כאמא לילד על הספקטרום לא מבינה דבר אחד

כאמא לילד על הספקטרום לא מבינה דבר אחד

כלח השנים הם היו הולכים לברביקיו המשותף ואף פעם לא היתה בעיה לעומרי עם ההמון והצפה סנסורית... ופתאום... לאחר האיבחון הוא לא מסוגל להתמודד עם הרעש?? גם ךבן שלי יש בעיה עם רעשים חזקים...(אמא איה איה הוא עושה לי רעש...בשפתו שלו...) אבל זה היה תמיד עוד מלפני האיבחון... זה קטע ממש לא אמין... פתאום משום מקום ???

Gali112

New member
לפני האבחון הוא הסתובב עם אוזניות ענקיות

שהגנו עליו מהעולם האמיתי תקשר עם העולם דרך הטריוויה על השירים והסביבה זרמה איתו והכחישה סימנים שלא התאימו לתוית של "הגאון המוסיקלי" . אחרי האבחון כבר אין את חומת המגן הזו של האזניות, הסביבה כבר לא מגיבה באופן חיובי לערוץ התקשורת שהוא בנה לעצמו שינו לו את הסביבה וכלים שהיה רגיל אליהם (הגן, הטייפ שהסתובב איתו) אז הסימפטומים פורצים...

אנסה לחשוב ביחד איתך

ממה שאני הבנתי, כנראה שההורים, בשלב הראשון לאחר האבחון ולאחר תחילת הטיפול של רחלי, וכשהם גילו רק עכשיו שעומרי מאוד-מאוד לא מסתדר עם סביבה הומה בבני-אדם, הם מאוד-מאוד זהירים בכל מה שעלול לגרות את הרגישות שלו. הם עדיין לא יודעים כיצד לעזור לו להתמודד כשהוא מגיע למקומות הומי אדם, וכל מה שנשאר להם לעשות זה להימנע.

ל י ל ך פ

New member
שתי השערות

הראשונה, מסכימה עם הרעיון שהשינוי בחייו גרם לו לרגרסיה.באמת, חשבתי על כך שהוא נראה מאושר ורגוע לפני האבחון, ולחוץ וחרד אחרי. משערת - העזיבה את הגן, הלחץ של הסביבה, הדרישה להפסיק עם המוזיקה כל הזמן, כל אלו גרמו לכך. גם הבן שלי היה הרבה יותר חייכן לפני האבחון, כי אז לא דרשנו ממנו כלום, וגם בגן הרגיל לא העזו להתעמת איתו יותר מדי. השנה הראשונה באלוטף היתה קשה כי זו היתה הפעם הראשונה שדרשו ממנו עבודה. וההשערה השניה שלי, שאיילת מתביישת, חוששת שהחשיפה לציבור, תחשוף את האוטיזם שהיא מנסה להסתיר, מתוך מחשבה שבעוד כמה חודשים זה יעבור וחבל שכולם ידעו.

מגאון הוא הפך לאוטיסט

מילד גאון שההתנהגות שלו מקסימה ונהדרת, הוא הפך לילד ש"עושה בושות" וצריך להסתיר את האבחון שלו ולכן לדעתי יש את ההבדל הזה.

lavendula

New member
איילת החליטה לבודד אותו, מתוך בושה

זו הסיבה שהיא הוציאה אותו מהגן - למה חינוך ביתי פתאום? מה גם שהוא בן 5, נדמה לי. מה עם חוק חינוך חובה? היא הרי יכלה לדאוג לו לסייעת ולעשות לו תכנית ביתית אחה"צ. וזו גם הסיבה שהם לא הגיעו לברבקיו ויצאו לפיקניק.

למעלה