כאב גב

forester404

New member
כאב גב

שלום לכולם. אני מתאמן באופן עצמאי (לא מצאתי מדריך קרוב, בעבר התאמנתי עם מדריך) עמידת ידיים גורמת לי באופן וודאי לכאב בגב בתחתון ואני חושד שגם עמידת ראש. האם אלו תופעות מוכרות ? האם הם צפויות להעלם במשך הזמן אם ממשיכים להתאמן או להחריף ? תודה רבה.

יוגי בר

New member
כאב גב

היי לך אז ככה: 1. המלצה: הפסק מייד את התרגול של שני תנוחות אלו. 2. שני כללי הזהב שאני משנן ומקפיד כל הזמן אצל התלמידים שלי הנה הם לפניך: ביצעת אסנה(תנוחה) ואתה חש אי נוחות- מרגיש שמשהו לא בסדר צא מהתנוחה- חזור להרפייה/מצב התחלתי והתחל מחדש. 2. ביצעת אסנה(תנוחה) ואתה חש התפתחות של כאב/כאב- צא מהתנוחה- בטוח שמשהו לא בסדר. חזור להרפייה/מצב התחלתי והתחל מחדש. * בנוסף, אני מדגיש לסמן לי מייד שמשהו כזה מתרחש. כי בדרך כלל התלמיד נוטה להתעלם מתופעות כאלה ולנסות להשאר באסנה(מה שלא נכון בריא כלל) ברגע שאני מבחין(והמורה חייב להבחין ולהקפיד כל הזמן) אני עוזר לתלמיד/ה לצאת מהתנוחה בזהירות מירבית ולחזור להרפייה. חשוב להבין! יוגה( האתה'א יוגה) זו לא התעמלות. ולהמחשת העניין בצורה פשוטה: זהו רצף תרגולי שעובד חזק מאוד על מערכות העצבים! התעלמות מהבנה זו יכולה לגרום לך נזק רציני. מן האמור לעייל אתה למד על חשיבותו של מורה מיומן ומנוסה בלימוד היוגה. אל תוותר. רוצה לתרגל בבית- בסדר- אבל לפני כן, מצא לך מורה שיעביר לך קורס יוגה תבניתי ומסודר למתחילים. והכי חשוב עם הוראות והתייחסות מתאימה איך לתרגל את תנוחות בנוחיות למצבך. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

8Shanty8

New member
לי גם הייתה פעם בעיה עם עמידת ראש

והמורה שלי הסבירה לי בדיוק מה שיוגי אמר, ועזרה לי לעבוד, גם בבית וגם בשיעור על חיזוק השרירים התומכים (טרפז, עורף, כתפיים, זרועות) והגב, ובאמת עכשיו אני מצליח להכנס ולשהות בעמידת ראש ממקום של פתיחה במקום כיווץ. המון בהצלחה
, שאנטי.

forester404

New member
תודה ../images/Emo45.gif ושאלת המשך

לפי דבריכם למדריך יוגה יש אחריות מאד גדולה, מה שמביא אותי לשאלה המתבקשת - איך למצוא מדריך טוב ? יש המון מורים שמפרסמים את עצמם, בודאי יש כאלה הרבה יותר טובים מהשאר וההיפך.

יוגי בר

New member
עצת המשך: מורה לא מדריך

היי לך. 1. המאמר בדיוק בשביל השאלה שלך נכתב המאמר הבא: "המורה ההוראה והלימוד" הוא יעזור לך להבחין בין מורה מעולה ומנוסה למישהו שמתיימר להיות מורה. הכנס למדור מאמרים קרא אותו ואחר כך תמשיך ותדע מה לחפש. 2. מרכז ליוגה- יתרון בבחירת מורה. לך תמיד למרכז יוגה. מלמדים שם יוגה כל הזמן. הסבירות היא שבמרכז יוגה תוכל למצוא איכשהו את המורה המתאים לך. (מתוך מבחר מורים כמובן) במרכזים הרציניים המורים כל הזמן משתפצצים. עוברים השתלמויות נוספות וכו'. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

ריקי29

New member
בנוסף לכל מה שנאמר למעלה כדאי לבדוק

1. יכול להיות שאתה מכווץ את חגורת הכתפיים בזמן האסנה. 2. אתה יכול להגיע לאותו אפקט גם באמצע הדרך, בעמידת ראש נסה להגיע עם הרגליים צמודות וישרות עד אמצע הדרך. יכול להיות שבעמידה מלאה אתה מקמר את הגב, מה שגורם לך לתנוחה לא נכונה. 3. נסה לנשום אל תוך הגב. בהצלחה!

8Shanty8

New member
ובקשר לעמידת הידיים...

אולי הכאב נובע מ... 1.עליה לאסאנה ממקום שבו שורשי כף היד לא נמצאים מתחת לכתפיים. 2.אולי התנופה שלך גדולה ו\או באה מהרגליים במקום מכיווץ של המולא בנדהה. המון הצלחה, שלווה ואהבה, שאנטי

למעלה