כאב חזק במהלך פיזיוטרפיה

ashton1

New member
כאב חזק במהלך פיזיוטרפיה

שלום!
הלכתי לפיזיוטרפיה עקב כאב כרוני בכתף והפיזיוטרפיסטית בהתחלה אמרה לי לשכב על הבטן והתחילה ללחוץ מאוד חזק על עמוד השדרה בכמה מקומות. כל לחיצה היתה ארוכה ומאוד חזקה וכואבת. היא אמרה שהיא בודקת אם יש הקרנה משם לכתף הכואבת. בסוף התברר שאין קשר ועברנו לתרגילי כתף שונים.
השאלה שלי היא האם הלחיצות שהיא עשתה לי על עמוד השדרה נחוצות והאם הכוח שהיא הפעילה היה סביר? אציין שבקושי התאפקתי מהכאב שהרגשתי בעת הלחיצות שלה על עמוד השדרה.

זכיר

New member
בדיקות פרובוקטיביות

בדיקות פרובוקטיביות (שמנסות לעורר כאב) הן פרקטיקה שגרתית במהלך אבחון מנואלי. שלילת מעורבות של אזור עמוד השדרה גם היא פרקטיקה מקובלת.

חוויית כאב היא סובייקטיבית וקשה מאד לאחד להבין מהו כאבו של האחר.

הרושם שלי הוא שגם קיבלת הסבר לגבי התהליך במהלכו. אם ניסית לברר אם הגעת בטעות למטפלת סדיסטית, אז התשובה היא לא :)

כאב חזק במהלך פיזיתרפיה

בוקר טוב,
כפי שהפזיותרפיסטית הסבירה לך, פעמים רבות יש קשר בין עמוד השדרה התורקלי (גב עליון) לבין כאב בכתף, ובהחלט רלבנטי לבדוק את זה.
בנוסף, פעמים רבות פיזיותרפיה כוללת גם כאב (בבדיקה ובטיפול), צריכה להיות הסכמה בין המטפל למטופל בעניין זה, כשברור שאם מאד כואב, אין צורך להתאפק אלא לשתף את המטפל (המטפלת, במקרה זה) ולנהל דיאלוג לגבי מידת הכאב הנדרשת והנסבלת. התקשורת בין המטפל למטופל היא קריטית להצלחת הטיפול.

עדי

למעלה