כאב וקור

כאב וקור

החורף הזה.. מצד אחד, איזה יופי. גשם חשוב לארץ, לעצים, לאדמה. מצד שני, גשם וקור- עושים ממש לא טוב לאברים דאובים. איך אתם עם הקור? מה מועיל ומה מפריע לכם להקל את הכאב בתקופה הזאת של השנה? יש טיפים? טריקים? משהו שיכול להקל? שתפו.

שונאאאת חורף!

בחורף קופאות לי כפות הרגליים וגם אלף שמיכות לא יעזרו. מה שכן עוזר זה בקבוק חם, כזה של הסבתות שממלאים בו מים חמים, והוא טוב גם לחימום המקום הכואב בגב. ואל תתפתו לכריות החימום עם הג'ל שמתקשה, כי צריך להמיס אותו בחזרה בתוך סיר
ובטח לא לכריות עם הכוסמת שמחממים במיקרו, כי זה מסריח ברמות קשות.. חוץ מזה גם בחורף אני יוצאת לצעדות (בחוץ!) וזה עוזר ומשחרר את השרירים שנוטים להתכווץ לי מהקור.

גם אני לא אוהבת את החורף

כן בחורף כואב לי יותר ביום קר אני לא יוצאת החוצה ואני שמה כרית חמה אל הרואש ואני הרבא בחדר שינה שלי שם יש לי תנור

ענתר

New member
את יכולה להסביר מה הבעיה

בכרית עם הג'ל? עדיין לא ניסיתי אבל נראה לא בעיה אז אולי תסבירי למה כן בעיה להמיס בחזרה?

אני לא יודעת לאיזה סוג את מתכוונת, אבל

שלי היא ג'ל שמתקשה תוך כדי שהוא מתחמם, וכדי לחזור למצב נוזלי (בשביל חימום חוזר) צריך לחמם את הכרית בסיר גדול עם מים רותחים.. ואז צריך לשטוף את הסיר כי נהיה סימן של אבנית מהמים.. ואם לא הרתחתי מספיק זמן הג'ל לא חוזר לגמרי למצב נוזלי, מה שאומר שהוא לא יעבוד בפעם הבאה.. בקיצור - קרצוץ לא נורמלי. בשבילי זה יותר מידי טרחה, כשאפשר פשוט להרתיח מים בקומקום ולמזוג לבקבוק.

fim216

New member
התמודדות עם קור

אני אישית מעדיף פעילות גופנית כדי להתמודד עם קור, ואפשר לעשות כל פעילות ובכל מקום כדי להמריץ את לחץ הדם ולהעלות את הטמפ' של הגוף החל מתרגלים כמו כפיפות בטן או קפיצה במקום , קימה מישיבה לעמידה ועוד. מספר דקות של תירגול גם ישפרו את הכושר, גם יחממו וגם יתרמו להרגשה הטובה ולבריאות הכוללת שלנו... המשך שבוע נפלא

ארשה לעצמי להיות קצת "בוטה"

כתבת כאן לא פעם, ובכל פעם - אתה למעשה משווק את עצמך, את מעשיך, את מקצועך.זה לא בסדר, אבל נניח לזה. האם אתה מבין מה הוא הפורום הזה? למי הוא מיועד? לומר לאנשים כאן לעשות כפיפות בטן או קפיצה במקום- זה אומר שאין לך מושג מי האנשים כאן, ומה יכולותיהם, מהגם ,שאתה עלול לגרום לנזקים כשאתה ממליץ לאנשים לעשות דברים בלי לדעת אם זה מותר להם או לא. למזלנו, האנשים כאן בהחלט יודעים לסנן תגובות ולדעת ממי לקחת עצה וממי לא, אבל מחובתי להעיר לך, והפעם גם בפומבי (כי התעקשת להמשיך). לפני שנותנים עצות, ובמיוחד אם אתה "מומחה" - עליך לראות את האדם, או לדעת ממה הוא סובל. לומר למישהו משותק, או בעל קביים, או פריצת דיסק - לקפוץ או לעשות כפיפות בטן, זה .. איך נאמר בעדינות.. לא לעניין. תודה

