כאחד שמתחיל להתעניין טיפה במטוסים

M o t t i

New member
כאחד שמתחיל להתעניין טיפה במטוסים

אזרחיים, אני מאוד רוצה לבוא לנתב"ג ולצלם את מטוסים שנמצאים שם. זה נשמע כל כך פשוט, לבוא, ולצלם וזהו או שצריך לקבל אישור מיוחד כדי לצלם את מטוסים שם? עוד שאלה, כאחד שלא מבין כלום במטוסים אזרחיים אך רוצה להתחיל ללמוד קצת על הנושא, מה פירושם של מספרים בני 3-4 ספרות כמו 701 וכדומה, האם אלה דגמים או שאלה מספרים ייחודים לכל מטוס ומטוס, שאתם יודעים לזהות בדיוק איזה מטוס זה וזה?

ארזS

New member
בחרת לך נושא מעניין... ../images/Emo13.gif

אבל אתה לא מתאר לעצמך עד כדי כמה קשה לצלם בנתב''ג וליד נתב''ג. את השאלות האחרות אשאיר למומחים ממני לענות לך.

ארזS

New member
המכשולים

הם כל מיני אנשים שלראות מישהו מצלם זה דבר שמפריע להם. ואז הם מעלים טיעונים כמו למשל "אדוני אתה נמצא בשטח סטרילי" , "אם לא תעוף מפה אעצור אותך" , "אתה לא יודע שאסור לצלם פה?" (לא, אני לא יודע, ודווקא יודע שלפי החוק מותר לי לצלם !) ועוד כל מיני טענות שונות ומשונות כמו למשל "כדי לצלם פה אתה צריך לשלם ביטוח" וכו' וכו' וכל היוצא בהללו... יש מבין ? (כי אני לא מבין...)

vitamin P

New member
מה שאנחנו צריכים זה

את המצלמות הטלסקופיות האלה שמצלמות לטלוויזיה בנחיתות של מעבורות חלל שונות
ככה אנחנו עומדים איפשהו באיזה המרכז ומצלמים בכיף ורואים מצוין הכל אהה וזה גם מסריט

M o t t i

New member
ולהנהלה זה לא מפריע, הם מאפשרים?

אם אעמוד ליד גדר חמוש במצלמה וחצובה, ואחזיק בידי פנקס, זה לא ייראה כחשוד? זה ייראה כאילו שאני אוסף מידע עבור ארגוני טרור ואני צריך לעמוד שם בידיעה שבכל רגע יקפצו עלי אנשי ביטחון של שדה תעופה נתב"ג?

vitamin P

New member
ואיי אתה הולך להיות צלם רציני../images/Emo163.gif

איזה יופי יהיו אחלה תמונות
כן לצערי יקפצו עליך כמה מאבטחים ויגידו לך לא לצלם ובכל זאת כן מדובר בשדה תעופה שכן צריך להיות איזור סטרילי אז כל עוד לא נותנים לנו מקום לצלם לא צריך להגזים ולהתבלט בשטח

ארזS

New member
אוקיי, נראה לי שלא הבנת את תגובתי..

את התשובות שכתבתי לפני כן שמעתי בדיוק במקומות האלה שאתה הזכרת, ולא הייתי חמוש בחצובה אלא במצלמה בגודל סטנדרטי שלא היתה גלויה לעין אלא נחבאה מעינים רעות שכנראה ראו אותה באמצעים בלתי קונבנציונליים כפי שהציג זאת ידידנו בעל הויטמין P שלא מספר איפה יש לו את ה-P הזה...

vitamin P

New member
הלוואי שהייתי יודע../images/Emo9.gif

יש לי איפשהו אבל אני לא יודע איפה לכן אני לא יכול להשתמש בה כרגע. לגבי איזור צילום לחובבי התעופה, עכשיו רשות שדות התעופה תדקלם ותזמר כל הזמן שיש לנו מקום נפלא ב"קניון" שחקים מול הזכוכית שרואים רק 4-5 מטוסים ביום טוב אני מוכן בכיף לקבל את זה אבל הבעיה שגם שם יש בעיה קטנה לצלם אין לי מושג למה

RonGreen

New member
שלושת המספרים המוזרים :)

המספרים הם בעצם הדגם של המטוס, וזה גם לא תמיד שלושה מספרים. למשל בואינג בחרו את התבנית של 7x7, אל תשאל אותי למה, אבל בעיקרון מה שבא במקום האיקס הוא משפחת המטוסים, ובנוסף בד"כ יבואו מספרים תלת ספרתיים: 100, 200, 300... והם מסמלים את הדגם המדוייק של המטוס. איירבאס עובדת לפי משפחות מטוסים, לדוגמא משפחת הA320 שהיא בין המצליחות שלה אם לא הכי מצליחה מכילה ארבעה חברים (A318, A319, A320, A321) והם בחרו להשתמש בתבנית 3xx, כמובן שגם אחרי שלוש הספרות האלה יבוא מספר תלת ספרתי שלם כמו 200, 300... והוא גם מייצג את הדגם המדוייק. אם אתה רוצה תפנה אלי ואני אסביר לך עוד בכיף :) אייסיקיו 267988282 -Ron-

למעלה