כאב...

situp

New member
כאב...

הי חברה, מתרגל בהנאה רבה ובמסירות כשלוש שנים (עד מאה ועשרים). לאחרונה יש לי כאבים בכרית האגודל ביד- אני מחלק את המשקל על כל היד והאצבעות אקטיביות- גם המורה אומרת שזה בסדר, אך בכל זאת כאבים... אשמח לכל תגובה!

יוגי בר

New member
כאב 1

היי לך. אז ככה: כאב בכרית האגודל יכול לנבוע מכמה מצבים(שים לב! אני לא משתמש במילה סיבה). בוא ונתאר אותם: 1. דפורמציה: בצעת לחץ מסיבי וישיר על כרית האגודל ונוצר שינוי/עיוות בזוית הפרק. 2. כאב ראומטי- שוב תוצאה של לחץ רב מדי על מפרק האגודל. 3. בגדול- זה מצב שקשור לפרק/ים בשילוב דלקתי. והוא מתקשר איכשהו למצב זרימת הדם באותו איזור. מה עושים? המלצות לפי הסדר ולשיקול דעתך. 1. מנוחה בשילוב הרפייה. זה תמיד בריא. נותנים לאותו אזור (כרית האגודל)את מרווח המנוחה שהוא זקוק לשיפצוץ שיקומי.(לא מפעילים לחץ) 2. חמם את האזור. השג מנורה כחולה(אולטרה סגול). מהסוג שהיו משתמשים בקופת חולים לפני 40 שנה. וחמם את האזור פעמיים ביום 10 ד'. החימום מאפשר זרימת דם תקינה יותר ועשוי לחסל דלקות. 3. בשלב השלישי תצטרך להתחיל בתרגיל לחיזוק מפרק היד כולו ולאחר מכן את מפרקי האגודל והאצבעות. האסנה הראשונה. לענין זה היא, לדעתי, מיורה אסנה. תנוחת הטווס. זכור!. זוהי תנוחה קשה אל תתחיל איתה לפני שסיימת עם השלבים הקודמים. בהצלחה. ובבריאות מלאה. בברכה ואהבה יוגי בר

יוגי בר

New member
כאב 2 עוד הבהרות

היי לך. אז ככה: 1. הבט, בכל פעם שאני משתמש במלה מפרק או פרק בהקשר שלך, הכוונה היא: שהקישורים, דהיינו: הרצועות המחברות בין 2 העצמות.אלו נמתחו יתר על המדה. ו/או הופעל עליהן לחץ/עומס יתר. 2. בקשר לתרגילים לחיזוק מפרק היד אנא התקשר איתי(השאר מסר בתיבת המסרים)לפני שאתה מתחיל בתרגולם. ואוסיף לך פרטים והנחיות לפי הצורך. המיורה אסנה- תנוחת הטווס- היא תנוחה קשה ביותר לביצוע ויש לה מספר שלבים מקדימים לפני העלייה לרמת התנוחה השלמה. לכן, חשוב לשלוט קודם כל בשלבים המקדימים. יותר מזה, השלבים המקדימים הם אלה שיעבדו הייטב על חיזוק מפרק כף היד שלך. שים לב! המיורה אסנה- תנוחה מופלאה זו- יתרונותיה האדירים הם קודם כל בתחום שיפור הבריאות של אברי הבטן הפנימיים. מפרק כף היד הוא משני. 3. אנא זכור! התרגול היוגי חייב להיות מבוצע נכון וכהלכה. זאת אומרת: תרגול יוגי שאינו מבוצע נכון עלול בהחלט להזיק 4. הפנם את מהות המשפט היוגי בתרגול: " השלמות באסנה מושגת רק כשהמאמץ להשגתה נמוג לחלוטין" מתוך היוגה בהשיה. בהצלחה ובבריאות מלאה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה