כאמא מודאגת רציתי את עצתכם

כאמא מודאגת רציתי את עצתכם

בני סובל מרמות גבוהות של כולסטרול והומוסיצטאין ובנוסף יש היסטוריה של מחלת לב במשפחה. התזונאית אמרה לבני לא לאכול בחדר האוכל הצבאי וייעצה לו לגשת למשקית ת"ש על מנת שיקבל תוספת שכר כחייל צמחוני/טבעוני. בני אכן עשה זאת וקיבל היום תשובה שהצבא לא מוכן להכיר בכך למרות תוצאות הבדיקות, כמו כן התזונאית קיבלה נזיפה... (היא סיפרה את זה לבני...) ונאמר לו על ידי משקית ת"ש שההחלטה היא שארוחת בוקר וערב הוא יכול לאכול בבסיס ולגבי ארוחת צהריים שימצא מה הוא כן יכול.... אני מדגישה התזונאית שמכירה את הבסיס הורתה לו להתרחק מחדר האוכל... מה אפשר לעשות במצב כזה? מיותר לציין שבריאותו של בני עומדת בראש מעייני. תודה ויום נעים

oshiko

New member
ממתי למש"קית ת"ש יש סמכות רפואית?

על-פניו זה נשמע לי שהיא לקחה על עצמה אחריות גדולה מדי שלא בסמכותה. זה לא סתם עניין של תזונה, זו בעיה שדורשת סמכות ברמה של רופא. לדעתי את חייבת להפעיל גורם רפואי. קודם כל אזרחי, שיכתוב את המלצותיו על-סמך הידע של התזונאית, ואח"כ רופא צבאי ו/או ועדה רפואית שיאשרו את הפטור.

השאלה שלי היא למי עלי לפנות? אני

לא מחפשת אשמים אני מחפשת את טובתו של בני ובשביל הזה השמים הם לא הגבול מבחינתי... אשמח מאוד אם תוכל לכתוב לי למי לפנות? תודה

oshiko

New member
שני ערוצים במקביל

הייתי אומר שתלכי במקביל על: 1. פנייה לקפ"צ מקרפ"ר טלפון: 03-7379220 03-7379221 (המספרים נמצאים לשימוש כולם במאמרים של הפורום) 2. א. חוות דעת של רופא אזרחי + חוות דעת של תזונאי (אני לא יודע אם תזונאית הבסיס, כי היא כבר ננזפה וכנראה לא תרצה להסתבך שוב; לשיקולך) ב. קביעת פגישה עם רופא הבסיס והצגת חוות הדעת. ג. לקבל פטור מהרופא או הפנייה לועדה רפואית שתקבע את הפטור. הוא צריך להדגיש שהוא לא נעוניין בהורדת פרופיל אלא רק בפטור שיאפשר לו לאכול בחוץ.

אימשל2

New member
בינתיים תשלחי חבילות מהבית

ללא קשר למסלול שמציע אושיקו, שעלול לקחת זמן, שבו בינתיים הבן צריך לאכול, אני ממליצה לשלוח חבילות מהבית עם דברים עמידים בפגעי מזג האויר והטיפול הדורסני של אנשי הדואר האזרחי והצבאי. בן של חברה, סיים שרות צבאי (כולל קבע) בסיירת מובחרת, כעיקר מזונו דברים שקיבל מהבית. לא ברור מדוע, מיום שהתגייס, האוכל הצבאי (חוץ ממנות הקרב) גרם לו לשלשל קשה. כדי להשלים חסרים נשלחו אליו מוצרי מזון מהבית.

למעלה