כאבי שרירים

נועהב1

New member
כאבי שרירים

היי.
לאחר שלוש לידות, מטופלת כרגע עם התקן מירנה. עם השנים היו לי לעיתים לפני המחזור כאבי שרירים בעיקר באיזור השכמות בשרירים בעמוקים משמאל.
במחזור האחרון שהתחדש השבוע, קיבלתי התכווצות שרירים עזה של כל שרירי בית החזה, הצוואר, הצלעות והגב. לא הצלחתי לישון ומרוב כאבים גם הקאתי. היה לילה אחד נוראי וכבר יומיים שלושה שנחלש אבל קיים.
מישהי מכירה את התופעה הזו? הצעות לפתרונות חוצ מלהתמלא משככי כאבים?
(אני עם 80% תזונת אנדו' כבר מספר שנים)

kikona126

New member
מתיחות כדי לשחרר את האיזור?

פיזיותרפיה או מתיחות קבועות (יומיות) של האזור מאוד עוזרות לכך שהאזור לא יתפס גם בזמן המחזור.
לא בטוחה שהייתי מאשימה את האנדו או את המחזור בכלל בהתכווצויות של השרירים, במיוחד כרגע שיש הרבה שינויים במזג האוויר.
&nbsp
בכל מקרה, כאחת שמטופלת דווקא באזורים אלו בגלל פציעת ספורט אני יודעת שגם הכאבים בגב התחתון שמגיעים בגלל ההתכווצויות ברחם כמעט ולא מורגשים.
אצלי השכמות הכתפיים והצוואר כואבים יותר בזמן מגרנות ומתיחות נכונות מפחיתות גם את המגרנות (אם מדובר במגנה צוארית זה נוצר בגלל שריר שיושב על עצב שגורם לכאב)
&nbsp
אני כבר הרבה זמן ללא גלולות וללא תזונת אנדו, אני יכולה לספר לך שלפני כמה זמן היה לי איזה כאב והאשמתי את האנדו באותו הכאב, אבל מסתבר שהאנדו לא אשם
אלא שאני העמסתי על עצמי בספורט ולכן קיבלתי דלקת באותו האזור וטיפול פיזיותרפיסטי עזר לי.
&nbsp
בכל מקרה, בזמן מחזור הגוף שלנו עובר חוויה לא קלה, ולפעמים אזורים בגוף שתפוסים ואנחנו אפילו לא יודעים או מרגישים אותם תפוסים מורגשים יותר בזמן המחזור. אני יכולה לתת דוגמא מעצמי שתמיד הפזיותרפיסטית שלי אומרת לי שאני לא עובדת מספיק על הצד השמאלי שלי והאזור שם תמיד תפוס (ולפי מה שהיא אומרת יותר תפוס מצד ימין), אבל אני עובדת פחות על האזור כי הצד שכואב לי הוא הימני אז אני אפילו לא יודעת שיש שם אזורים תפוסים, וכל זה עד שמגיע המחזור והגוף חלש יותר ואני מרגישה גם את הצד הזה.
&nbsp
אז לא משככי כאבים, אלא עבודה נכונה כל החודש תכין אותך לימים הנוראים.

נועהב1

New member
תודה-

תודה על התשובה המפורטת.
גם אני מהתחום ומכירה את גופי שנים רבות.
כיון שכאבי השרירים שהיו עד עכשיו חוזרים במחזוריות יום או יומיים לפני המחזור קשה לי להאשים משהו אחר חוצמהמחזור בעניין.
לרוב אלו שרירים עמוקים וישרים , בעיקר שרירים אוטונומיים שלא ממש קשורים .
הבעייה שהפעם זה היה משהו חמור כלכך שחשבנו במדובר בהתקף לב... ספאזם דרמטי ופתאומי כולל שרירי נשימה ושרירים בינצלעיים וצוואריים שלא אמורים להיות מושפעים .
לדברי הרופא שלי יש חשד למוקד אנדו' בסרעפת לפי סוג הכאבים.
בעסה.

kikona126

New member
באמת בעסה

בכל מקרה, אני הייתי ממשיכה עם מתיחות ושילוב של טיפול פיזיותרפיה לא יכול להזיק. אחרי הכל כמו שאת אומרת אלו שרירים שהתכווצו, וגם אם יש שם מוקד זה יכול רק להקל.
&nbsp
אשתו של הפיזיותרפיסט שלי (כן יש לי גם פזיותרפיסטית וגם פיזיותרפיסט סתם כי במכבי לקח להם 3 חודשים לקבוע לי תור ולא יכלתי לדרוך על הרגל, אז יש לי גם אחד פרטי) מתמחה בריצפת אגן וכאבים הקשורים למחזור אם את מאזור תל אביב אני יכולה לברר לך ולהעביר לך פרטים. בכללי אם את לא מקבלת פיזיותרפיה מהקופה, שווה ללכת לפרטי, זה אומנם עולה הרבה כסף, אבל שווה את זה.
&nbsp
דרך אגב יצא לי פעם לדבר איתו בנושא, והוא אמר שהיא ממליצה על טיפול טנס (חשמל) לכאבי מחזור, שפשוט שמים את זה על האזור הכואב וזה מרגיע... שווה לבדוק את הנושא.

למעלה