כאן ולא בפורום השני

מר בד

New member
כאן ולא בפורום השני

כדי לא "לבוא על חשבון מקום ליצירות של הגולשים האחרים" כפי שמישהי בפורום הענייני העירה... לתשומת לבכם, משהו קצת מוזר לי. קראתי את היצירה של פרח על פרובנס. מאד אהבתי את שני השירים. אני חושב שהם חכמים ויפים והחומר ממנו שירים צריכים להכתב נמצא שם בשפע. (מספיק עם המחמאות). העניין שלי הוא (ודווקא עכשיו) עם תגובתה של femme והצורה בה Melody בחרה להגיב לה. אז, כך, Femme הסתייגה מהתשובה של קסנדרה. בדקתי במילון. להסתייג פרושו לא לקבל משהו. לאורך כל הדרך, מאז שאני מכיר את קסנדרה, היא מלמדת אותנו (בין השאר) שכל העניין בדעה אישית, שמותר ואפילו חובה לא לקבל אותה אם היא לא מתאימה לדעה אישית אחרת (למשל של מי שמסתייג). Melody, לקחה את ההסתייגות הזו כעלבון אישי לה, לקסנדרה ולמין האנושי בכללותו. איך זה יכול להיות? אני הייתי מצפה דווקא מקסנדרה, שהבעת דעה אישית כל כך חשובה לה (והיא בעצמה לא פעם ולא פעמיים, למרות גישתם של כותבים לשיר, אמרה שדעתה שונה וזה מותר לה), לצאת ולהגן על זכותה של Femme להסתייג מדעתה שלה. Melody כתבה הרבה דברים שם "בלהט רוח הקרב שבה", שעיקרם איך Femme מעיזה לא לקבל את דעתה של קסנדרה והאם זה אומר שקסנדרה צריכה להפסיק להגיב לאחרים. אנשים, אולי אני לא "סופר הדור", אבל הבנת הנקרא עדיין טובה אצלי. Femme לא התבטאה בגסות, בחוצפה ובסה"כ לא קיבלה (הסתייגה) מההסבר של קסנדרה. בספר החוקים של הפורום לא כתוב שאסור להסתייג מדעתה האישית של קסנדרה. Meldoy האשימה את Femme - למה היא "מקללת", אבל סיימה את דבריה בביטוי: "אלא אם כן כבר בחילותיה הובילוה לאסלה" זה ביטוי נמוך, לא ענייני ופוגע. ה-עליהום הזה על Femme לא מוצדק, לא ענייני ולא נכון. רציתי להביא לתשומת לבכם את הדבר. אני אישית (וזה לא קשור לוויכוח) מאד אהבתי את ההסבר של קסנדרה, הוא (לדעתי) הוסיף עומק ועוד נקודת מבט אפשרית והגיונית ליצירה של פרח. אהבתי מאד גם את ההסבר של פרח. אבל, זה לא קשור! אם הייתי רוצה להסתייג מדעתה של קסנדרה ולחשוב על משהו אחר (או אפילו להסתייג מבלי לדעת מה הפתרון) - רבותיי - זה חוקי ובאבני היסוד שלנו. דעה אישית (עד כמה שלא תהיה מלומדת) - היא דעה אישית! אני רק מקווה ש MELODY לא תחליט שהעלבתי אותה, קיללתי אותה, גידפתי אותה ואת בני ביתה ואת חברי הפורום והנהלה ושלא תלך "להקיא" בעצמה (או לנעוץ בי את שינייה...) זו לא היתה הכוונה. רק, בבקשה חישבו על הדברים, קורים פה דברים מוזרים לאחרונה שאין להם צידוק וזה חבל. בפעם הבאה כשאכתוב שיר ילדים, זה חשוב לי שהשיר לא יוקף בוויכוחים מעליבים על שירים אחרים - כי אז השיר שלי יעלב ויבכה לי שהוא רוצה הביתה... בברכת חג שמח (מי יודע איך נפתרים מכל הקלוריות עכשיו?!?! - או לפחות איפה קונים מכנסיים עם גומי...), שלכם, מר בד.

