כאן אמא של קָארים עבדול ג'אבר

limor1975

New member
כאן אמא של קָארים עבדול ג'אבר../images/Emo6.gif

טוב, אז כמו שרשמתי לפני מס' ימים התבקשתי ע"י רופא הנשים שלי לעשות בדיקת סוכר נוספת למרות שהבדיקת סוכר של ה- 50 גרם היתה תקינה לחלוטין. פשוט, העובר נמצא גדול בכ- שבוע וחצי ממה שצריך ובמשקל טיפה גדול יותר מהממוצע ומאחר ואני אחרי IVF ואין כאן טעות בחישוב הביוץ נשלחתי לעשות בדיקת סוכר נוספת ע"מ לשלול מצב של סכרת סמויה שגורמת לגדילה מהירה של העובר - (מגיעים בצום למעבדה, עוברים בדיקת דם ראשונה לאחר מכן אוכלים ארוחת בוקר טובה ושעתיים לאחר האוכל בדיקת דם נוספת). היום קיבלתי את התשובות והסוכר אצלי בסדר גמור
ונשמתי לרווחה... מה שמשאיר את המצב שהילד שלי מאוד מפותח
ונהנה יחד איתי מהאוכל ולאחר הלידה הוא ישר עולה לכיתה א'...
סתםםםםםםם.... הוא פשוט לָאנגֶר כמו אבא שלו (שאגב נולד 3700 גרם
) לפחות בעלי לא יפחד להחזיק אותו על הידיים כי ילד צנום נראה שהוא כבר לא יהיה....
יום נפלא לכולן
לימור {שמדמיינת כבר תסריטים של לידה עם חתכים לאורך ולרוחב....}

לימורונות - עד כמה שידוע לי סטיה של

שבועיים לכאן או לכאן בגודל היא נורמאלית. גם שגיא היה גדול במשקל ובאורך וגם נולד בהתאם (4250 גר'). גם היום הוא נראה גדול לגילו
.

פרח שדה

New member
לימור, את לא באה למפגש?

הילד צריך לאכול...
מעל משקל מסוים (יותר נכון הערכת משקל) שאני לא יודעת מהו (באיזור ה- 4 קילו + , אני מניחה) מיילדים בניתוח קיסרי מהחשש שהכתפיים יתקעו. אז תרגעי בעניין החתכים לאורך ולרוחב.

limor1975

New member
אני מאוד רוצה להגיע

אני מחכה לראות אם יש בנות מאיזור חיפה שנוסעות כדי שאוכל להצטרף אליהן כי אם תחכו לי שאני אגיע בכוחות עצמי אני לא בטוחה שאני אגיע ביום הנכון...
באיזור המרכז המצפן הפנימי שלי משתבש...
וכן, הילד צריך לאכול...
אשמח להביא איתי מה שיחסר.... נראה כבר לפי הרשימה.

לימור מאד פשוט להגיע

אין צורך להכנס לעיר וגם אם לא יגיעובנות מאזורך את ועבדול תגיעו בקלילות

מה פתאם!

אין שום סיבה לקיסרי גם אם הילד גדול, כמובן שהתחשב בנתוני האם ובנתונים רפואיים נוספים (אני בהחלט לא מתיימרת להיות רופאה או להשיא עצה רפואית!). לפני מספר חודשים גיסתי ילדה בלידה ראשונה תינוקת במשקל 4.380 קג' (יותר מעמית וגיא ביחד
) ללא אפידורל, ללא חתך בלידה נפלאה!!! זה בהחלט אפשרי ואין סיבה (אלא אם כן רופא רציני ולא כזה שידו סתם קלה על הסכין ממליץ על כך) אוטומטית ללכת לניתוח קיסרי! (אגב, גם אני נולדתי 4 קג' ואחי הצעיר נולד 4.250 קג' וכולנו בלידות רגילות ומהירות!).

