כאב בגרון במשך כחודשיים...

MasterNir

New member
כאב בגרון במשך כחודשיים...

היי, אני חייל בן 21, וכבר כחודשיים אני מרגיש כאב בגרון, לפעמים יותר מורגש ולפעמים פחות. אני מרגיש גם נפיחות וקושי בבליעה, בזמן האחרון הקשיי בליעה גדלים וגם תחושת הנפיחות. אני גם מרגיש עייף רוב הזמן בתקופה הזו למרות שאני ישן 8 שעות בלילה. שלחו אותי לבדיקות דם (לא מלאות, בלוטת התריס ועוד כמה בדיקות רלוונטיות), משטח גרון, אוטרה-סאונד ורופא מומחה לאף אוזן גרון (שפתח לי את הפה והסתכל עם פנס אל תוך הגרון). בכל הבדיקות הכל נראה בסדר, ולא מצאו שום גורם למה שאני מרגיש, רק אבחנו "כאב גרון". הטיפול היחידי שקיבלתי היה כדורי מציצה(מרופא כללי). לא קיבלתי אנטי-ביוטיקה כי לא נמצא שום חיידק במשטח גרון שעשו לי. גם יכול להיות שמעורבים פה שני דברים שונים, או שמשהו התחיל ונגמר ומשהו אחר התחיל בין הבדיקות. בכל מקרה אני הולך להתחיל את הסבב בדיקות שוב, בתקווה שהפעם ימצאו מה הבעיה. אשמח לשמוע את חוות הדעת של הרופאים והחולים שקוראים פה. תודה רבה ולילה טוב

כאב גרון, נפיחות ועיפות

ניר שלום קשה לתת לך עיצה טובה מבלי לבדוק אותך. רעיון נוסף הוא האפשרות למחלת הנשיקה או Infectious Monocytosis שהיא מחלה זיהומית ויראלית. הסימפטומים כוללים כאבי גרון, נפיחות של בלוטות לימפה ועיפות. בדיקות דם יכולות לקבוע את האבחנה. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

MasterNir

New member
סמפטום נוסף, צרידות?

שבאה והולכת.. אני מתכנן ללכת שוב לרופא, בדיוק הגיעה רופאה חדשה, נראה מה היא תגיד :) המון תודה!

למעלה