Melody Girl

New member
מר בד הרשה לי להסביר

בראשית דבריי אני מבקשת לציין: לא אלך להקיא, לא אעלב ולא אשים מחסום בפיך גם אם תחפוץ לנעוץ בי את שינייך. ראה נא, אכן יכול להיות שסיימתי את תגובתי לפאם באסלה ואלי זה היה במעט נמוך לטעמו של זה או אחר אך דבריי באו בשעת כעס גדול. אני מכירה את הפורום שלכם מזה זמן רב, ראיתי ונוכחתי כל "המריבות", "אי ההסכמות" וכיוצא בזה. העובדה כי דברים מסויימים נכתבים בלשון מתוחכמת במעט ובנימה תרבותית אינם באים לשנות את הכוונה לשמה הם נכתבים. הערותיה של פאם חדשות לבקרים העיר אותי משנתי והדבר צרם לי ומצאתי את דרכי להגיב על כך. לעניין ההסתייגות - פאם עצמה כתבה לפרח תרבותי שלא הבינה את השיר שלה במקרה כזה כאשר אדם מבקש הבהרות - מן הראוי שימתין לקבלתם ואז אולי יבין יותר הלא כן??? אלה מאי?? נראה לי מוזר להסתייג מדעתו ופרשנותו האישית של האחר כאשר אתה עצמך לא מבין. בבואנו להשמיע הסתייגות בנושא מסויים (בכל נושא ובכל דיון) עלינו להשמיע את האלטרנטיבה שאם לא כן מה הטעם בהסתייגות שאינך יכול להסביר את מקורה ואין באפשרותך לטעון בעדה? לו היתה פאם מסתייגת מפרשנותה של קסנדרה לאחר הבהרותיה של פרח תרבותי - האמן לי לא הייתי כלל חושבת שמשהו לא בסדר. אכן סיימתי את ההתדיינות בפורום משום שבאמת ובתמים לא מצאתי לנכון כי דפי הפורום היצירתי הוא המקום. העלתי כמה תהיות.... חומר למחשבה.... כמה נקודות אותן ראיתי בעיניי שלי אם התבדתי? - הזמן יגיד...

מר בד

New member
אתמול "נעצתי את שיני" בסטייק טעים.

