כאב בקרסול

כאב בקרסול

צהריים טובים,

שאלתי גם בפייסבוק, אולי כאן יש בעלי ניסיון:

הבן שלי בן 4, נולד עם קלאב פוט דו-צדדי, נדמה לי שאובחנה גמישות יתר, ובהוראת ד"ר שינדלר (תל השומר) הורדנו את הנעליים בגיל שנה ועשרה חודשים (מגיל 10 חודשים בערך, אז נעמד, נעלנו רק בלילה).
אתמול היה לו בגן חוג ספורט והוא אמר שבעקבות כך כאב לו הקרסול. זו הפעם הראשונה שהוא ממש רץ (מעבר לסתם משחק ילדים).
מה אמורים לעשות במקרה כזה? מה אפשר לבדוק? האם זה אומר שעדיף שהוא לא ירוץ, שזה יכול להזיק? מה בכלל עושים במקרים של כאבים?

אודה לתשובות מבעלי ניסיון לילדים בגיל הזה ומעלה.
אגב, בכלל לא כתבתי על הקלאב פוט בהצהרת הבריאות, כי זה לא נראה לי רלוונטי - דובר על מחלות כרוניות או מגבלות, ועד כה לא היו ב"ה שום השלכות.

תודה,
נועה

melabess

New member
שאלה

היי נועה,
אנחנו עוד לא שם (בגיל המדובר), אבל מעניין אותי מה האורטופד אומר במקרה כזה.
בכל מקרה לפני איזה כמה חודשים היה פה נער שנולד עם קלאב פוט שסיפר על החוויות שלו. אם אני לא טועה הוא גם הזכיר עניין עם כאבים בפעילות ספורטיבית.
&nbsp
מצאתי את השרשור http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=949&messageid=173884654
&nbsp
תוכלי לשאול אותו בעצמך.
&nbsp
כמו כן, את תמיד יכולה לשאול במייל את האורטופד. אם אין לך את המייל אני דיי משוכנע שיהיה כאן למישהו ואם לא אני יכול לתת לך את המייל של ד"ר אידלמן, האורטופד שמטפל בבן שלי שאני בטוח שישמח לענות לך.
&nbsp
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואל תהססי לפנות שוב אם את צריכה עזרה,
שחר
&nbsp

תודה רבה!!

בתל השומר ממש לא נראה לי שיתנו לי את המייל של הרופא - אשמח לקבל את של ד"ר אידלמן

אנחנו גם נלך לביקורת בקרוב, אבל אשמח לשמוע יותר מדעה אחת.

טאניוש

New member
היי

הילד שלי עוד מעט בן 10. וכן, יש כאבים לאחר פעילות מאומצת. בגיל 4 דווקא לא היו, אבל הוא היה עם נעליים עד גיל 4, וגם לא בדיוק ילד שרץ... עם הגיל זה מפריע יותר.
לא יודעת מה אמורים לעשות. אני בעיקרון לא עושה כלום. הכאבים נרגעים אחרי המנוחה. אולי לא טוב לו לרוץ, אבל איך תמנעי מילד לרוץ? הבן שלי הלך לטיול שנתי בסוף שנת הלימודים הקודמת. יומיים, קילומטרים של הליכות, כולל עליות, עם תיק כבד עליו. חזר בוכה מכאבים, לא דרך על הרגל יומיים. אבל סירב בתוקף להפסיק באמצע. והודיע לי באותה נשימה שגם בשנה הבאה הוא הולך. עד הסוף. אז כן, אני דואגת. אבל אני לא באמת יכולה לאסור עליו. אז לקראת הטיול הבא ננסה אולי להתאים מדרס. ונצייד אותו במקל...
תקפידו על מעקב אצל אורתופד. זה חשוב.

כאבי קרסול

כאבים בקרסול או כף הרגל יתכנו אצל ילדים שיציגו כף רגל עם קשתות גבוהות. בנוסף כף רגל שהייתה קלאב פוט הרבה פעמים פחות גמישה. חשוב המיקום המדויק של הכאבים לשם הבנת הגורם (מיפרק הקרסול מורכב מחלקים שונים). לפני הכל הייתי שם לב להנעלה. פעילות ספורט חשוב שתעשה עם נעלי ספורט שהסוליה שלהן רחבה ויציבה. חשובה יציבות הסוליה ופחות חשובה הרכות שלה. מאחר ואת מתארת מצב בו הילד רץ בעת משחק הרי שיתכן מאד שכאבי הקרסול נובעים מהפעלה של שרירים שעד היום הופעלו פחות. אם הכאב חוזר שווה לראות רופא אורתופד שמתמחה בילדים (לא רופא אורתופד "רגיל"). ניתן גם לשקול פניה לפזיותרפיה אבל גם כאן יש להשים לב לניסיון בעל/ת המקצוע בתחום הילדים. בהצלחה

תודה על התגובה..

לבן שלי דווקא בקושי יש קשת (נראה לי יש פלטפוס אפילו), והרגליים שלו מאוד גמישות לדברי הרופא.
אני אכן אשתדל לצייד אותו בנעלי ספורט, כי כמה שזה מוזר - ההוראה בגן הייתה שאין צורך להביא נעלי ספורט והם מתאמנים בסנדלים/יחפים!!! הזוי..
אנחנו במעקב של ד"ר שינדלר בתל השומר, שבקיא בקלאב פוט, וביקרנו פעם אצל רופא מקסים במכבי שגם כן נחשב למומחה בתחום. נראה מה יגידו.
בכיוון הפיזיותרפיה - אנסה לבדוק, תודה.

למעלה