כאב טוב?

Master Boo

New member
כאב טוב?

אני מניח שכולכם יודעים מה זה. בין אם זה לצבוט מקום מסוים ממש חזק בין אם זה לנשוך את עצמנו בין אם זה לעשות פירסינג (
) או אפילו סתם לחתוך את עצמנו רוב האנשים מכירים את הכאב הזה, שאין ספק שהוא כואב- אבל זה עושה לך טוב. אתה לא אומר "אאוץ' אני בחיים לא אעשה את זה שוב" אלא "אאוץ'..
". עכשיו- למה זה בכלל? עד כמה שהבנתי הכאב זה משהו כימי בגוף שאמור לדווח לנו שמשהו לא בסדר. שנדע להתרחק מאותו דבר שגרם את זה בעתיד. אז אני לא מבין נכון? או שהכאב פשוט התפתח למשהו חברתי יותר מאשר כימי?

shikma r

New member
הממ.. בהחטל משהו הזוי..

אצלך זה עגילים,אצלי זה שעווה. יש לך מושג כמה כואב זה לתלוש ככה שערות?! מאוד. ואני חולה על זה.אבל רק כשאני עושה לעצמי כשמישהו ארח עושה אנ בוכה. כל פעם פוחדת למשוך ומנסה לעבוד על עצמי ולהפתיע ולמשוך,אבל פעם אחרי פעם באה בהתלהבות ומחממת את השעווה ומרוחת בכאב על בשרי החי.. אחח.. גם מסז' זה סוג של כאב. הגב שלי תפוס,אני מנצלת ידיד חזק זרועות שיעסה אותו והוא קורע לי את הנשמה של הגב (וזה באמת כואב) אבל זה עדיין טוב. או אחרי העגיל המקולל בלשון ,למרות שכמעט התעלפתי לו שם על הכסא, שבועיים אחרי שעבר הכאב רציתי לחורר את כל כולי. אולי מישהו טעה פה וכאב לא תמיד הוא דבר רע..?!

AnnabeI Lee

New member
אין לי מושג למה.

יכול להיות שהורגלנו לחשוב על כאב כעל משהו שהוא לווא דווקא רע? משהו בסגנון עכשיו כואב- אבל אחר כך נרוויח מזה. "עכשיו כואב לי עם שעווה ואחר כך רגליי יהיו חלקות ומושכות". ואולי אנחנו מנצלים את אותו "הגיון" גם במקרים שבהם הוא לא תופס- כמו לנשוך את עצמינו. או שאולי אנחנו כל כך "numb" שלהרגיש כל דבר, אפילו כאב בלשון, משאיר טעם של עוד. תאכלס... אין לי מושג.

miss mcmillan

New member
אני מצודדת יותר בהסבר השני

שהבאת, כי לחתוך את עצמך לא מתחבר לשום תועלת עתידית, ובכל זאת אנשים עושים את זה סתם בשביל הfeel של זה, לא בצורה שתפגע בהם או תגרום להם איזהשו נזק, כי זה מאפשר לגעת בתחושות שהתקהו ודוחף איזשהו סף תחושה רחוק יותר.

0Pandemonium0

New member
לחתוך, חוץ מזה שזה עוזר להוציא

עצבים על עצמך, גם גורם לך להרגיש שוב חיה, מעורר שוב את הרגשות שחשבת שאיבדת.

shikma r

New member
או.קיי, אז אני לא יכולה לומר שאני

אוהבת ממש כאב, אבל בהחלט קיימת בי סקרנות די הזויה לגבי כאב והמשמעויות שלו. לפעמים אני מרגישה דחף לחוש כאב מסויים בכדי לדעת "איך ההרגשה של רמות כאב מסוג זה". משהו הזוי במיוחד שדחף אותי לעשות את העגיל בלשון לפני מעל לשנה, ושבועיים אח"כ רצון לחורר את כל כולי. אני חושבת שאם הייתי יכולה להזריק לעצמי אולי גם הייתי יכולה להתגבר איכשהו על פחד ממזרקים (ואביתר, צא מזה,אתה לא תצליח לגרום לי לראות אותך מזריק). יצא לי לקבל מכה נורא חזקה ביד ימין,דבר שגרם לחבישתה (העצמית) למשך כשבוע (סרבתי ללכת לרופא) וברגע המכה לא עשיתי דבר חוץ מלשבת ברוגע (והכאבים מטורפים,שיהיה מובן) להסתכל על היד ולהתחיל לחשוב למה כואב לי, למה אני רוצה שזה ייפסק ולמה שאני לא אלמד ליהנות מהרגע. בשלב מסויים מרוב ששקעתי במחשבות כבר התעלמתי מהכאב (שהואיל בטובו לחזור בהתקפות חזקות יותר ומעיקות יותר), וחשבתי לעצמי "או,זה כאב שלא הרגשת הרבה זמן" . ככה זה כשחיים בתוך בועת צמר גפן מתוק עם 3 אחים זכרים מנופחים שדואגים לגונן עליך מכל רע. ובעצם אני חושבת שתלוי איך כל אדם מגדיר טוב. כי אולי הכאב הזה הוא טוב לאדם ספציפי אחד ואכזי לאדם אחר.כמו כל דבר בחיים,זה נורא סובייקטיבי לדעתי.

