כאבי שרירים

כאבי שרירים

כאבו לכם פעם השרירים כמה ימים אחרי אימון קשה ? חזרתם להתאמן ואחרי האימון הראשון היו לכם כאבי שרירים כמה ימים ? ובכן להבין את התופעה כנסו למאמר חדש בפורום - כאבי שרירים ! יצאה לי הודעה כמו פרסומת

Rיקש

New member
אלו כאבי גדילה?

תמיד חשבתי שכאשר מרגישים את הכאבים האלו זה אומר ש..הנה! השריר גודל, זה נכון? אגב ברגע הזה אני מרגיש את הכאבים האלו, אתמול צירפתי תרגיל חדש לרוטינת הרגליים שלי - hip aduction (מכשיר הגניקולוג...) פעם ראשונה שעשיתי בזה. Rיקש. נ.ב רמי, כיף לראות איך הפורום הזה הופך מקצועי יותר משניה לשניה!

ilia

New member
שאלה לגבי המאמר

ומה אם זה רק למשך יום אחרי אימון או גג יומיים ? בדרך כלל לאחר אימון טוב אני תמיד מרגיש למחרת את השרירים ( לא כאב חזק מידי ) ויום אחרי זה זה נעלם. תמיד חשבתי שזה טוב וזה בגלל שהשרירים נבנים?!

דורון K

New member
בנייה של שריר

כאבי שרירים D.O.M.S נגרמים כתוצאה ממאמץ שרירי מוגבר כפי שרמי כתב במאמר(הטוב מאוד). ובקשר לשאלתך: להגיד שאימון "טוב" הוא אימון שמלווה בכאבים כפי שהרבה אנשים חושבים הוא שטות מוחלטת,הרי שתופעה זאת נגרמת מכמה סיבות שחלקן נובעות מגנטיקה,גמישות שרירית וגירוי חדש לשריר-זאת אומרת שאתה יכול להתחיל תוכנית אימונים עם תרגילים חדשים ולהרגיש תופעה זאת ולעומת זאת למשל לעשות לאחר שבועיים את אותם התרגילים באותה עצימות ולא לחוש תופעה זו-אז בקשר לשאלתך D.O.M.S לא אומר בהכרח שהשרירים נבנים יותר מאם לא היית מרגיש תופעה זאת. אני יכול להגיד שאני מכיר הרבה מאוד אנשים שהם בעלי מסה שרירית מפותחת וכמעט ולא כואב להם השרירים(אם בכלל) ולעומת זאת אנשים רזים שכל פעם כואב להם אחרי אימון אז ככה שז ממש לא מדד לאימון טוב.

כאבי שרירים

אני מסכים עם כל מה שדורון כתב. יש שתי מחשבות אצל מתאמנים בחדר כושר: 1. אני צריך שהשריר יכאב כי אז הוא בונה את עצמו 2. השריר לא כואב סימן שלא עבדתי מספיק חזק להזכירכם במצב של DOMS השריר מפתח פחות כוח וטווח התנועה שלו קטן יותר ! לכן לפעמים לא נוכל לעבוד על קבוצת שרירים בעצימות רצויה 5 ימים ! לכן ההמלצה היא לא להגיע למצבים כאלה, ביחוד לא למצבים של כאבים קיצוניים. כמו כן כאבי שרירים אחרי מאמץ DOMS לא גורמת נזק בטטוח הרחוק לשרירים.

גלעד ק

New member
לא הבנתי!!!!!!!../images/Emo10.gif

אם כאב הוא לא אינדקציה לבדיקה אם האימון טוב או לא אז איך אני אמור לדעת אם האימון טוב או לא

אלי ו.

New member
עקוב אחרי ההתקדמות שלך

כל עוד אתה מתקדם, האימון טוב. (התקדמות = יותר משקלים, יותר חזרות, יותר סטים) תראה יש אנשים שאף פעם לא כואב להם. לי באופן אישי, ההמסטרינגס כואבים כמעט אחרי כל יום רגליים אבל הארבע ראשי כמעט אף פעם לא. הטריספס כואבים, הביספס לא. אחרי אימון שבו עבדת טוב, אתה תרגיש שעבדת חזק. היום עבדתי על הרגליים, בסוף האימון, השותף שלי לא היה יכול ללכת ישר ולי היה קשה לעלות את ה 8 מדרגות לצאת מחדר כושר. זה היה אימון טוב! ולא משנה אם מחר יכאב לי או לא.

למעלה