כאילו זויינתי בידי כושי. גדול.

כאילו זויינתי בידי כושי. גדול.

היי אנשים,אני עובד בבתי קפה כבר שנתיים בערך ושקלתי להחליף מקצוע לברמן אלכוהול,אז לקחתי איזשהוא קורס ב"זמן אמיתי" וקיבלתי המלצות די טובות והייתי נורא שמח ומאושר לקראת הקריירה העתידית והריווחית שלי כברמן מגניב ופוזאיסט. דבר קטן העיב על אושרי. אני פאקינג לא מוצא עבודה. לא הצלחתי לקבוע שום פגישה בטלפון עם שירות ההשמה,אז קפצתי לביקור וגנבתי תור,קיבלתי 2 מספרי טלפון,האחד של פאב מגניב וביתי במרחק מטר מהבית שלי. מטבע הדברים שכשהתקשרתי (מיד כשיצאתי מהפגישה) הסתבר שהם כבר מצאו ברמן. המקום השני היה פאב מחורבן באלנבי שגובה 45(!!!) שקלים לוודקה רדבול ומכניס את כל אלה שלא נכנסים למקומות אחרים. הבעלים רצה שאשרוק במשרוקית,אכה במצילתיים ו"אעשה שמח" באופן כללי. היה מגעיל והברמן הראשי שלהם תיעב אותי מהרגע הראשון (אני באמת לא יודע למה,אני אדם חביב למדי). קבענו שהוא יתקשר אלי לתת לי משמרות לשבוע שאחרי,אני עדיין מחכה. אז אני עדיין מתקשר פעם בשבוע לנילי מ"זמן אמיתי" ומשאיר לה הודעה יתומה שהולכת לאיבוד במערכת (אני מקווה,כי אם לא זה אומר שזורקים עלי זין ענקי),מחפש בארים שמוכנים להעסיק ברמן זכר בלי נסיון,ללא הצלחה בנתיים,ומרגיש כאילו זויינתי בידי כושי ענקי. נואשתי,אבל באמת.

../images/Emo24.gif

ככה. א. קרא את מה שאני כתבתי...וכפי שנאמר, ברוך הבא למועדון... ב. אתה עושה טעות רצינית בגישה שלך לגבי עצמך. אתה אמרת "ברמן צעיר בלי ניסיון". זאת טעות איומה. יש לך ניסיון! יש לך ניסיון עצום!!! סבבה, לא עם אלכוהול, אבל בתור בריסטה זה מאוד דומה. למה אני מתכוון? לזה שכמעט כל הקטע של הניסיון שהמקומות דורשים, זה קטע לדעת שאתה יכול לעבוד תחת לחץ ולהסתדר תחת לחץ. הרי הרבה הרבה יותר קל להכין קוקטייל או למזוג בירה או וויסקי מאשר להתעסק עם המכונת קפה עם כמה הזמנות במקביל. כך שבכל מקום ששואלים...יש לך ניסיון! שנתיים של עבודה תחת לחץ ועבודה עם לקוחות! ומשהו אחר שרציתי לשאול...אתה מת"א? ואין עבודה בת"א? כי הייתי בטוח שדווקא אצלכם יש מלא... בכל אופן, עצה שלי זה לא להתקשר, אלא ללכת ביום ראשון-שני הקרובים בשעה 9 בערב בערך ופשוט לעבור פאב פאב, עד שתמצא. ונראה לי שיש מיליוני פאבים בתל אביב...כך שיש סיכוי טוב שתמצא. ואל תשווק את עצמך כברמן צעיר. תשווק את עצמך כאחד עם מלא ניסיון וידע וכו' שרק לאחרונה עשה קורס...יש מבין?

תל אביב היא מקום קטן

באמת יש הרבה ברים,אבל אני מודה שלא יצאתי ליותר מדי חיפושים רגליים,סמכתי יותר מדי על שירות ההשמה המזדיין שלא מחזיר לי טלפונים. הקטע הבאמת זין זה שאני אחלה ברמן,בכל בית קפה שבו עבדתי תמיד שאלו אותי אם הייתי ברמן אלכוהול קודם,משהו בדרך שבה אני זז,ואני ממש טוב בלהסתחבק עם לקוחות (מלבד זה שאני נורא מהיר). אני מרגיש מבוזבז.

maxfain

New member
ושוב לפינתנו הקבועה - ההתפשרות

מסעדה תחטוף אותך ישר עם הנסיון שלך, תעבוד שם קצת וכבר יש לך נסיון. בכל אופן לא היתי סומך יותר מדי על מחלקת ההשמה, תעשה סיבוביישן.. או שתקפוץ אלינו להרצליה, נמצא לך משהו.

הרצליה זה כמו אפריקה

לאנשים לא ניידים. מסעדה לעומת זאת נשמע כמו רעיון טוב,למרות שאני משער שלא יותר מדי אנשים יושבים לך שם על הבר והטיפים די צולעים (וללקבל אחוזים מהמלצריות זה הכי זין,כי אז אתה מבין כמה הן מרוויחות הרבה הרבה יותר ממך). בנתיים אני מנסה להפעיל קצת קשרים,אני מקווה שיש לי כאלה.

חחחח

אתה בהחלט אוהב את המילה "זין"....
לגבי מסעדה...מה רע? הרי כבר עכשיו אתה יודע שמלצריות מרוויחות הרבה יותר מברמנים. ואם אתה מקבל אחוז מהטיפים שלהם נראה לי ממש אחלה.

אם הייתי רוצה להיות מלצר..

