כאב גדול

joannasvansk

New member
כאב גדול

בצער רב גם סבתי הצטרפה ל"משפחת חולי האלצהיימר". היא בשלב שהיא חושבת שהיא לא צריכה עזרה, אבל שוכחת את הגז דלוק ולא לוקחת תרופות חיוניות, הזכרון לטווח קצר שלה משובש לגמרי והיא חוזרת שוב ושוב על התנהגויות שעשתה; קמה 7 פעמים בלילה, חסרת מנוחה ומתנהגת באגרסיביות. אבי הביא לה מטפלת, אבל המטפלת התפטרה לאחר יומיים. לאחר מכן מטפלת נוספת (עם עצבי ברזל) החזיקה מעמד שבועיים, אך לאחר שסבתי תקפה אותה היא ברחה. הורי חסרי אונים - אבי ישן בביתה בכל לילה שאין מטפלת, ונמצא איתה כל היום. מעבר לאובדן ימי העבודה, נדמה לי שהוא עומד להשתגע - הוא כבר על סף איבוד עשתונות. האם יש דיור מוגן מיוחד לחולי אלצהיימר? אנחנו מחפשים פונקציה כזאת בנרות. אני אודה לכל מי שיוכל לעזור לנו.

../images/Emo24.gifתחפשי בגוגל דיור מוגן

אך הבעיה אם סבתך תרצה לעזוב את ביתה. יש לקחת אותה לרופאת משפחה או פסיכייטר או ניורולוג כדי לספר לרופא את מה שעובר עליכם ועליה והרופא יתאים לה כדורים להרגעה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif כאב גדול

צר לי מאוד על אביך שנאלץ להתמודד עם ההתפרצויות והאגרסיביות של סבתך, לישון אצלה כי היא סילקה את המטפלות ולהפסיד ימי עבודה בגלל זה. האגרסיביות והתוקפנות הן תופעות מוכרות אצל חולי אלצהיימר. יש לטפל בהן בתרופות הרגעה. אין מצב שאביך יוכל להתמודד עם זה ואין כל צורך בכך. גם לסבתך נגרם סבל רב מהמצב והתרופה תרגיע אותה ותייצב את מצבה. עליכם לפנות לרופא המטפל ולתאר בפניו את המצב ואין ספק שהוא ייתן לה תרופות הרגעה. עדיף שהיא תהייה קצת יותר ישנונית מאשר באטרף של התנהגויות קיצוניות, הפרעות שינה וכו'. אתם חייבים דבר ראשון למצוא פתרון לבעיה הזו ואז אולי גם מטפלת תוכל להיות איתה. בקשר לאישפוז, אין לי ידע ממקור אישי כי אני עדיין לא התנסיתי בסאגה הזו, אבל בעיקרון, אם החלטתם לאשפז אותה במוסד מתאים, אזי כל המוסדות שיש בהם מחלקות לתשושי נפש מתאימים. אין צורך לחפש בנרות. אפשר לפנות לעמותת אלצהיימר, יש להם חומר פרסומי על מקומות אשפוז מתאימים. יש להם גם קו חם שאפשר להתייעץ איתם בקשר לכל ההפרעות שתיארת. יש להם גם קבוצות תמיכה לבני המשפחה שמאוד עוזרות להתמודד עם המצב החדש. בנוסף אפשר להיכנס לאתר של משרד הבריאות שם גם יש רשימה של כל המוסדות באזור שבו אתם גרים וכל מקום שיש בו מחלקות לתשושי נפש יהיה מתאים. אתם צריכים רק להחליט על טווח המחירים שאתם יכולים לשלם ואם אינכם יכולים לממן זאת, אז לבקש קוד מיטה ממשרד הבריאות במחוז מגוריכם. כדאי גם לפנות למח' הרווחה באזור מגוריה של הסבתא ולבקש סיוע. העו"סים ינחו אתכם בכל הפרוצדורות הדרושות. בכל מקרה, לדעתי המצב שלכם דורש פעולה דחופה. אין להטיל על האבא להתמודד במצב הבלתי אפשרי הנוכחי. אתם חייבים קודם כל להרגיע את הסבתא באמצעים תרופתיים ולאחר מכן, אם הפתרון בעזרת המטפלת לא מתאים, לחפש מוסד מתאים. מאחלת לכם הרבה כוח וסבלנות ושתמצאו בהקדם פיתרון מתאים לסבתא.

פנטזי1

New member
כן, ברמת גן

צמוד לתל השומר "מרכז רמת גן לאלצהיימר"יש להם אתר תסתכלי ב"קישורים" של הפורום

ronnyw

New member
אכן, כאב גדול

ליבי עם אביך. זה מצב נוראי, ואין פתרון טוב... ה"חדשות הטובות" הן, שכל מה שתארת אלו תופעות מוכרות וידועות של המחלה. האגרסיביות, האלימות, ההתפרצויות, אי שליטה בסדר היום - ועם כל זה ההכחשה, ההרגשה שהכל בסדר... ממליצה להוריך - במיוחד לאביך - ללמוד ולקרוא על המחלה, התופעות וההתנהגויות המומלצות. יש הרבה כללי "עשה/אל תעשה". חלקם אינטואיטיביים, אבל חלקן נלמד רק לאחר הרבה זמן והרבה טעויות. אז אם אפשר ללמוד ממי שכבר התנסה - תמיד עדיף. לגבי שאלתך הספציפית: המושג "דיור מוגן" אינו מתאים כלל לחולי אלצהיימר. "דיור מוגן", בהגדרה, מיועד לאנשים עצמאיים. אומנם יש השגחה רפואית, שרותי אבטחה וכו', אבל הדיירים עצמאיים לגמרי, יש להם מטבח מצויד, הם הולכים ובאים כרצונם וכו'. חולי אלצהיימר מתאשפזים בד"כ כלל במוסדות "סיעודיים" או במוסדות "לתשושי נפש", שם יש עליהם השגחה צמודה 24 שעות, סדר יום אחיד ופעילות חברתית. הבעיה: חולים בתחילת דרכם, שעדיין עצמאים בענייני היגיינה, הפעלת מכשירים וכו' - הם over-qualified למוסדות האלה, ומסרבים בכל תוקף (רוב הדיירים בהם הם זקנים תשושים, אנשים על כסאות גלגים - אכן, מדכא נורא...) לעבור לשם. אני חיפשתי בזמנו משהו ביניים - ולא מצאתי. לא בדקתי את המוסד ליד תל השומר, שהומלץ במסר קודם. כאופציה נוספת הייתי ממליצה לכם לא להתייאש מעובדת סיעודית + כדורי הרגעה. יש בניהן כאלה שיודעות להסתדר, שאינן נבהלות ומבינות שכל התופעות הן חלק מהמחלה (לנו היתה אחת כזו, שידעה להרגיע את אימא שלי יותר טוב מאיתנו...). שיהיה בהצלחה !!

שריוש2

New member
צר לי..

לשמוע על סבתך הסובלך, ועל אביך חסר האונים. בטוח יש.. חפשי באינטרנט אני בטוחה שתמצאי משהו. כמו - כן, דפדפי בקישורי הפורום, זה יכול לעזור לך. ערב טוב:)

למעלה