כאב לאורך שריר ירך אחורי

waynow

New member
כאב לאורך שריר ירך אחורי

ימני.
אני לא יודע איך קוראים לשריר הזה,האם כאב בשריר הזה זה משהו תקין?
האם אני צריך להפסיק לבצע סקוואטים?

התחושה היא כאב גם במנוחה ,כאילו משהו תפוס שם

תודה

The Pinky P

New member
שריר ההמסטרינג ( כנראה)

שריר הירך האחורי,
פציעה שכיחה בקרב ספורטאים.

תשמע, זו פציעה "שקרנית" משום שאתה יכול לחשוב שהכל חזר להיות תקין, לבצע פעולה אחת קטנה והופה כאבי תופת.

ראה ערך דייגו קוסטה שכבר כמה חודשים נמצא ב - on an off מהמגרשים כי הוא בטוח כל פעם מחדש שהוא החלים וכל פעם מחדש הוא מבקש להתחלף כי הוא לא יכול יותר.

אני גם סבלתי מזה בעצמי, מנוחה, סאונות, משחת וולטרן ומתיחות עדינות בשלב מאוחר יותר - אלו דרכי הטיפול המומלצות.
אם יש דלקת - כדורים אנטי לדקטיים.

שים לב שאם הכאב נמצא יחסית גבוה בירך ( באזור החיבור לישבן) ול בדיוק באמצע - צריך לבדוק את העניין יותר לעומק.

אני מציע שתלך לאורטופד, תגיד שממש כואב לך ואתה לא יכול לללכת, ככה כנראה שתקבל הפנייה לבדיקת אולטרסאונד שתגלה אם יש לך דלקת.

כל מה שכתבתי לא בא במקום ייעוץ רפואי כמובן.

הכי חשוב - קח את הזמן במנוחה וההחלמה, זה קריטי.

waynow

New member
האם מנוחה זה הפיתרון

או דווקא להמשיך להתאמן ולעשות סקוואטים?
נשמע מוזר אבל באינטרנט רשום(לאו דווקא מקור שאפשר לסמוך עליו) שדווקא כדאי להמשיך לחזק את האיזור כאשר הכאב מעט יורד...
http://plife.co.il/articles/article30.html

האם יכול להיות שהפציעה נגרמה בגלל שירדתי יותר מדי בסקוואט ?

תודה

The Pinky P

New member
לא הבנת נכון...

אם כואב לך השריר כנראה שמתחת\קרעת חלקי את השריר ונוצרה דלקת.

כשאתה נח ולא עושה פעילות השריר מתחיל להחלים אך תהליך ההחלמה מלווה בבניית השריר מחדש בצורה לא טבעית ולכן מתפתחת ריקמה צלקתית שיכולה
להשפיע על הטווח תנועה ולכן מומלץ לעשות מתיחות עדינות בשביל לשמור על הטווח תנועה.

לאחר מכן בשלב המאוחר של ההחלמה צריך לחזור בהדרגה, לא לחזור ישר ל100% משקל בסקווט אלא לגרות את השריר בלי משקל בכלל, לעשות תרגילים פחות אינטנסיביים
ואז לאט לאט להוסיף משקלים.

הכוונה בלחזק את השריר אחרי פציעה -

הרי הוא נפצע מלכתחילה משום שהיה חלש מדי לעמוד בעומס שהעמסת עליו לאומת שרירים אחרים כמו הירך הקדמי ולכן בסוף ההחלמה עליך לחזק אותו בשביל שיהיה איזון בכוח
בין השרירים כדי שלא תיפצע שוב ותוכל להתקדם באימונים.

MidNight Flame

New member
דרך האינטרנט אפשר רק לנחש ניחושים

אם סקווט מעיר את הכאב - תפסיק בינתיים. לא אמרתי בהכרח לנוח אבל תמנע ממה שמעיר את הכאב באופן זמני.
אין דבר כזה "ירדתי יותר מידי בסקווט".
גש לאורטופד לבדיקה.

זכיר

New member
לא יעוץ רפואי אלא יעוץ אחיתופלי

לשואל השאלה ולקורא המזדמן, אני ממליץ בחום להתעלם מהעצה הלא רפואית שניתנה כאן שכללה מסירת מידע שקרי לרופא על אופי הבעיה. מידע שקרי כזה יכול להביא בקלות לאבחנה מוטעית (מה לעשות, אבחנה אורתופדית מדויקת מבוססת המון על מידע מהחולה ומעט מאד על מידע ממכשירי אולטראסאונד או אחרים) ובהמשך לטיפול שגוי. בנוסף, ברגע שרופא מזהה (זה לא כל כך קשה) שעומד מולו אדם שהאינפורמציה שהוא מספק היא בעייתית מהסיבות הלא נכונות, הוא עשוי לפקפק בכל מידע נוסף שמגיע מאותו אדם. ומכאן שוב מגיעים לאבחנה שגויה ולטיפול או אי טיפול שגויים.

giligenisland

New member
כמה שאלות

האם הכאב החל ברגע מסוים בזמן תנועה/כאב חד, או שהוא התעצם בהדרגה. האם יש סימנים חיצוניים כמו שטף דם? מעבר לכאב התמידי שיש לך במנוחה -האם הוא מתגבר בביצוע סקאוטים? ומה לגבי שאר פעילויות כמו הליכה, ריצה, עלית מדרגות?

waynow

New member
התאמנתי

ביום חמישי האחרון באימון עשיתי דד ליפט וסקוואט-לא משקל מיוחד שלא התמודדתי איתו בעבר,

לאחר מכן ביום שישי הרגשתי כאב ,כאילו השריר תפוס -אני מרגיש את זה כל הזמן גם בישיבה
נינוחה על כסא.

סקוואט לא מעצים את הכאב גם לא הליכה וריצה ,תנועה של "בוקר טוב" מפעילה את הכאב.

אם לא יעבור בשבוע הקרוב אגש לאורטופד,האם יש סיכוי שזה סתם שריר שנתפס?

תודה!

למעלה