דווקא התייחסתי לנעיצת השניים שלך... אבל, ברשותך, אני חולק על הבנתך וראייתך את הדברים (חולק = מסתייג, אבל על דעתי בלבד!) אמנם יש לך "עלי" שלוש שנים, אבל נסיון לא נמדד רק בגיל. בעבודה שלי אנחנו נתקלים בבעיות - ברמה יומיומית. אנחנו יושבים ומנסים להבין אותן. מישהו מעלה פתרון, או הסבר אפשרי לבעיה, אנחנו מבלי להציע הסבר חילופי ומבלי להבין את הבעיה עד סופה יכולים לדעת האם ההסבר שלו נשמע הגיוני בעינינו, ובכך לקבל או לדחות את ההסבר שלו. אין לי בהכרח עדיין הסבר לתופעה שאנו רואים, אבל אני יכול לומר (בוודאות די גבוהה) האם הסבר הוא הגיוני או לא. נכון, ספרות אינה ממש "מדע מדוייק", ולכן אני לא יכול לומר בוודאות שפרושו של מישהו לגבי יצירה נכון או לא, אני כן יכול (אפילו אם אני שוגה) לבוא ולומר שההסבר שלו לא נשמע לי מספיק טוב ואו הגיוני - למרות שלי אין הסבר אחר! זה תקני, חוקי ונכון. ולכן, לא תמיד עלינו להשמיע אלטרנטיבה אם אנו מסתייגים מהסבר. אני דווקא, קורא את הערותיה ואני לא מוצא אותן "חדשות לבקרים" מעליבות, קנטרניות, עוקצניות. היא לא מתביישת לפרט דברים שהיא לא מבינה או חושבת אחרת. כל הכבוד למישהו שאינו חושש לשאול! אני לא חושב שכותבי הפורום (ברובם לפחות) יסכימו עם הקביעה שלך לגבי התגובות שלה... אני תמיד טוען שיש לשמור על "עוצמת הקול" בפורום, בתגובות ובכלל. כל אחד זכאי לכבוד מחברו, ואני לא חושב ש Femme מביעה זלזול באף אחד ובטח לא בקסדרה. הינה אותו השיר שלה על הכינור, למרות שדי "נקטל" (לאמר בעדינות) על דימויו הלא טובים. האם Femme ענתה "בגסות, חוצפה" או כל דבר דומה? לא היא הודתה מאד לקסנדרה על ההשקעה, יישמה את הערותיה והוציאה שכתוב שקסנדרה אמרה שהוא טוב. אני (לדעתי בלבד) לא מוצא צידוקים לדברייך כלפיה. אני גם לא מצפה שנתחיל לקיים רשימות אחד על תגובותיו של השני. אני חושב שכבוד הדדי ודרך ארץ זה מה שאנחנו צריכים כאן, ובכל מקום אחר. אני לא חושב שבכך ש Femme ניצלה את זכותה החוקתית לא לקבל (ואפילו להסתייג) מההסבר של קסנדרה, היא העליבה אותה, או את פרח. זה אפילו אומר שהיא טרחה והתעמקה בו עד כדי כך שזה לא נראה לה הגיוני - וזה מחמאה לכל כותב! אנחנו כמובן יכולים לנקוט בגישה השנייה - אם אנחנו לא מבינים משהו - לשתוק ולא להגיב כלל. "קליפס" כתבה כאן יצירה לא מזמן, לא הבנתי מה היא רוצה להגיד. אף אחד לא הגיב לה והיא נעלבה. אז, הגבתי בכך שלא הבנתי ומה לא נראה לי. יכולתי לשתוק ולא להגיד שאני לא מבין כלום (זה הרי יכול להעליב מישהו שאומרים לו שהשיר שלו בלתי מובן לחלוטין), העדפתי להגיב. נראה שאת "סוחבת" איזה מטען כלפי Femme, זה חבל. האמיני לי, אני יודע מהו יחס "רע". כשרק הגעתי לפורום ופרסמתי יצירה ראשונה שלי היה כאן מישהו בשם "אוויל 1"שמצא לשליחות חייו לקטול אותי, היצירה שלי, הידיעות שלי וכל מה שאת רוצה. ההתנהלות של Femme היא מאה שמונים מעלות הפוך ממנו. לכן בחרתי להגיב לך, שכן כל תגובה ש Femme היתה מגיבה (לדעתי) לא הייתה זוכה להקשבה אמיתית עקב אותו "מטען" והיה נוצר וויכוח מכוער מאד בפורום. חבל. [אין במה שכתבתי שום דבר שנועד לפגוע, להעליב, להרגיז, לקומם, ואם את רואה במשהו ככזה, זו לא הייתה הכוונה שלי ואני מתנצל מראש] מר בד.

קסנדרה*

New member
מר בד תגובתי לסעיף אחד בלבד

והוא: הציפייה שלך מקסנדרה לתגובה על אותו שרשור. לא אגיב ולא אכנס לדיונים מסוג זה, היות והם מדרדרים את הפורום עוד מעבר לנזק שכבר נגרם לו לאחרונה מסיבות מאד ברורות, לי ולהנהלה. היות וגם ההנהלה (הממונים עלי) מעורבת היום, אני נוהגת עפ"י הנחיות המקובלות כשאנו מבחינים שטרול מצוי בפורום. הפורום בימים אלו עובר טלטלה קשה והמשך קיומו נתון כרגע בסימן שאלה, אבל כפי שכבר ציינתי, עשיתי את מה שמוטל עלי בכפוף לתקנון המנהלים, דיווחתי להנהלה על ההתרחשויות, קיבלתי הנחיות והפורום היום בבדיקה. קסנדרה

מר בד

New member
רק משהו קטן...

אני מאד מקווה שאת לא רומזת ש Femme היא בחזקת טרול. אני ראיתי (וחוויתי על בשרי) טרול. אפילו יצאתי להגנתך מפני שכאלו. Femme אינה טרול, ואני חושב שאם זו הכוונה, כדאי לבדוק שוב את הגדרות הטרול... מר בד.

קסנדרה*

New member
מר בד

כבר הסברתי לך, העניין נבחן על-ידי וע"י ההנהלה. זה כבר לא רק בטיפולי כרגע, זה כרגע בטיפול ההנהלה. קסנדרה

למעלה