פרח שדה

New member
יש...וזה נקרא רפואה מתגוננת

יש בעייה בבחירת העיתוי של הניתוח. בשלב מסוים במהלך לידה רגילה, אם חו"ח נוצרת בעייה, ניתוח הוא כבר TOO LATE. פרופ' בן רפאל אומר ש"במקרה שהערכת משקל העובר היא יותר מ- 4 וחצי קילו צריך לנתח, בגלל הסיכון של תקיעת כתפיים בלידה רגילה. חישוב סטטיסטי יראה שזה לא כל כך הגיוני. אנחנו משלמים מחיר מאוד גבוה של מאות ואלפי ניתוחים כדי למנוע תקיעת כתפיים אחת. זאת רפואה מתגוננת בשיאה, אבל אף אחד לא מעז לעשות אחרת".

שמחה לשמוע !

דרך אגב יש לי אחיין שנולד בערך לפני חודש במשקל של 4,650 בלידה רגילה...

לא ידוע...

מדובר בבחורה רזה ולא גבוהה. לידה שניה, שבוע 41, היא עלתה כ- 25 ק"ג והילד הראשון נולד 3,800 חוץ מזה הוא נורא חמוד !

פרח שדה

New member
מה../images/Emo35.gif אני בהלם../images/Emo70.gif

האם זו גם היתה הערכת המשקל לפני הלידה? בת דודתי ילדה לפני כמה שנים את בנה הבכור בבי"ח מאיר, מדובר במישהי בגובה 1.70, ששקלה 55 ק"ג לפני ההריון (חתיכה אמיתית) ועלתה מעט (בברית היא כבר נכנסה לג'ינס). הילד נולד 4.5 קילו, עם ואקום (או מלקחיים, אני לא זוכרת) לאחר שהערכת המשקל שהם עשו לה היתה 3 קילו. זה היה לה מאוד טראומטי. הם אמרו לה שאם הם היו יודעים מראש מה יהיה המשקל הם ישר היו מנתחים אותה. מיותר לציין שאת בנה השני היא כבר לא הלכה ללדת במאיר...

מתי11

New member
סבתי נולדה כמעט 6 ,כן 6 ק"ג

והיא היתה תמיד מאוד מאוד גדולה(ז"ל). בתמונות באלבום בגיל 12-13 היא ניראת כמו בת 20...אבל מחזרים לא חסרו לה עד יום מותה. הייתה אישה מדהימה... מתי

וגיסתי היתה מטופלת של רופא פרטי

ידוע שעובד מאחד מבתי החולים הגדולים. הוא העריך את המשקל כגבוה (בערך 4,300) וביקש ממנה בשבוע 41 לבוא לזירוז. בדיעבד אמרו לה ביולדות שאם הם היו יודעים שהמשקל הוא כזה גבוה הם לא היו מהססים ומנתחים אותה. טעויות בהערכת המשקל קורות אבל טוב שזה נגמר כך...

בקשר להערכות משקל... ../images/Emo3.gif

תומר הוערך 10 ימים לפני הלידה כשוקל 3 קג'. כלומר, בלידה (שהתרחשה בשבוע 38) הוא היה אמור לשקול לפי הערכה זו כ- 3.200 קג'. בסופו של דבר הוא נולד במשקל הזעום של 2.520 קג' (ממש לא מתאים להערכה!!!). גם עמית וגיא הוערכות שניהם במשקל של כ-2.200 קג' כשבוע לפני הלידה (שהתרחשה בשבוע 35). בסופו של דבר עמית נולד במשקל 2.360 (הגיוני בהחלט ומתאים להערכה!) וגיא נולד במשקל 1.990 קג' (שזה ממש לא מתאים!).
מסקנה: צריך לקחת הערכות משקל בעירבון מוגבל!

לימי5

New member
אל תדאגי

יום לפני שילדתי את שירי עשו לי הערכת משקל ואמרו 3600 . בלידה כל רופא שנכנס וראה את הבטן הענקית אמר יו איזה בטן את בטוחה שזו הערכת משקל? ממש הפחידו אותי כי הלידה התארכה לה והתחלפו 3 משמרות של רופאים. בסוף שירי נולדה 3850. אז יש טעויות למעלה ולמטה. העיקר שיהיה בריא .חוץ מזה... עכשיו אולי הוא קצת גדול יותר זה יכול בחודש הבא להתאזן והוא לא כ"כ יעלה במשקל.

לימי5

New member
אגב, דודה שלי עברה 3 לידות וכל

הילדים נולדו לעל 4 ק"ג והכל בלידות רגילות, בקפלן ברחובות

למעלה