..אז הייתי נשאר מלצר. ואני לא חושב שמלצריות צריכות להרוויח יותר מברמנים בהתחשב בזה שברמנים עובדים הרבה יותר קשה. בכל מקרה,אני כנראה אכנע זמנית עקב קשיים כלכליים,אני עובר לבית קפה חדש בת"א עם משכורת טיפה יותר טובה וטיפים טיפה יותר גבוהים. אני לא מאמין שאני צריך לחזור להרוויח 24 לשעה,אבל זה לא כאילו ההשמה המזדיינת של זמן אמיתי מחזירה לי טלפונים.

nunimon

New member
אני לא מסכים איתך בכלל ../images/Emo31.gif

תקשיבו לי טוב חברים. אני לא רק מנהל את הפורום, יש לי טיפטיפה נסיון עם העולם הזה. גם אני לא מזמן (רק 5 שנים) הייתי ברמן בתול וצעיר שיצא מזמן אמיתי. לרגע אחד לא התביישתי בזה שאין לי נסיון. אני לא 1.85 ואין לי גוף של דודי בלסר, אבל יש לי רצון, ולפעמים בשילוב עם קצת זמן, זה קוקטייל נכון להצלחה. אז אל תתבייש מזה שאין לך נסיון ואל תחרטט אף אחד כי ישר ישימו לב. בשאלה אחת קטנה יראו שאתה "טכני" מה קוראים אותו טרי וצעיר שיצא עכשיו מבית ספר , ולא איזה ברמן מיומן. ואם תעבור את מבחן השאלה הזהה- יספיקו 4 דקות בהתלמדות בבר שיאמין לך וכבר יעביד אותך - בשביל שהברמן עצמו ישלח אותך הביתה כי אתה מפריע לו בין הרגליים, ואז לא רק שלא תתקבל לעבודה, גם תעשה רושם רע, ותרגיש הרבה יותר חרא עם עצמך. אין מה לעשות חברים, הדרך לתהילה היא לא מהירה, ולא כולם יגיעו לשם. אין מה לעשות. מצטער שאני שובר לכם את החלום. אבל תאמינו בעצמכם. ותהיו נאמנים לעצמכם. זו הבעיה בבתי הספר. כל בחורציק צעיר שיוצא מהקורס בטוח שהוא נהיה מינימום טום קרוז מ"קוקטייל" (ומי שלא ראה שירוץ מיד.. ). האגו עולה לשמים. מי שבאת רוצה להצליח - יבין שהקורס הקנה לו ידע תאורטי נרחב. זה הכל. את המעשי הוא יצטרך ללמוד בחוץ. זה לא בושה להתחיל ולהגיד שאין לי נסיון. אבל חשוב מאד מאד לשדר ביטחון , ולהדגיש: " אין לי נסיון, אבל יש לי קליטה מהירה, ואני מוכן ללמוד הכל, וכמה שיותר. יום יבוא ואני אנהל בר. " זו הגישה גם אם אתם ברמנים של בונים בבית קפה מבודד. זו טבילת אש ראשונה של עבודה בלחץ. אני התחלתי ככה. חצי שנה עבדתי בבר קטן ולא הכי נעים. וגם באותו ראיון עבודה אמרתי - אין לי נסיון, סיימתי קורס לפני שבועיים, אני לא רוצה לשכוח את מה שלמדתי אז אני מוכן לעבוד ולעזור במה שתצטרכו. המנהל בר אהב את "ההומור" והכניס אותי. קיבלתי 18 שקל לשעה. אחרי חודש התקדמתי להיות ברמן, וכבר הרווחתי 25 לשעה. (נכון זה כלום, אבל זו תחילת הדרך...) משם בזכות התמדה ורצינות, השמיים היום הגבול. אין לי כוח להקליד - אבל אם תלחץ כאן , תוכל לקרוא את ההמלצות שלי איך להיות ברמן . חוץ מזה - תשאר נאמן לעצמך, ועשה טובה - בלי שקרים. מותר לבכות ולקלל, אבל אל תשבר. שיהיה המון בהצלחה אורי

maxfain

New member
אוריל'ה היקר

קודם כל, אם לא שמת לב - לבחור כן יש נסיון של שנתיים, אומנם בקפה אבל כבר יתרון גדול על שאר "הברמנים" שיוצאים משערי המפעלים לייצור "ברמני צעצוע". בכל אופן עם רוב הדברים שרשמת, אני מסכים. בשביל להצליח צריך לעבוד קשה, ולהתפשר המון - בהתחלה. אני בתור ברמן בחיתוליי, עובד במקום שמשלם לי שכר לא גבוה (ביחס לכל אלפי השקלים שאתם עושים בסופי השבוע) + טיפים, שגם הם על הפרצוף.. בכל אופן, קו המחשבה שלי הוא כזה: אני עובד שם עכשיו, כדי להצליח בעתיד. מסתבר שכשהגעתי לשם, אפילו בירה לא ידעתי למזוג כמו שצריך.. כן כן, תצחקו אבל חשבתי שאני יודע הרבה יותר ממה שבאמת ידעתי בפועל. לכו על כל מה שמציעים לכם שכולל אלכוהול.. (אני לא מדבר על ארומה למיניהם), בין אם זה מסעדות, בר-קפה, בר אקטיבי.. כל דבר שיתרום לנסיון שלכם - ולבטחון שלכם! טוב, הלכתי לעבוד, שלום וביי :)

nunimon

New member
אז אני עניתי ל"אני לא נורמלי"

תכל'ס לא משנה..... העיקר הכוונה.....

maxfain

New member
נו, אני יודע..

ואני הגבתי על מה שאתה אמרת.. טוב נו, באמת לא משנה. הלכתי לעבוד, יום טוב :)

למעלה