כאוס

• פותח הנושא hard
  • פורסם בתאריך

hard

New member
כאוס

יצא בעבר לראות כמה תוכניות וגם לעיין בספר של הוקינג על כאוס. ואחרי שקראתי את מה שכתבו כאן גדולי וחכמי הפורום (וזה לא באירוניה) על נוסטרדמוס אני חייב להעלות כאן איזושהי שאלה. אם לפי מה שהוקינג אומר שי סדר בבלאגן כלומר ניתן למצוא דפוסים קבועים במה שנראה בלאגן מוחלט זה לא אומר בעצם שניתן לחזות את העתיד?! התוכנית שהיתה על תורת כאוס בערוץ 8 היתה מדהימה היא פשוט משאירה אותך בהלם טוטאלי. אני זוכר גם שהורדנו מאיזה אתר את אחת התוכנות שלו והרצנו על המחשב הוא פשוט תותח על. יכול להיות שכל נביאי האמת (ואני לא נוקט עמדה אם נוסטרדמוס היה כזה או לא) למעשה היו אנשים שהיו מסוגלים לראות איזשהו סדר לוגי במה שנראה לאנשים אחרים בלאגן מוחלט? לסיכום ובנימה אישית: ואם באמת יש סדר קבוע בבלאגן מה זה אומר על החדר שלי? הסלון והמטבח לא צריך לסדר יותר?(אני חושב שאני אלך לדבר עם אמא על זה)

IC4

New member
הממם :))))

האם הכל ניתן לפירוש ע"י מספרים ירוקים? בקשתי היא קלה - אם הינך יודע על מתי תשודר התכנית שוב פשוט תודיע וכך נדע גם אנחנו יותר על הנושא

rodney

New member
לא קראתי

באיזה ספר כתוב מה שהוקינג אמר? מי היה הוקינג? לדעתי רוב ה"חזאים" היו אסטרולוגים שעשו חישוב לפי אירוע מסוים שקרה בתקופתם ולפי מיקומם של הכוכבים באירוע זה. אני מאמין שפעם היה ידע יותר גדול על מה שהיום נקרא "תורת הנסתר" אבל כל הידע נעלם עם כל הדיכוי הפוליטי למשל : היו הורגים אנשים עם דעות מהותיות שונות מהמקובל , הורגים מגידי עתידות מכשפות וכאלו. הכל קונספירציה של הכנסיה הנוצרית באירופה , לאט לאט הידע והאמונה התדלדלו והוכחשו.

TomerZimmermann

New member
אף פעם לא הבנתי את זה

מעולם לא הצלחתי להבין מה בדיוק קורה עם הכאוס הזה. תמיד אני משכנע את עצמי לקרוא איזה ספר בנושא אבל אף פעם אין לי כח\חשק לנושא הזה. אז יש לי כמה שאלות: הוקינג אמר שיש סדר בכאוס? לא ידעתי.. תמיד חשבתי שהכאוס מתייחס לדברים קטנים יותר, ידוע לי שכלל היקום מתרחש בכאוס תמידי אבל הנחתי תמיד שהמחזוריות\סדר\אי-סדר\מה-שיש-בכאוס הוא זמני ולכן אי אפשר לנבא בעזרתו עתידות. הנחתי שמדובר אולי על תחזית למיליונית השנייה הקרובה ולא לעוד אלפי שנה (בגלל שגם אם יש סדר כלשהו הוא מורכב ממיליארדי אלמנטים שונים). מישהו קרא בנושא ומבין טוב? אני אשמח לקבל קצתמידע בנושא

rshilkrot

New member
נניח שאתה מסתכל על שטיח

שארוג שתי-וערב. אם תסתכל עליו מרחוק תראה את התבנית שבה הוא ארוג חוזרת על עצמה גם מרחוק. זאת תורת הכאוס ו"הסדר בבלאגן" על רגל אחת. המחזוריות של האירועים במיקרו חוזרת על עצמה במאקרו.

TomerZimmermann

New member
משהו בסגנון של התמונות האלה

שלא משנה כמה תתקרב אליהם, התבנית תמיד תהיה אותו דבר?

rshilkrot

New member
נכון רק בכיוון ההפוך

התבנית הקרובה היא הבסיס והיא חוזרת על עצמה ברמות הגבוהות יותר. למשל גביש יהלום: האטומים של הפחמן שיוצרים את היהלום מתקשרים אחד לשני בצורת מעויין תלת-מימדי. C \ / C C / C כשאתה מסתכל על גביש יהלום גס (לא מעובד) הוא בא בצורות מעויינים תלת-מימדיים, הוכחה לכך שצורת הקשרים ברמה האטומית חוזרת על עצמה ברמת ההתגבשות.

hard

New member
פרקטלים ותורת ה כאוס

רק כדי להמחיש שיש סדר בבלאגן תרות את האתר הזה....

למעלה