כאילו אלוהים הקשיב לפחדיי...

24 ברבלה

New member
כאילו אלוהים הקשיב לפחדיי...

ושלח לי את הכתבה הטראגית על איתי ג'רוזלם....
קשה שלא לראות את הדמיון בסיפורים שלנו, ממש הייתה לי צמרמורת שהוא תיאר בראיון האישי (הלילה בערוץ 2) את תהליך גילוי המחלה, זה כאילו הוא תיאר את התהליך, האבחנה וסדרת הטיפולים שלי... מפחיד אבל זה פשוט אותו סיפור (גם אצלו זה היה בין הריאה ללב, גם הוא השתעל, ייחס זאת לסגריות גם אצלו סדרה של 12....) ואז זה עבר... כמו אצלי, הוא החלים! אבל אז.. זה חזר, ואם גם לי זה יחזור? איך אני יכולה להמשיך להיות אופטימית ולקוות לטוב שאני רק ממשיכה לשמוע מסביבי סיפורים על אנשים שהנון הודקינס חזר להם? מה אם יחזור ולא יעזור טיפול ואני חס וחלילה ימות? אוי זה מקום כל כך רע להיכנס אליו, אני יודעת.... רק לפני כמה ימים כתבתי פה הודעה כל כך אופטימית. והמסר הכי חשוב שכל הזמן מזכירים לי זה לא להשוות עצמי לסיפורי סרטן אחרים אבל עדין... לפי מה שהבנתי מהכתבה, הוא היה כמוני בדיוק, בשלב אחד שעוד אין גרורות, אז איך זה הדרדר ככה? יכול להיות מאוד שקיצרו בפרטים, כי תכלס לאנשים שלא מתמודדים עם המחלה הזאת, הכול נשמע סינית, אבל... לאנשים כמונו כל פרט כזה הוא מקור ירידה או להפף מקור אנרגיה, ואין לי מושג איך זה הגיע למצב שהבן אדם נפטר מתוך שינה.. ככה פתאום, אימלה! אני ממש פוחדת, וזה ממש אבל ממש לא בריא לי עכשיו להכנס למקומות האלו... עכשיו אני מבינה, פתאום זה נתפס לי למה אנשים לוקחים כל כך קשה את המילה סרטן.. מבחינתי זה היה "piece of cake" לעבור את זה אבל מסתבר שלפעמים זה הרבה יותר חזק מאיתנו, אפילו לאדם כמו איתי שאהב כל כך חזק את החיים... טוב די.. אני מבולבלת, עצבנית מהמבחן המתקרב ועייפה... חבל שאלו הדילמות שאנחנו צריכים להתמודד איתם בחיים, ועוד חלקנו בגיל כל כך צעיר.. אני שונאת לקטר אבל אני חייבת לציין שזה פשוט שיתק אותי והיה לי כל כך עצוב גם עליו, שהלך בגיל כה צעיר יהי זכרו ברוך... מצטערת על ההודעה המבאסת משהו, רק בריאות ולילה טוב!

אני חייב לומר לך ש-

בעולם שלנו יש רע וטוב, אם נתמקד ברע בחיים לא נצא מזה. רק תחשבי על הטרגדיות שקרו היום- 2 לוויות של צעירים בני 16-17 שנהרגו בפיגוע ירי, ו-7 הרוגים (!) בתאונות דרכים, בתוכם ילד בן שנתיים וילדה בת 13... זה פשוט מחריד מה שלפעמים קורה סביבנו, ולפעמים זה נוגע לנו.. אבל צאי מזה! אל תחשבי על מה שקרה לאחרים כי זה רק ימיט סיכוי ותקווה בלב שלך לחיים טובים יותר, תחשבי למשל על מי שהמחלה חזרה לו והבריא פעם שנייה, (דגנילי הנפלאה למשל) זה מדהים איך שאנשים עוברים סבל ויסורים ובעצם לא מרגישים שהם גיבורים כשהם יוצאים מזה לבסוף, כמוך, כמוני כמו כולם פה בעצם! כולם פה גיבורים, שעוברים סבל וקשיים ופשוט שורדים בגדול - ויוצאים חזקים ומחושלים יותר! על זה תסתכלי ותקבלי כוח ואנרגייה חיובית להמשך, ומי שחייו נסתיימו בדרך זו או אחרת יהי השלום עימו. מעבר לניחומים לא נוכל לחשב ולדמות אותו לעצמנו, ולו רק משום הסיבה שזה לא ממש מעודד אותנו... שרק תהיי בריאה כבר נע' וגם כולם פה.

24 ברבלה

New member
צודק.. מישהו צריך לתת לי כאפה לנער

אותי מהכניסה למקומות האלו...מצטרפת לברכה שלך.. רק בריאות וטוב לכולנו!

ihovav

New member
ברבלה יקרה,

ראיתי עכשיו שענית כאן על כל מיני שאלות ששאלתי... לא ראיתי את הראיון אחרי יאיר לפיד, אבל אין ספק שעשו שינויים בעריכה. מה שהיה חשוב להם זה הרייטינג. ולא מה שאת ואנשים אחרים כאן ירגישו. לא כולם עובדים סוציאלים... והכל נעשה מאינטרסים. יכול מאוד להיות שהיו עוד דברים ופרטים שלא פורסמו. הרבה יותר מוכר (sale) סיפור על אדם שהיה חולה מאוד, הבריא מאוד ומת בפתאומיות. מוות לא צפוי. מעורר הרבה רגשות אצל קהל הצופים... צריך לקחת בערבון מוגבל. לכולנו (גם מי שלא חולה) יכול להיות מצב שלא נקום מחר בבוקר. אבל אני לא רואה טעם לחשוב על זה ולעורר את הפחדים. אז יאללה... למישהי יש מבחן השבוע. לחזור ללימודים ולחשוב חיובי כמו שת יודעת הכי טוב! (למישהו יש לינק לריאיון המדובר באינטרנט?)

elylan

New member
מקסימונת../images/Emo24.gif

זה באמת מלחיץ ומפחיד לשמוע על אנשים שהמחלה חוזרת אליהם, אבל אין מה לעשות זה החיים. עצוב מאוד אבל בכל זאת חייבים להמשיך בשגרת חיינו. אל תחשבי על הדברים הרעים! אני יודעת שקל לעייץ וקשה לבצע. אבל את בריאה (טפו טפו טפו, שום, בצל,לימון ויין), את יודעת כמה החיים יקרים. אז תנצלי את זה שקיבלת את חייך במתנה, תנצלי כל דקה וכל שנייה והעיקר תהני מכל דבר!

מיליתו

New member
את כל כך צודקת

גם אני הגבתי ככה. חשבתי לעצמי שאם החזקים כל כך, ומלאי החיים מתים, אז גם אני לא מוגנת. אם אני מנסה להתכחש לזה שאני חולה על ידי פעילויות של בריאה - זה לא יעזור. גם החזקים מתים. ההודעה שלי קצת פסימית, אבל צריך לזכור שנמות מתישהו ובינתיים צריך פשוט לחיות ולעשות כמה שיותר - כל מה שאפשר. אז בהצלחה לך בבחינות - גם לי יש עוד בחינה והמון עבודות...

למעלה