כאב ברגליים - שרירים

ravit457

New member
כאב ברגליים - שרירים

בעלי עבר לפני כ- 4 חודשים צינתור דרך המפשעה. קיבל לפיטור 80 מ"ג שגרמו לכאבי שרירים . הפסיק למשך 3 שבועות וחזר לקחת 20 מ"ג
הכאבים לא עברו ובהמלצה קיבל סטטור 20 מ"ג. נכון להיום עברו 4 חודשים והוא סובל מחולשה מכאבי רגליים עזים עד כדי נפילה.
לציין שהיינו אצל אורטופד בעקבות בעיה בחוליית שחשבנו אולי יש קשר אבל הרופא לא מצא כל קשר. אשמח אם תייעצו לנו לאן לפנות או מה לעשות. תודה מראש.

ברוכים הבאים

שלום לך.

נשמע שיש צורך לבדוק את העניין, כי זה באמת לא משהו שגרתי אחרי צנתור.
צריך לפנות לרופא נוירולוג. ייתכן שבזמן הצנתור נגרם נזק עצבי כלשהו.
כך זה נשמע לי ממרחק. אם רופא אורתופד גב שלל את הקשר לגב, כדאי גם לראות רופא אורתופד כללי, שייתן גם הוא דעתו לעניין הפגיעה העצבית או פגיעה אחרת שאולי נגרמה מן הצנתור (אם כי זה ממש לא שכיח).
מה שעוד הייתי עושה זה בודקת אם אפשר לעשות הידרותרפיה, וככה מנסה להרגיע את הגוף מהטראומה של הצנתור.

איך בעלך מבחינת מצב הרוח וההתנהגות מאז הצנתור?
(האם היה זה צנתור מתוכנן או חירום?)

ravit457

New member
תשובה

תודה רבה , היה לי מאוד חשוב לקבל ייעוץ או דעה, הצינתור היה מקרה חרום, סתימה של 99% עם 2 סטנטים, היום הרופא משפחה רשם לו תרופה להעלאת מצב הרוח.
אני שוב מודה לך , קיבלתי ממך כיוון נוסף.

ואוסיף רק עוד דבר אחד.

למעשה, תשובותייך אוששו עוד כיוון שחשבתי עליו.
ייתכן שאכן נגרם נזק כלשהו, בגלל ניתוח החירום.
אבל.. יכול להיות גם שמדובר בתגובה פוסט-טראומטית.
זה שזה היה ניתוח חריום, וזה שאמרת שהרופא רשם לו כדורים למצב רוח- מאפשרים גם את המחשבה הזאת.
לעתים, אחרי פעולה ניתוחית, בגלל הרדמה מלאה, ובגלל ההפתעה של המטופל מגודל האירוע, ובמיוחד כשמדובר במקרים של ניתוחי לב (פתוח או צנתורים) - הגוף ממשיך לחוות את הטראומה של הפרוצדורה עצמה. ואז.. הוא לעתים מגיב בקושי להתאושש.
האדם עצמו- לא תמיד מבין את התגובה הגופנית, ולעתים, זה גורם לירידה של מצב הרוח, ולקושי להתגבר על ההלם, ויותר מזה- לעתים - בגלל הניתוח עצמו יש שינוי בחילוף חומרים כימי, וגם זה משפיע על המצב-רוח.
בקיצור, צריך הרבה סבלנות, ולבדוק במקביל את כל הכיוונים והאפשרויות, בלי לשקוע לשאננות.
המון הצלחה ובריאות

annabell Lee

New member
היי רווית

לפיטור הוא ממשפחת הססטנים. אחת מתופעות הלוואי הידועות שלהן זה כאבי שרירים. זה לא נפוץ אבל עלול לקרות. אם הוא חייב להמשיך לקחת ססטנים יש המון המון תחליפים. תוסף טיבעי שיכול לעזור להורדת כולסטרול הוא Q10.

לגבי השאר אין לי מושג. מחזיקה אצבעות שהתקופה הקשה תעבור במהרה.

ladybug4NLP

Active member
יש בקרב חברי שלקחו ליפיטור עם תופעות לוואי של

כאבי שרירים.
החליפו להם את התורפה למשהו שנקרא crestor והם טוענים שהכאבים נעלמו.

גם אמא שלי לוקחת את התרופה הזו (יחד עם עוד המון תרופות אחרות) וגם היא מתלוננת על כאבי שרירים אולם הקרדיולוג שלה לא מוכן להחליף את התרופה וטוען שהכאבים הם לא מהליפיטור. אני לא יכולה להחליף לה רופא בלי הסכמת המשפחה שממש פרנואידים וחושבים שדברי רופאים זה דברי אלוקים חיים.

נקוה שיש לך רופא/ה עם ראש פתוח ושיחליפו לכם את התרופה.

Q10 הוא נהדר להגנה על מעטפת הלב - לדעתי לא מוריד כולסטרול.
אומגה 3 זה מצויין אבל יש להודיע לרופא כי תרופות לחולי לב הן בדרך כלל גם מדללות דם-כמו אומגה.

ניסיתם דיאטה? יעוץ של נטורופאט מוסמך ואמין? ולהוריד לחץ בחיים ?
סטרס זה מספר 1 בעליית כולסטרול לחץ דם סוכרת וכד'

הרבה בריאות

למעלה