כאב בכתף בערבות הניתוח

כאב בכתף בערבות הניתוח

שלום דר´ סובחי . עברתי ניתוח הצרת קיבה בלאפרוסקופיה עם טבעת אתמול . אני כבר בבית . אני סובלת מהתקפים של כאב חזק בכתף השמאלית, שקשורים לנשימה . בכל שאיפה - כאב חזק ביותר שמוקרן לכתף . נאמר לי שבניתוח מוכנס אויר לחלל הבטו ויתכן שהוא מגרה איזה עצב בסרעפת . כמה זמן כאב כזה עלול להמשך? האם יתכן שהצנורית שמקשרת בין הטבעת לפורט נוגעת בסרעפת וגורמת לזה? דרך אגב - תרופות נגד כאבים כמו אופטלגין (1125 מ"ג), נרות וולטרן (100 מ"ג) ואפילו נופן תת לשוני לא משפיעים על הכאב . הכאב אנו רציף . הוא בא והוך לסרוגין . מה דעתך?? אודה על תשובתך .

נלי.

New member
היי ומזל טוב על הניתוח

בעת הניתוח מוחדר גז לתוך הגוף אשר מפריד את האברים אחד מהשני. אחת התופעות של הגז שהוא עולה למעלה ולכן נוצר לחץ באיזור הכתפים. מנסיון העבר מאוד מומלץ חא לשכב הרבה ולהפעיל את כל האיזור של הכתפים. זה עובר לאחר זמן מה. תרגישי טוב.

כאבים בכתף לאחר ניתוח

כאבים בכתף לאחר ניתוח לרוב נגרמים בשל הצטברות גזים מתחת לסרעפת השמאלית -כאבים אלה חולפים תוך ימים ספורים אך יש לזכור שעוד מצבים יכולים לגרום למיחושים זהים כמו גירוי הסרעפת ע"י הצנורית ,התנקבות או תהיך זיהומי מתחת לסרעפת או אפילו תסחיף ריאתי בכל מקרה יש לדווח לרופא המנתח ולקבל את עצתו .

תודה על התשובה. ויאוקס פורטה עזר .

במחשבה שמדובר על התצטברות גז מתחת לסרעפת ו/או תהליך דלקתי באזור, קיבלתי מהרופאה שלי ויאוקס פורטה (50 מ"ג, שגם אינו מזיק לקיבה), וכדור קלונקס 1 מ"ג, שמרפה את השרירים אתמול לפני השינה . ישנתי בלילה שינה עמוקה ביותר, נטולת כאבים או אי נוחות וקמתי בבקר, עם כאב מינימלי ביותר (בכתף). אני מקוה שאני בדרך להחלמה . היום דרך אגב חזרתי כמעט לעבודתי הרגילה (ונותחתי ביום ראשון) . אני לא מחכה לצל"ש מאף אחד, אלא רק מוסרת מידע למי שרוצה לעבור את הניתוח ומפחד מחוסר תפקוד ממושך . אכלתי היום מרק צלול עם 2 כפות אורז שלעסתי היטב . אני שבעה, לא כואב לי והלואי שיהיה טוב .

kopia

New member
כאב בכתף

מעניין נותחתי ב 27 ל נובמבר וגם לי יש ממש כאבי תופת בכתף השמאלית שבא ונעלם עשיתי מסג עם ולטרן במקום וזה קצת עזר

כאב בכתף אחרי ניתוח

כאב בכתף אחרי ניתוח לפרוסקופי אינו נדיר והוא נובע מהגז שנמצא מתחת לסרעפת השמאלית או הצטברות של נוזל באותו אזור . במידה והכאב לא יפחת תוך ימים ספורים יש להתייעץ עם הרופא המנתח ולבצע צילום קיבה

למעלה