבי ראש ומגרנות בקצרה

תה מנטה יעיל מאוד למיגרנה וגם מה שחיפשת : בן חרצית בן חרצית ניתן למכירה כצמח מיובש, כדורים ועוד... בבית נגד מיגרנה כדאי ללעוס שני עלים טריים או קפואים של בן חרצית ביום, למרות שהם מרים ולא טעימים הם מקלים מייד יכולות להיות תופעות לוואי באכילת העלים הטריים - זה יכול לגרום לפצעים בפה, וכאבי בטן אם זה ה קורה יש להפסיק מייד וגם להודיע לרופא על האלרגיה הזו ואף לגרום לקרישה. ניתן לחלוט גם תה עם 2 כפיות צמח מיובש בן חרצית בספל מיים רותחים במשך 5-10 דקות ולשתות 2 עד 3 ספלים ביום. ניתן גם לעשות עיסוי - לעסות סביב הצוואר בתנועה המתחילה מבסיס הגוגולת ונמשכת כלפי מעלה. לעסות איזור זה מספר דקות. להשתמש בקצות האצבעות בלטיפותת מניפה יציבות ונחושות למריחת השמן המתאים. להשתמש בשמנים הבאים מהולים עם שמן בסיס: אשכולית, לבנדר, קמומיל רומן, נרולי, מנטה ורוזמרין 1-2 טיפות ל60מיל. ובקרוב אני יוסיף עוד על כאב ראש ואני מקווה שעוד ישתתפו ויעזרו לך

bflygirl

New member
רציתי להוסיף על כאבי ראש

יש לבדוק ממה נובע הכאב ראש: כאב ראש מלחץ שמתמקד בשרירים ובמיוחד בראש ובצוואר יש כאב ראש מהעצבים שהוא סביב העיניים בדר"כ ויש כאב ראש מהסינוסים גבות, צידי האף והאף כמובן שאם זה מלחץ יש לדאוג להפחית את הלחץ ניתן גם לעשות עיסוי עם 1-2 טיפות לבנדר מעורבב עם שמן נושא חמניות ולעסות את הרקות בתנועות מעגליות גם פעילות ספורט יכולה לשחרר אינדרופינים שהם הורמנים משכחי כאבים טבעים של הגוף (בעיסוי למשל אם לחצנו טיפה כאבו יוצא ההפך ממנו ואז זה לא ממש טוב...) כשאת מנוסה מדיטציה תעזור בהתחלה תרופה ביתיות עוד: להניח שקית קרח או ירקות קפואים על המצח תוך כדי שטובלים את הרגלים במיים חמים, אם עושים זאת מייד ברגע המיגרנה המירגנה יכולה להיעצר.

מוטימוט

New member
צמחים סיניים לכאבי ראש ומיגרנה

שלום יפית חרצית או בשמה הסיני JU HUA, הינה צמח שמשתמשים בו בסוגים מסויימים של מיגרנה. בדר"כ כשיש מעורבות חום עם אודם ושריפה בעיניים. אך הוא חבדו לי יעיל ע"מ לטפל במחלה במלואה ולהביא לידי היעלמות הסימפטומים. יש לשלבו עם צמחים נוספים ספציפיים למצבך הרפואי. מצורף הסבר קטן על תפיסת הרפואה הסינית למיגרנות בהצלחה מוטי צ'חנובר

pinchi25

New member
עלים של עץ תות../images/Emo91.gif

שלום לך. לכאבי ראש: חוץ מזה שמומלץ לשתות המון: פעם אישה אחת נתנה לי - וזה פשוט עזר. עבדתי בגן ילדים והיינו עושות את זה לילדים שכאב להם הראש או לנו (כשכאב לנו הראש מהילדים... סתם) לוקחים עלים של עץ תות. מרתיחים ושותים את המים המרוכזים. קצת מר. אבל עוזר. בדוק.

למעלה