Gilliana

New member
מזוכיזם

אין כזה דבר "כאב טוב" - מי שנהנה מכאב סובל מהפרעה מאד מוגדרת בפסיכולוגיה שנקראת מזוכיזם. מה שאתה מתאר בהחלט עולה על כל הקריטריונים של מזוכיזם. ישנו רק סוג אחד של "כאב טוב"- זהו הכאב המופק בזמן עיסוי לשחרור שרירים תפוסים, ומכיוון שהכאב הוא רק תוצר לוואי של שחרור שרירים תפוסים וכואבים עוד יותר (מה גם שלא מדובר בכאב חזק) - ניתן להגדיר אותו כ-"כאב טוב".

AnnabeI Lee

New member
אף פעם לא נשכת בלוטת טעם כואבת

בלשון סתם כי לא יכולת להפסיק?

Master Boo

New member
דווקא זה כאב טוב?

אני יכול לחתוך את עצמי, אבל אין שום סיכוי שבעולם שאני אתן למישהו לעשות לי מסג'
ואם את אומרת שכל מה שתיארתי זה מזוכיזם- אז לדעתי לפחות 50% מאוכלוסיית העולם מזוכיסטים. ובמקרה הזה לא נראה לי שצריך היה להמציא לזה שם.
ואם התייחסת לשרירים תפוסים- מה לגבי כאב של ניתוח? גם אותו אפשר להגדיר באותה צורה ככאב טוב? וכאב אצל רופא השיניים?

Gilliana

New member
לחתוך את עצמך??? ../images/Emo2.gif

אני מקווה שאתה לא רציני, כי בשיא הרצינות - אלו שחותכים את עצמם (ואני מכירה אחד כזה) סובלים מדיכאון ולרוב גם בעלי דחפים אבדניים. לגבי כאב של ניתוח - אין מה להשוות, הכאב הזה משחרר מיידית כאב אחר ולכן הוא לא נחשב. ולגבי רופא שיניים - בוא ואספר לך סיפור: לפני אי אילו שנים, לאחר טיפול שורש, חטפתי זיהום מאד קשה באחת משיני וסבלתי כאבי תופת שלא ניתן כלל לתאר. כשהגעתי לרופא לטיםול אי אפשר היה להרדים את המקום עקב הזיהום והרופא נאלץ לנקז את הזיהום ללא הרדמה באמצעות מחט - אתה יכול לתאר לעצמך באיזה סוג של כאב מדובר, אבל... אני כבר לא הרגשתי כלום משום שהכאב שנגרם לי כתוצאה מהזיהום היה כ"כ קשה שהטיפול רק הציל אותי. וזה שחצי מאוכלוסיית העולם מזוכיסטים - נכון, ויש בזה גם אלמנט התמכרותי אגב שכן כאב משחרר אדרנלין. נכון שיש דרכים טובות יותר לשחרר אדרנלין אבל כאב הוא בהחלט אחת מהן כך שגם מכורים לאדרנלין בודאי ימצאו מה שנקרא "כאב טוב".

Master Boo

New member
אני רציני לגמרי.

ואני יכול להגיד לך שחתכתי את עצמי כמה פעמים במרוצת השנים, ואני בן אדם מאד שמח
דחיפ אובדניים אולי, אבל... לא דכאון

Gilliana

New member
אני שמחה לשמוע ../images/Emo13.gif

ואולי אתה מכור לאדרנלין, גם זה יכול להיות...

Gray PaIadin

New member
כשזה כאב מטיפול רפואי,

זה לא הכאב עצמו שטוב, הוא סתם תופעת לוואי שהיה עדיף אם היו נפטרים ממנה.

Master Boo

New member
זהו, שאני ניסיתי להבדיל בין השניים

יש כאב טוב שהוא כואב ולא נעים, אבל הוא "טוב" בגלל שאנחנו יודעים שהוא למטרה טובה. אם זה טיפול רפואי, או אם זה פירסנגים/קעקועים. אבל יש את הסוג שהשני שההנאה היא בשביל הכאב עצמו... והתוצאה היא סתם בונוס

למעלה