elipol

New member
אני אוהב את החורף וגם מתכוננן אליו

אני אוהב את החורף, את הגשם ובמיוחד את השלג. מצד שני אני ממש לא מזלזל בחורף, אלא מתכוננן אליו. איך ? את הבוקר אני פותח בשתיית כוס מיץ לימון סחוט + כף שמן זית, ומים כמובן. לאחר כחצי שעה אני שותה את ג'ל אלוורה של פוראבר ליבינג. חוץ מזה אני נוטל ויטצין C ומגנזיום. כדור אחד ביום מכל אחד. מרבה לאכול פירות וירקות. עושה יוגה, אופניים וסקי ( זאת כבר פונקציה של כסף, כי זה יקר). וכך שנה אחר שנה אני עובר את החורף ללא הצטטנויות וללא מחלות.

ladybug4NLP

Active member
אלי-כמה הערות קטנות

1. אני מקוה שאינך שותה כוס של מיץ לימון. מיץ לימון שותים מ1/2-1 לימון סחוט (שזה בערך רבע כוס מקסימום-השאר מים +שמן זית) 2. בעבר חשבו שויטמין C מונע הצטננות ולא הוא אם אתה מצונן - אז ויטמן C יכול לעזור להרפא מהר יותר אבל בהחלוט לא במניעה. 3. כל הפעילויות הפיזיות המצויינות שמנית - לדעתי חלקם לא מתאימים לאנשים עם כאבים כרוניים עזים או פגיעות עצביות 4. ג'ל אלוורה לא מתאים לכולם , בין היתר מאחר והוא יכול גם לשלשל-הרי שיכול לפגוע בספיגת התרופות שבן אדם לוקח. ומי שסובל מכאבים - בהחלט לוקח תרופות ולעתים גם סטרואידים 5. פירות וירקות זה טוב - תלוי כמה ריסוס ספגו בדרך. תזונה נאוזנת עוד יותר טוב 6. וגם אם תעשה את הכל - לא בטוח שוירוס השפעת/הצטננות לא יגיע אליך. אולי פשוט תבריא מהר יותר ותעבור את העניין יותר בקלות 7. ואם כבר הזכרנו מניעה או יציאה מהירה יותר מהצטננות-הרי אני-כשאני מתחילה להרגיש סוג של הצטננות, אני ממהרת לקחת תוסף מזון שנקרא "שיטקר". נכון, יקר בטירוף, בערך 150 ש"ח ל-30 כדורים וכשלוקחים בחשבון שהמומלץ ביומיים השלושה הראשונים הוא לקחת 2 כדורים כל שעתיים, זה עוד יותר יקר אהל מהנסיון מצטבר שלי וגם נסיון המשפחה המורחבת שלי, וגם בחוג החברים-לנו זה עוזר לקצר משמעותית כל הצטננות. והכי עוזר זה לשמור על חיים נטולי כעסים, והתעצבנויות וסטרס- כי אלה הדברים שמורידים את הרמה החיסונית ומאפשרים לכל מיני "טפילים" להטפל אלינו. אז הרבה בריאות בררררררר......

elipol

New member
עוד משהו חשוב

אני אכן לא מצטנן ולא חולה בחורף, כבר הרבה שנים. ואת מה שתיארתי אני עושה גם הרבה שנים. כמובן שאת צודקת לגבי לימון והפרופורציות. ומכוון שקראתי את החתימה שלך, אני גם מקפיד על EFT על בסיס יומי או כשזה נחוץ ועוד מעט מתחיל לימודי NLP PRACTITIONER . כמו כן , הרבה תה ( מצמחים שיד הבית) עם דבש ובלי דבש, קוניאק בזמן ג'קוזי וכוס יין אדום, רצוי כל יום. לא כל דבר שאני עושה מתאים לכל אחד. ןיש גם תרופות שמגבילות. הכל נכן. והכי הכי חשוב זאת ססמת החיים שלי : בוקר טוב זה לא איחול, זאת החלטה!

ענתר

New member
לי לא קר

ההיפך, לי חם, בכל מקום מחממים ולסובלים מחום אין פתרון אנחנו לא יכולים להתפשט, נכון? תארו לעצמכם שחלק מהימים אני יושבת ועלי מאווורר

למעלה